Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Μια ακόμη απίστευτη ελληνική ιστορία: Τον έφεραν από το Χάρβαρντ για να τον κάνουν διοικητή σε κλινική «φάντασμα»

Αρχική | Υγεία | Μια ακόμη απίστευτη ελληνική ιστορία: Τον έφεραν από το Χάρβαρντ για να τον κάνουν διοικητή σε κλινική «φάντασμα»

Του έταξαν θέση Πανεπιστημιακού καθηγητή και την διεύθυνση καρδιοχειρουργικής κλινικής η οποία όμως δεν λειτούργησε ποτέ! Και όμως ο Έλληνας γιατρός που έκανε καριέρα στο εξωτερικό, ακόμη και στο Χαρβαρντ, τα...παράτησε για να ζήσει εκ νέου με την οικογένειά του στην Ελλάδα. Αλλά αυτή τον πρόδωσε.

Το Ελληνικό Δημόσιο και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καλούνται τώρα να τον αποζημιώσουν για όλη αυτή τη ταλαιπωρία με ποσό μικρότερο των 250.000 ευρώ, αφού το ΣτΕ έκρινε ότι το ποσό είναι υπερβολικά υψηλό και ανέπεμψε στο εφετείο να επαναπροσδιορισμό του ύψους του.

Τον Ιούνιο του 1992 η γενική συνέλευση του τμήματος ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε την ίδρυση καρδιοχειρουργικής κλινικής στο τμήμα ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1993 προκηρύχθηκε η θέση και κλήθηκε ο γιατρός ενώ στις 29 Αυγούστου 1995 ορκίστηκε καθηγητής.

Το βιογραφικό του.

Ο γιατρός ήταν διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα γενικής χειρουργικής θώρακος και αγγειοχειρουργικής. Εφυγε για τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου εργάστηκε σε διάφορα μεγάλα νοσοκομεία, όπως το Medical College of Wisconsin και Baylor College of Medicine), ενώ παράλληλα συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και του ιδρύματος τεχνολογίας της Μασαχουσέτης. Ακόμη δίδασκε στο Baylor College of Medicine του Χιούστον και στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ενώ οι μελέτες και οι διαλέξεις του δεν έχουν τέλος. Από το 1995 που ορκίστηκε καθηγητής περίμενε μέχρι το 2001 να εργαστεί στην πανεπιστημιακή κλινική. Τι και εάν έκανε δεκάδες αιτήματα, αναμένοντας απάντηση για την ίδρυση της. Η κλινική στο Κοργιαλένειο-Μπενάκιο, δεν λειτούργησε ποτέ, παρά το γεγονός ότι είχαν αγοράσει και τα ιατρικά μηχανήματα. Ετσι παραιτήθηκε και επέστρεψε και πάλι στα ξένα. Οταν έφυγε διεκδίκησε αποζημίωση 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών του επιδίκασε 250.000 ευρώ ως ηθική βλάβη, ποσό μεγαλύτερο από αυτό του Πρωτοδικείου.

Το Συμβούλιο Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 2202/2014 απόφασή του έκρινε ότι το ποσό των 250.000 ευρώ είναι υπερβολικά υψηλό και πρεπει να μειωθεί γιαυτό ανέπεμψε την υπόθεση και πάλι στο Εφετείο για νέο προσδιορισμό του ποσού την αποζημίωσης.

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

iefimerida.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

«Καμπανάκι» Τσιόδρα: Η αμφισβήτηση των εμβολιασμών έχει συνέπειες

07 Μαρτίου 2024, 19:15
 - Δεν δικαιολογούμαστε να έχουμε επιδημίες ιλαράς το 2024     Φωτό: Pixabay.com Στην Ελλάδα, από την αρχή ...

Χειροπέδες σε γιατρό Κέντρου Υγείας - Έδινε ψεύτικες βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

02 Μαρτίου 2024, 18:34
 Ηλεία   Ο γιατρός είχε συνάψει συμφωνία με "ιατρικούς επισκέπτες" συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας, για να συνταγογραφεί ...

Δωρεάν απογευματινά χειρουργεία για 50.000 ασθενείς

26 Φεβρουαρίου 2024, 21:45
Φωτό: Pixabay.com Καϊτανίδου Μάρθα Την αξιοποίηση 60 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μην ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0