Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Η Αγγελική, η φίλη του Χρ. Ξηρού, και τα δεκάδες... εκρηκτικά τάπερ στο Λουτράκι

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Η Αγγελική, η φίλη του Χρ. Ξηρού, και τα δεκάδες... εκρηκτικά τάπερ στο Λουτράκι

Η 22χρονη κόρη του αντιδήμαρχου, οι «αρραβωνιαστικές» του Κορυδαλλού, η αλήθεια για το «ατύχημα» και οι υπόνοιες για ομηρείες

 

 

 

Δεκάδες βόμβες σε… τάπερ γεμάτα με εκρηκτική ύλη και με σχεδόν πλήρη συνδεσμολογία έτοιμες για χρήση ανακάλυψε η ΕΛ.ΑΣ. στην νέα κατοικία-γιάφκα που είχαν ενοικιάσει στο Λουτράκι ο Χριστόδουλος Ξηρός και η 22χρονη αναζητούμενη φίλη του Αγγελική Σ. (τα πλήρη στοιχεία της στη διάθεση του «Βήματος»), φοιτήτρια Κοινωνιολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, κόρη μεσίτη, πρώην αντιδημάρχου στο Αίγιο. Ο πατέρας της εμφανίστηκε χθες, Κυριακή, στις αστυνομικές υπηρεσίες του Αιγίου όταν αναγνώρισε την κόρη του στις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε η Αστυνομία. Δήλωσε ότι δεν έχει καμία επικοινωνία μαζί της τους τελευταίους δύο μήνες.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι η εξοχική κατοικία στην περιοχή της λίμνης Βουλιαγμένης Λουτρακίου θα χρησιμοποιείτο σαν το αρχικό κατάλυμα μίας από τις ομάδες των «Πυρήνων» που θα δραπέτευαν από τις φυλακές του Κορυδαλλού ύστερα από έφοδο του 57χρονου Χρ. Ξηρού και νέων μελών της ίδιας οργάνωσης.

Ωστόσο αναζητούνται και άλλα καταλύματα στα οποία πιθανόν θα κατέφευγαν και άλλες ομάδες «δραπετών» αν ευοδωνόταν το φιλόδοξο πάντως σχέδιο των «Πυρήνων» και του Χρ. Ξηρού.


«Όμηροι» και «αρραβωνιαστικιές»

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο η ομάδα εφόδου στις φυλακές Κορυδαλλού, για να διευκολυνθεί η διαφυγή τους –και όχι μόνο–, να κρατούσαν «ομήρους» σωφρονιστικούς υπαλλήλους, αστυνομικούς ή άλλα άτομα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., «οι κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού αντιεξουσιαστές είχαν –παρά την έρευνα για το περσινό ρεβεγιόν– εντυπωσιακά προνόμια. Έτσι ανάμεσα στα άλλα δέχονταν επισκέψεις από τουλάχιστον 10-15 φίλες τους, που παρουσιάζονταν σαν “αρραβωνιαστικιές”, κατείχαν laptop και συνδέσεις Internet ενώ είχαν ελευθερία κινήσεων σχεδόν σε όλους τους χώρους των φυλακών και έδιναν πολύωρη παρουσία στα γραφεία του αρχιφύλακα και των σωφρονιστικών υπαλλήλων».

Καθότι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., «μόνο τα κλειδιά των κελιών δεν τους είχαν δώσει για να μπαίνουν και να βγαίνουν σε αυτά όποτε θέλουν». Σημειώνεται ότι όπως είχε αποκαλύψει «Το Βήμα» στις 16 Φεβρουαρίου 2014 είχε δοθεί άνωθεν εντολή να μην υπάρχει επιτήρηση στα επισκεπτήρια που δέχονταν τα κρατούμενα μέλη των «Πυρήνων».

Ανάμεσα σε αυτές που επισκέπτονταν κρατούμενα ηγετικά μέλη των «Πυρήνων» ήταν και η 22χρονη Αγγελική Σ. η οποία έμενε μαζί με τον Χρ. Ξηρό στην Ανάβυσσο και η οποία μαζί με κάποιες από τις άλλες κοπέλες έπαιζε τον ρόλο «συνδέσμου» μεταξύ κρατουμένων μελών της «Συνωμοσίας» και του 57χρονου πρώην μέλους της 17Ν μεταφέροντας σχετικά μηνύματα.

Η 22χρονη εκτιμάται ότι γνωρίστηκε με τον Χρ. Ξηρό όχι μόνο μέσω του δικτύου των «Πυρήνων» αλλά και μέσω μίας συμφοιτήτριάς της στο Πανεπιστήμιο της Θράκης, που κατάγεται από την Ικαρία όπως και η οικογένεια Ξηρού. Σημειώνεται ότι πολλά μέλη των «Πυρήνων» είχε διαπιστωθεί ότι την περίοδο 2008-2010 πήγαιναν διακοπές στην Ικαρία.


Γνώριζαν από τον Σεπτέμβριο

Τέλος, στη δικογραφία για τη σύλληψη του Χρ. Ξηρού αναφέρεται ότι η αρχική «ανώνυμη» πληροφορία για τη σύλληψη του 57χρονου είχε δοθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου –χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις. Ακόμη δεν επιβεβαιώνεται το σενάριο περί πρόκλησης τροχαίου «ατυχήματος» για να προσελκυσθεί το ενδιαφέρον και να αναγνωρισθεί ο καταζητούμενος δραπέτης.

Όπως σημειώνεται, η σύλληψή του έγινε ύστερα από τάχα τυχαίο αστυνομικό έλεγχο, ενώ ο Χρ. Ξηρός υποστηρίζει ότι «περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε πάνω του για να τον ακινητοποιήσει».

ΤΟ ΒΗΜΑ

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης

18 Ιουλίου 2024, 12:27
- Ο Κασσελάκης έχει βάλει το κόμμα σε διαδικασία απο-αριστεροποίησης «Ο κ. Κασσελάκης παρέλαβε ένα ...

Δένδιας προς Τουρκία: Παρέλειψα να «ευχαριστήσω» τις δυνάμεις εισβολής

17 Ιουλίου 2024, 13:22
Με σκωπτικό τρόπο απαντά η Ελλάδα στην προσωπική επίθεση που άσκησε το υπουργείο Άμυνας ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0