Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Τραπεζικοί έστησαν συμμορία κι "έφαγαν" χρυσό ενός εκατομμυρίου!

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Τραπεζικοί έστησαν συμμορία κι "έφαγαν" χρυσό ενός εκατομμυρίου!

Το σατανικό σχέδιο της σπείρας σε βάρος ανυποψίαστης γυναίκας

Με ένα σατανικό σχέδιο, το οποίο αποκάλυψαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων, τέσσερα άτομα, εκ των οποίων οι τρεις τραπεζικοί υπάλληλοι, κατάφεραν να βάλουν στο χέρι μέρος της αμύθητης περιουσίας 80χρονης Χανιώτισσας. Πρόκειται για μία εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση που θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο αστυνομικής ταινίας αλά "Italian Job".

Η υπερήλικη παθούσα που φέρεται να έχει τρανταχτή περιουσία, έχασε μέσα από την κρύπτη της κατοικίας της κοσμήματα αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Μιλάμε για κοσμήματα με πολύτιμες πέτρες, για ράβδους χρυσού αλλά και για εκατοντάδες χρυσές λίρες.

Αυτό συνέβη το 2013, όμως η συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Χανίων οδήγησε τα πράγματα στην εξιχνίαση της υπόθεσης, αποκαλύπτοντας το πραγματικά πανούργο σχέδιο που κατέστρωναν οι τέσσερις εμπλεκόμενοι προκειμένου να ξεγελάσουν την ηλικιωμένη και να καρπωθούν τον θησαυρό που έκρυβε στο σπίτι της.

Το σχέδιο

Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι όλα ξεκίνησαν πολύ πριν από την περίεργη κλοπή. Την ηλικιωμένη προσέγγισε υπάλληλος τράπεζας στην οποία ήταν πελάτης. Ο άνθρωπος αυτός κατάφερε, όπως επισημαίνεται, να κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη της.

Κάποια στιγμή της συνέστησε να μετατρέψει ποσό περίπου 500.000 ευρώ σε χρυσές λίρες και τις φυλάξει στην θυρίδα που είχε στην τράπεζα για λόγους ασφαλείας. Η 80χρονη πείστηκε και το έκανε. Μαζί με τις χρυσές λίρες, στην θυρίδα τοποθέτησε κοσμήματα και ράβδους χρυσού.

Τα πράγματα κυλούσαν ήρεμα μέχρι μία μέρα που ο τραπεζικός υπάλληλος την έπεισε να πάρει τα κοσμήματα, τις λίρες και τους ράβδους χρυσού από την θυρίδα και να τα φυλάξει στο σπίτι της, υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση με τις τράπεζες ήταν ρευστή και υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλεια τους.

Η ηλικιωμένη το έπραξε, φρόντισε όμως να φτιάξει στο σπίτι μία μυστική κρύπτη, όπου τοποθέτησε τον θησαυρό.

Σίγουρη για την ασφάλεια των κοσμημάτων και του χρυσού, πέρασε καιρός για να ανοίξει την κρύπτη και να διαπιστώσει ότι όλα είχαν κάνει ...φτερά.

Το κόλπο

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο κόλπο εμπλέκονται εκτός από τον τραπεζικό υπάλληλο, η φίλη του με καταγωγή από το Ηράκλειο, η οποία επίσης είναι υπάλληλος σε άλλη τράπεζα, ένας συνταξιούχος τραπεζικός και ένας επαγγελματίας οδηγός. Οι τέσσερις έκαναν στενή παρέα.

Κατά την Αστυνομία προκύπτει ότι ο τραπεζικός υπάλληλος, ο οποίος είχε πάρει πάνω του το σχέδιο με την ηλικιωμένη, μία μέρα της πρότεινε να πάνε βόλτα. Άφησε την πίσω πόρτα του σπιτιού ανοιχτή και όσο διάστημα απουσίαζαν,  ανέλαβαν δράση οι συνεργοί του. Μπήκαν στο σπίτι, εντόπισαν την κρύπτη, πήραν τον θησαυρό, έκλεισαν και πάλι την κρύπτη και έφυγαν σαν ...κύριοι.

Η καταγγελία της κλοπής δεν έμεινε στα συρτάρια της Αστυνομίας. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα δούλευαν την υπόθεση και με την συνδρομή της σύγχρονης τεχνολογίας, κατάφεραν να φθάσουν στην άκρη του νήματος. Οι τέσσερις τέθηκαν υπό στενή παρακολούθηση. Όπως λένε αστυνομικές πηγές, ζούσαν πολυτελή βίο, είχαν κάνει μεγάλες αγορές, ενώ κάποιοι είχαν χρηματοδοτήσει επιχειρήσεις που διατηρούσαν.

