Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Δήμαρχος Ρεθύμνου: Δεν θα επιβιώσει ο κροκόδειλος στην Κρήτη (video)

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Δήμαρχος Ρεθύμνου: Δεν θα επιβιώσει ο κροκόδειλος στην Κρήτη (video)

«Ο κροκόδειλος δεν μπορεί να επιβιώσει και να αναπαραχθεί στην Κρήτη. Άλλο τροπικό τοπίο και άλλο τροπικές συνθήκες» επισημαίνει, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης με αφορμή τον εντοπισμό κροκοδείλου σε φράγμα της περιοχής.


Η επισήμανση στρέφεται προς τον ανεύθυνο ζωόφιλο «αλά κάρτ» όπως τον χαρακτηρίζει ο οποίος εγκατέλειψε το ερπετό όταν το βαρέθηκε αλλά και σε όσους εκφράζουν φόβους για μετοίκηση του σαρκοβόρου αυτού είδους στα ποτάμια της Κρήτης.


Ο Γιώργης Μαρινάκης εκφράζει την έγνοια του για τη «σύλληψη» και επιστροφή του κροκοδείλου στο φυσικό του περιβάλλον, ενέργεια η οποία προγραμματίστηκε για την ερχόμενη Πέμπτη με την άφιξη στην περιοχή ενός ειδικού ερπετολόγου.


«Η ουσία είναι ότι έχει περιφραχθεί ο χώρος» δηλώνει ο δήμαρχος και «την Πέμπτη θα τοποθετηθούν διάφορες παγίδες διότι η επιθυμία όλων είναι να συλληφθεί ζωντανό το ζώο, όχι να σκοτωθεί. Αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει ήδη αλλά μας ενδιαφέρει να μεταφερθεί ζωντανό».


Σε ό,τι αφορά τη δυσπιστία που προκλήθηκε αρχικά μετά την πληροφόρηση από ανθρώπους της Πυροσβεστικής για την ύπαρξή του, δηλώνει ότι οι πυροσβέστες διαχειρίστηκαν το όλο θέμα με πολύ σύνεση και ότι σήμερα το ερπετό έχει ανιχνευθεί πλήρως.


Ο κροκόδειλος βρίσκεται σε ένα ολόκληρο οικοσύστημα με έκταση ακτογραμμής 12 χιλιόμετρα. Μόνο το ένα χιλιόμετρο είναι προσβάσιμο και τα υπόλοιπα με πολύ πυκνή βλάστηση. Η περιοχή προσιδιάζει, με περιοχές περί του Αμαζονίου. Η λίμνη μπορεί να είναι τεχνητή αλλά έχει αναδειχθεί ένα ολόκληρο οικοσύστημα το οποίο διαταράσσεται τώρα όπως φαίνεται, από την απερισκεψία ενός ανθρώπου ο οποίος άφησε τον κροκόδειλο


Ο κ. Μαρινάκης απέκλεισε την περίπτωση της εγκατάλειψης ή διαφυγής του ζώου από τσίρκο.


Θεωρεί ότι εγκαταλείφθηκε από ιδιώτη ο οποίος ήταν «ζωόφιλος αλά καρτ», όπως είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας αναφορά στην περίπτωση των ζωόφιλων κυρίως με τα σκυλάκια που τελικά γεμίζουν την Ελλάδα αδέσποτα.


«Αυτό που συμβαίνει εδώ» εκτιμά «πρόκειται για στραγγαλισμό της φύσης: να προσπαθούμε να φέρουμε συνθήκες Αμαζονίου και Αυστραλίας στην Κρήτη. Αυτά είναι αστεία πράγματα δεν είναι θέμα οικολογίας να μεταφέρεις ένα ζώο σε αφιλόξενο περιβάλλον».


«Πώς θα αναπτυχθεί αυτό το ζώο» διερωτάται «πώς θα αναπαραχθεί και σε ποιες συνθήκες θα ζήσει; Διότι, όπως λένε οι ερπετολόγοι, δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για την επώαση όσο και να προσιδιάζουν με τροπικό κλίμα. Δεν είναι σωστές οι συνθήκες. Γιατί άλλο τροπικό τοπίο και άλλο τροπικές συνθήκες».


Ωστόσο, εκφράζει τον σκεπτικισμό του για την προσέλκυση του ενδιαφέροντος που πέτυχε η εμφάνιση του κροκοδείλου στην πανέμορφη αυτή λίμνη και όχι το μεγαλόπνοο έργο της κατασκευής υβριδικού εργοστασίου κόστους 280 εκατ. ευρώ που έχει ήδη δρομολογηθεί εκεί.


«Το εργοστάσιο με το νερό του φράγματος θα παράγει το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας του νομού. Θα υδρεύσουμε πόλεις, χωριά και θα αρδεύουμε εκτάσεις. Το εργοστάσιο θα ολοκληρωθεί σε 5 χρόνια και συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες επενδύσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή στην πατρίδα μας» σημείωσε.


Σελίδα στο facebook απέκτησε ο Σήφης ο Κροκοδειλάκης


Ο κροκόδειλος απέκτησε δική του σελίδα στο Facebook με την ονομασία Σήφης Κροκοδειλάκης (και οι φίλοι του).


Ο... Σήφης σχολιάζει τις ειδήσεις που τον αφορούν, ανεβάζει φωτογραφίες και έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες οπαδούς μέσα σε λίγες μόνο ώρες.


Ο κροκόδειλος εμφανίστηκε στο Φράγμα ποταμών στο Ρέθυμνο και ερπετολόγος θα φτάσει στην περιοχή τις επόμενες ημέρες, ενώ έχει δοθεί εντολή να αποκλειστεί η περιοχή με ειδικό πλέγμα.


Μετά από βίντεο που τράβηξαν κάτοικοι της περιοχής, γίνεται λόγος και για δεύτερο κροκόδειλο, ο οποίος φαίνεται (όχι ξεκάθαρα) στα πλάνα, με αποτέλεσμα να υπάρχει η αγωνία για το εάν πρόκειται για ζευγάρι κροκοδείλων με ότι αυτό συνεπάγεται στην περίπτωση που δεν πιαστούν και μετά από καιρό μπουν στην αναπαραγωγική διαδικασία.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης

18 Ιουλίου 2024, 12:27
- Ο Κασσελάκης έχει βάλει το κόμμα σε διαδικασία απο-αριστεροποίησης «Ο κ. Κασσελάκης παρέλαβε ένα ...

Δένδιας προς Τουρκία: Παρέλειψα να «ευχαριστήσω» τις δυνάμεις εισβολής

17 Ιουλίου 2024, 13:22
Με σκωπτικό τρόπο απαντά η Ελλάδα στην προσωπική επίθεση που άσκησε το υπουργείο Άμυνας ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0