Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Κύπρος - Αρμενία συνεργασία κατά της Τουρκίας

Αρχική | Κύπρος | Κύπρος - Αρμενία συνεργασία κατά της Τουρκίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής προσφώνησε την Εθνική Συνέλευση της χώρας

 

 

Ερεβάν: Όρθιοι και με παρατεταμένα χειροκροτήματα υποδέχθηκαν χθες οι βουλευτές της Εθνικής Συνέλευσης της Αρμενίας τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, που πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα τους.


 

Στην ομιλία του προς την έκτακτη συνεδρία της συνέλευσης, ο Γιαννάκης Ομήρου αναφέρθηκε στις φιλικές σχέσεις που έχουν Κύπρος και Αρμενία και δεν παρέλειψε να κάνει ειδική αναφορά στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Οι δύο χώρες, όπως είπε, κατάφεραν να επιβιώσουν και σε πιο δύσκολες εποχές και γι' αυτό έχουν και σήμερα ελπίδα και δεν θα καμφθεί ποτέ το φρόνημα του περήφανου αρμενικού και του κυπριακού λαού που μάχονται για ελευθερία και δικαίωση. Σε πείσμα των αντιξοοτήτων που προκαλεί η Άγκυρα, Κύπρος και Αρμενία πρέπει να εντατικοποιήσουν τη διμερή συνεργασία τους, να ενώσουν τις δυνάμεις τους στους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους συμμετέχουν και να αξιοποιήσουν τις προσβάσεις που παρέχει τόσο η κυπριακή όσο και η αρμενική διασπορά στα κέντρα λήψης αποφάσεων ανά το παγκόσμιο, ορθώνοντας κοινό μέτωπο στις τουρκικές μεθοδεύσεις, ανέφερε.


Στις επαφές που είχαν οι αντιπροσωπείες των δύο Κοινοβουλίων, ειδική αναφορά έγινε στις εκδηλώσεις που ετοιμάζονται στις δύο χώρες για τα εκατό χρόνια της αρμενικής γενοκτονίας το 2015 και ο Πρόεδρος της αρμενικής Συνέλευσης προσκάλεσε αντιπροσωπεία της κυπριακής Βουλής στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αρμενία. Κατά τη συνάντηση, ο κ. Ομήρου δήλωσε ότι στην Αρμενία δεν νιώθει ξένος αλλά σαν να είναι σε μια δεύτερη πατρίδα του, γεγονός που συγκίνησε τους συνομιλητές του, που τον ευχαρίστησαν για τη διαχρονική υποστήριξη της Κύπρου προς την Αρμενία.


Μετά το πέρας των συνομιλιών, ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής φύτεψε δέντρο στον περίβολο του κτηρίου της Εθνικής Συνέλευσης της Αρμενίας, ευχόμενος να μεγαλώνει και να ανθίζει όπως οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.


To απόγευμα ο Πρόεδρος της Βουλής είχε συνάντηση και συνομιλίες, τόσο με τον πρωθυπουργό της χώρας Hovik Abrahamyan όσο και με τον πρόεδρο της Αρμενίας Serzh Sarpsyan. Σε δηλώσεις του, ο Κύπριος Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε επιτυχημένες τις συνομιλίες στην Αρμενία που είναι προς όφελος και των δύο χωρών.


Το πρόγραμμα της κυπριακής αποστολής στην Αρμενία σήμερα περιλαμβάνει συνάντηση με τον επικεφαλής της Εκκλησίας των Αρμενίων και συνέντευξη Τύπου.


Αποστολή στο Ερεβάν: Λούκας Πάρπας

Φιλελεύθερος

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Κύπρος: Υφυπουργός Πολιτισμού ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

27 Φεβρουαρίου 2023, 17:46
 - Τι αναφέρουν κυπριακά ΜΜΕ   Έκπληξη στον σχηματισμό υπουργικού συμβουλίου στην Κύπρο, καθώς ο Μιχάλης ...

Κύπρος: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης νέος πρόεδρος

12 Φεβρουαρίου 2023, 22:52
 Επίσημα Πρόεδρος ο Χριστοδουλίδης: Ενωμένοι να κάνουμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε   Εμφανώς συγκινημένος ανέλαβε και επίσημα ...

Κατεχόμενα: Ο Ερντογάν προαναγγέλλει ενίσχυση του τουρκικού στρατού

30 Σεπτεμβρίου 2022, 00:19
 Ο Ερντογάν προαναγγέλλει ότι θα ενισχύσει τον παράνομο τουρκικό Στρατό στην κατεχόμενη Κύπρο   FILE PHOTO: ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0