Το Σάββατο έγιναν αιφνιδιαστικές έρευνες στους χώρους των τεσσάρων. Στο σπίτι της γυναίκας, σε ένα συρτάρι βρέθηκαν 29 λίρες συγκεκριμένης τράπεζας. Κατά την προανάκριση, κάποιοι φέρεται να είπαν ορισμένα πράγματα για την «χρυσή» κλοπή υπό τον κίνδυνο να «χρεωθούν» όλη την ευθύνη. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν με βάση την δικογραφία είναι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση


Εξαρθρώθηκε τετραμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στα Χανιά, στην κλοπή και ιδιοποίηση περιουσιακών στοιχείων 80χρονης ημεδαπής. Κατόπιν συστηματικής και πολύμηνης αστυνομικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων συνελήφθησαν προχθές (30.05.2014) το βράδυ, τέσσερις ημεδαποί - μέλη της οργάνωσης και ειδικότερα, τρεις άνδρες 37, 32 και 48 ετών και μία γυναίκα 43 ετών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, απιστία, απάτη, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα χρήματος).

Συγκεκριμένα, ο 37χρονος, παρότρυνε την 80χρονη, το έτος 2012, να τοποθετήσει 1.500 χρυσές λίρες Αγγλίας, καθώς και κοσμήματά της, αξίας 1.000.000 ευρώ, σε τραπεζική θυρίδα, της οποίας θα ήταν συνδιαχειριστής ο ίδιος. Στη συνέχεια, προφασιζόμενος την οικονομική κρίση, την έπεισε να μεταφέρει τα κοσμήματα και τις λίρες από την Τράπεζα στην οικία της.

Ακολούθως, την 25-02-2013, αφού ο 37χρονος εξασφάλισε την απουσία της 80χρονης από το σπίτι της, προσκαλώντας την σε κοινή τους έξοδο και φροντίζοντας να μείνει ανασφάλιστη η πόρτα του σπιτιού, ενημέρωσε τον 32χρονο και τον 48χρονο, οι οποίοι προχώρησαν στην κλοπή των παραπάνω περιουσιακών της στοιχείων. 

Από τις αστυνομικές έρευνες στην οικία και το γραφείο του 37χρονου και της 43χρονης συνεργού του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πενήντα εννέα (59) χρυσές λίρες Αγγλίας. Παράλληλα, στην οικία του 32χρονου βρέθηκαν εκατόν εβδομήντα επτά (177) χρυσές λίρες Αγγλίας και το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων πενήντα (450) ευρώ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, από την ρευστοποίηση μέρους των ανωτέρω ειδών, ο 37χρονος αγόρασε δίκυκλη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και ο 32χρονος Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (τύπου 4x4), τα οποία και κατασχέθηκαν. Παράλληλα, τα μέλη της οργάνωσης, εκμεταλλευόμενα τα έσοδα της εγκληματικής τους δράσης, ζούσαν πολυτελώς, ενώ ο 37χρονος και ο 48χρονος χρηματοδοτούσαν επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Επιπρόσθετα, μέρος των αφαιρεθέντων ειδών πωλήθηκε σε ενεχυροδανειστήριο ιδιοκτησίας 54χρονου ημεδαπού και 50χρονης ημεδαπής. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο παραπάνω κατάστημα βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των επτά χιλιάδων τριακοσίων (7.300)  ευρώ, προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

Σε βάρος των ανωτέρω δύο ιδιοκτητών του ενεχυροδανειστηρίου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για φορολογικές παραβάσεις.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν χθες (31-05-2014) στον Εισαγγελέα.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των δραστών και σε ανάλογες εγκληματικές πράξεις.

Cretalive.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Προσωρινά κρατούμενος ο Απόστολος Λύτρας - Οδηγείται στον Κορυδαλλό

20 Ιουνίου 2024, 12:01
– Εκτελέστηκε το ένταλμα προσωρινής κράτησης   Φωτό: Pixabay.com Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο Απόστολος ...

Αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά και την «καρατόμηση» Γ. Τσίπρα

20 Ιουνίου 2024, 00:27
  - Σαφής βούληση Κασσελάκη να «τρέξουν» οι εξελίξεις Οι ηχηρές διαφωνίες και η πόρτα ...

Απόστολος Λύτρας: Βγαίνει στο σφυρί η μεζονέτα στο Χαλάνδρι

20 Ιουνίου 2024, 01:28
  - Ίδια διεύθυνση έχει δηλωθεί ως σπίτι της πρώην συζύγου Για τις 26 Ιουνίου ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0