Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ποιος είναι ο καρδιοχειρουργός, διευθυντής του Ευαγγελισμού, που συνελήφθη για φακελάκι

Αρχική | Υγεία | Ποιος είναι ο καρδιοχειρουργός, διευθυντής του Ευαγγελισμού, που συνελήφθη για φακελάκι

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη δράση του 59χρονου καρδιοχειρουργού, Διευθυντή Τμήματος Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» που ζήτησε φακελάκι 1.500 ευρώ από ασθενή για να τον εγχειρίσει. Οπως αποκαλύπτει ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος πρόκειται για τον καρδιοχειρουργό Αντώνη Τσούκα.

Ο κ. Μαρκόπουλος είχε καταγγείλει στο παρελθόν τη δράση του εν λόγω γιατρού στη διεύθυνση του νοσοκομείο. Συγκεκριμένα δύο μήνες νωρίτερα ασθενής από την Εύβοια που έπρεπε να εγχειριστεί άμεσα, κατήγγειλε πως ο Αντώνης Τσούκας του είχε ζητήσει 2.000 ευρώ φακελάκι. Τα χρήματα ο ασθενής τα είχε δώσει χωρίς να έχουν προσημειωθεί από την αστυνομία με αποτέλεσμα ο χρηματισμός να μην μπορεί να αποδειχθεί.

Τελικά όμως ο γιατρός φαίνεται πως δεν πτοήθηκε και συνέχισε τη δράση του. Ωστόσο το τελευταίο θύμα του ένας συνταξιούχος ναυτικός από τη Σύρο ανέφερε αμέσως στις Αρχές πως ο 59χρονος καρδιοχειρουργός του ζήτησε φακελάκι 1.500 ευρώ, το οποίο διαμορφώθηκε τελικά στο ποσό των 500 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσει χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς «by pass». Τα χρήματα προσημειώθηκαν και ο γιατρός κατέληξε με χειροπέδες.

Τώρα η αστυνομία ερευνά και άλλες περιπτώσεις, καθώς στην κατοχή του γιατρού βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα ιατρών, υπαλλήλων του Νοσοκομείου και διάφορα χρηματικά ποσά. Αυτές τις σημειώσεις ελέγχει οι αστυνομικοί προκειμένου να εντοπισούν και άλλα θύματα του αδίστακτου γιατρού.

Σε αργία τέθηκε ο γιατρός

Σε αργία έθεσε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, τον ιατρό-καρδιοχειρουργό του Γενικού Νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός», στον οποίο ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα της δωροληψίας κατ' εξακολούθηση από υπάλληλο που ενεργεί κατ' επάγγελμα.

Του ασκήθηκε κακουργηματικού βαθμού δίωξη, καθώς το αδίκημα που απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος του αφορά δωροληψία κατ' εξακολούθηση, από υπάλληλο που ενεργεί κατ' επάγγελμα, και με βάση τον νέο νομό διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, καθώς αφορά διαφθορά κρατικών υπαλλήλων.

Ο ίδιος αρνήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης την κατηγορία, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι τα χρήματα που βρέθηκαν πάνω του ανήκουν στον ίδιο και τα είχε μαζί του για να τα δώσει κάπου.

iefimerida.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

«Καμπανάκι» Τσιόδρα: Η αμφισβήτηση των εμβολιασμών έχει συνέπειες

07 Μαρτίου 2024, 19:15
 - Δεν δικαιολογούμαστε να έχουμε επιδημίες ιλαράς το 2024     Φωτό: Pixabay.com Στην Ελλάδα, από την αρχή ...

Χειροπέδες σε γιατρό Κέντρου Υγείας - Έδινε ψεύτικες βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

02 Μαρτίου 2024, 18:34
 Ηλεία   Ο γιατρός είχε συνάψει συμφωνία με "ιατρικούς επισκέπτες" συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας, για να συνταγογραφεί ...

Δωρεάν απογευματινά χειρουργεία για 50.000 ασθενείς

26 Φεβρουαρίου 2024, 21:45
Φωτό: Pixabay.com Καϊτανίδου Μάρθα Την αξιοποίηση 60 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μην ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0