Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Θεοδωράκης: Να φύγουν τα «παλιά κόμματα» από σχολεία, πανεπιστήμια

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Θεοδωράκης: Να φύγουν τα «παλιά κόμματα» από σχολεία, πανεπιστήμια

«Αναγκαίο να δοθεί νέο περιεχόμενο στον εορτασμό του Πολυτεχνείου»

 

 

 

Να φύγουν από τα πανεπιστήμια και τα σχολεία καλεί τα «παλιά κόμματα» ο Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή την επέτειο εορτασμού του Πολυτεχνείου και στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί σε Θεσσαλονίκη και Βέροια.

«Το Ποτάμι, ένα κίνημα με χιλιάδες νέους και φοιτητές, καλεί τα παλιά κόμματα να σεβαστούν την αυτονομία του φοιτητικού κινήματος. Τους καλούμε να φύγουν από τα πανεπιστήμια και τα σχολεία. Να αναζητήσουν αλλού στρατιώτες για τους κομματικούς τους στρατούς», είπε στο ΑΠΕ.

Τόνισε ότι σήμερα είναι αναγκαίο να δοθεί ένα νέο περιεχόμενο στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, αφού, όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, τότε το φοιτητικό κίνημα αντέδρασε και ξύπνησε την κοινωνία, ενώ σήμερα δεν έχουμε ούτε στρατιωτικούς, ούτε Αμερικανούς, αλλά ούτε φοιτητικό κίνημα.

«Είκοσι χρόνια τώρα τα κόμματα δεν αφήνουν τους φοιτητές να συγκροτήσουν όργανα. Δεν υπάρχει ΕΦΕΕ. Και τα αμφιθέατρα έχουν γίνει πασαρέλα για τους κομματικούς ινστρούκτορες. Εμπορεύονται μέχρι και τις σημειώσεις των μαθημάτων. Και θέλουν να πείσουν τους φοιτητές ότι "νυν υπέρ πάντων ο κομματικός αγών". Αυτό πρέπει να τελειώσει!» επισήμανε ο κ. Θεοδωράκης.

Καταλήγοντας κάλεσε τους εκπροσώπους κομμάτων να «αναζητήσουν αλλού στρατιώτες για τους κομματικούς τους στρατούς» και είπε ότι η Ελλάδα έχει σήμερα μια άρρωστη Δημοκρατία και μια πληγωμένη κοινωνία. «Να παραμερίσουμε αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα αλλά να μην παραδοθούμε και σε αυτούς που θέλουν να μας γυρίσουν στο παρελθόν. Και ίσως αυτό να είναι το νέο μήνυμα του Πολυτεχνείου» τόνισε.

Ο κ. Θεοδωράκης επέλεξε έναν πρωτότυπο τρόπο για την περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη και στη Βέροια, επιβαίνοντας, μαζί με τους συνεργάτες του σε ένα όχημα τύπου βαν στα χρώματα του Ποταμιού.

Η περιοδεία ξεκίνησε από το Δήμο Αμπελοκήπων, στη δυτική Θεσσαλονίκη, μια περιοχή με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στο πολεοδομικό συγκρότημα, όπου ο επικεφαλής του Ποταμιού συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής και με καταναλωτές, σε έναν από τους έξι αυτόματους πωλητές φρέσκου, παστεριωμένου γάλακτος, που εγκατέστησε πρόσφατα και στη Θεσσαλονίκη η κοινοπραξία παραγωγών «ΘΕΣγάλα».

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Δήμο Λαγκαδά και την περιοχή της πρώην λίμνης Κορώνειας, τη Θέρμη και το Ωραιόκαστρο, όπου συνομίλησε με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων, αλλά και με κατοίκους. Η περιοδεία ολοκληρώνεται αύριο, Κυριακή, στην πόλη της Βέροιας.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Πώς ξεδοντιάστηκε από το Τμήμα Εκβιαστών η σκληρή "ομάδα των 9"

21 Φεβρουαρίου 2024, 16:18
– Άγριο ξύλο με μπουνιές, κλωτσιές, έσπαγαν τα δόντια των θυμάτων τους με κοκάλινα ...

Ποια είναι τα 17 κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αμφισβητούν τον Κασσελάκη

20 Φεβρουαρίου 2024, 03:12
Από τις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει εκτάκτως η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά από ...

«Έρχονται» 100 λεωφορεία φυσικού αερίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

20 Φεβρουαρίου 2024, 21:27
Η σύμβαση για την προμήθεια 100 αρθρωτών λεωφορείων συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG), μήκους 18 ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    27 Ιανουαρίου 1945: Απελευθέρωση του Άουσβιτς - "Ποτέ ξανά!"

     Άουσβιτς. 27 Ιανουαρίου 1945. Όταν τα σοβιετικά στρατεύματα μπήκαν στο στρατόπεδο του Άουσβιτς και είδαν καπνό να βγαίνει από τα φουγάρα και μία περίεργη οσμή – η μυρωδιά της καμμένης σάρκας – γέμισε τα ρουθούνια τους,  δεν μπορούσαν ασφαλώς να φανταστούν τι ακριβώς συνέβαινε, γιατί κανένας υγιής νους δεν ήταν δυνατόν να συλλάβει αυτό που η νοσηρή εφευρετικότητα και ο ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0