Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Τι και με ποιους συζητά ο ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Τι και με ποιους συζητά ο ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο

Παπαδημητρίου Νίκος

Η κριτική εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στο Μνημόνιο και στο σκέλος ειδικότερα του γιατί απέτυχε, τα μεγάλα προβλήματα που αφήνει πίσω του το πρόγραμμα αλλά και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση ήταν το τρίπτυχο της παρέμβασης των Γ. Σταθάκη και Γ. Μηλιού στο City του Λονδίνου.

Έχοντας απέναντί τους εκπροσώπους hedge funds και τραπεζών, τα δύο στελέχη του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν τις συλλογικές επεξεργασίες, με την άλλη πλευρά -καλά ενήμερη ούτως ή άλλως για την κατάσταση στην Ελλάδα- να δείχνει ενδιαφέρον για την εναλλακτική πολιτική που η Αριστερά προτείνει.

Το χρέος, με έμφαση μάλιστα στο ιδιωτικό σκέλος του, η επόμενη ημέρα και ο ρόλος του ΔΝΤ, το χρηματοδοτικό κενό της επόμενης διετίας, οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, επιπλέον οι θεσμικές αλλαγές που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για το κράτος, την αγορά εργασίας και το φορολογικό σύστημα, και ταυτόχρονα το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το χρέος, την ανθρωπιστική κρίση, την ανάπτυξη και τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και πιο... πολιτικά θέματα, όπως οι επικείμενες πολιτικές εξελίξεις με έμφαση την προεδρική εκλογή, καθώς και η πολιτική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ -όλα αυτά τέθηκαν σε κάποιες από τις συναντήσεις.

Σε τρεις κύκλους συζητήσεων μίλησε χθες ή μιλά σήμερα ο Γιώργος Σταθάκης, που διοργάνωσαν η Nomura και η Merill Lynch και, σήμερα, η Kepler Cheuvreaux, και συμμετέχοντες τους Goldman Sachs, York Capital, Wellington Capital Management, Pimco κ.ά.

Ο Γιάννης Μηλιός συνομίλησε με τους Έλληνες τραπεζίτες και σε ένα τραπέζι που διοργάνωσε η Deutsche Bank. Στο περιθώριο των επαφών αυτών, ο Γ. Μηλιός συναντήθηκε με τον καθηγητή Οικονομικών του LSE Κέβιν Φέδερστοουν, ενώ έκανε διάλεξη στο προοδευτικών αντιλήψεων New Economic Foundation.

Διαψεύδουν το Action 24

Την ίδια στιγμή όμως φαίνεται πως κάποιοι ανησυχούσαν στην Αθήνα, και το φιλικό προς τον Ευάγγ. Βενιζέλο, τηλεοπτικό κανάλι Action 24 κατηγορούσε την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο για διγλωσσία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις... πληροφορίες του καναλιού από την κλειστή συνάντηση του Γιάννη Μηλιού με τραπεζίτες κ.ά., ο υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής διαβεβαίωνε ότι το κόμμα του «δεν θα ακολουθήσει ακραίες συμπεριφορές ούτε θα είναι τόσο επιθετικοί και τόσο ανατρεπτικοί όσο ακούγονται τώρα στην Ελλάδα».

Τη σκυτάλη έπιασε αμέσως η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Άννα Ασημακοπούλου, η οποία επικαλούμενη το σχετικό... ρεπορτάζ δήλωνε μεταξύ άλλων: "Ότι λένε συνεχώς ψέματα για να υποκλέψουν την ψήφο των Ελλήνων το ήξεραν όλοι. Τώρα αποκαλύπτεται πως λένε ψέματα στους Έλληνες και αλήθειες στο Σίτι του Λονδίνου».

Τα αποδιδόμενα σε αυτόν διέψευδε κατηγορηματικά ο Γ. Μηλιός -δεν έγινε καν επικοινωνία μαζί του για διασταύρωση των σχετικών... πληροφοριών-, ενώ το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προέβη στην πιο κάτω ανακοίνωση: «Επειδή η κυρία Ασημακοπούλου φαίνεται πως διαθέτει το θείο χάρισμα που της δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζει και να προβλέπει πράγματα τα οποία εμείς αγνοούμε, δεν θα της κάνουμε τη χάρη να ασχοληθούμε με τις προβοκατόρικες μπαρούφες της».

Ν. ΠΑΠ.

Η Αυγή





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Έγκλημα στα Καμένα Βούρλα: Συνελήφθη μια γυναίκα για τη δολοφονία της ηλικιωμένης

22 Οκτωβρίου 2024, 15:05
Πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη Στα χέρια των αστυνομικών βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ...

Xρυσοχοΐδης: Στη Μύκονο στείλαμε (και θα μείνουν) 200 αστυνομικούς – τέλος οι μπράβοι από τα μαγαζιά

21 Οκτωβρίου 2024, 14:31
Oι υπεύθυνοι για τη διαρροή της λίστας με τα στελέχη της νεοσύστατης ΔΑΟΕ θα ...

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

01 Αυγούστου 2024, 14:25
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως νέος Επίτροπος της Ελλάδος στην ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0