Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Τριετές ομόλογο ύψους 3 δισ. ευρώ εκδίδει το Ελληνικό Δημόσιο

Αρχική | Οικονομία | Τριετές ομόλογο ύψους 3 δισ. ευρώ εκδίδει το Ελληνικό Δημόσιο

Σε νέα έξοδο στις αγορές μέσω τριετούς ομολόγου ύψους 3 δισ. ευρώ θα προχωρήσει εντός των επομένων ημερών το Ελληνικό Δημόσιο.

Οπως αναφέρει το in.gr, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) έχει προετοιμάσει μεθοδικά την συγκεκριμένη έκδοση αποβλέποντας σε ένα επιτόκιο που θα κυμαίνεται μεταξύ 3,3%-3,5%, το οποίο και θα ήταν ελκυστικό στους ξένους επενδυτές. Πριν την έκδοση του τριετούς ομολόγου -αναμένεται την Τετάρτη ή την Πέμπτη - θα προηγηθεί δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας ύψους 1,25 δισ. ευρώ αύριο Τρίτη.

Στην προηγούμενη έκδοση εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων ύψους 1,25 δισ. ευρώ (στις 10 Ιουνίου) ο ΟΔΔΗΧ δανείσθηκε συνολικά 2 δισ. ευρώ με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 2,15%. Για την  αυριανή έκδοση εντόκων ο Οργανισμός αποβλέπει σε μια απόδοση κοντά στο 2%, η οποία και θα βοηθήσει, ώστε το βιβλίο προσφορών για το τριετές ομόλογο να ανοίξει κοντά στο 3,5%. Σημειώνεται πως η αναδημιουργία της καμπύλης επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων, η οποία θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2014 με την έκδοση επταετούς ομολόγου, θα μειώσει περαιτέρω την απόδοση του δεκαετούς ομολόγου αναφοράς, περιορίζονταν το κόστος δανεισμού του Δημοσίου σε όλες τις διάρκειες.

Η εξέλιξη αυτή προϋποθέτει πολιτική σταθερότητα, αλλά και την δρομολόγηση των διαδικασιών για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που κατέχει ο επίσημος τομέας, με τρόπο που δεν θα επηρεάσει του ιδιώτες επενδυτές.

ΤΑ ΝΕΑ

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

ΑΑΔΕ: Επιχείρηση "Χάρτινος δράκος" κατά της φοροδιαφυγής - Εμπλέκονται 287 κινεζικές επιχειρήσεις

18 Ιουλίου 2024, 16:56
Στην αποκάλυψη ενός διεθνούς και καλά οργανωμένου κυκλώματος φοροδιαφυγής, στο οποίο συμμετείχαν Έλληνες και ...

Σκυλακάκης: Τα 3 μέτρα στήριξης των καταναλωτών για τις αυξήσεις στο ρεύμα

17 Ιουλίου 2024, 12:23
- Τι ισχύει για την επιδότηση τον Αύγουστο     Ο υπουργός ανακοίνωσε έκτακτη επαναφορά του τέλους ...

Μαφία και στα ακίνητα του Δημοσίου – Πώς δρούσε

15 Ιουλίου 2024, 14:51
Στοιχεία για κύκλωμα που λυμαινόταν ακίνητα του Δημοσίου έχει παραδώσει στις αρμόδιες αρχές η ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0