Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Φινλανδία: Ηχηρό «όχι» σε διαγραφή του ελληνικού χρέους

Αρχική | Οικονομία | Φινλανδία: Ηχηρό «όχι» σε διαγραφή του ελληνικού χρέους

Φωτο: Με «ηχηρό όχι» σε ενδεχόμενη διαγραφή ελληνικού χρέους προειδοποιεί ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Άλεξ Σταμπ (Alex Stubb), σύμφωνα με τους Financial Times.


 

 

Δημοσίευμα της εφημερίδας, με τίτλο «Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας δηλώνει ότι θα απορρίψει τη διαγραφή ελληνικού χρέους» (Finland's PM says he will reject any Greek debt forgiveness), φιλοξενεί δηλώσεις του κ. Σταμπ σύμφωνα με τον οποίο η χώρα του θα πει ένα «ηχηρό όχι» (resounding no) σε οποιαδήποτε κίνηση για διαγραφή του χρέους της Ελλάδας, σχόλιο που αντιπροσωπεύει μια παρέμβαση υψηλού προφίλ στις επερχόμενες εκλογές της χώρας, όπως σημειώνει η εφημερίδα.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, η προειδοποίηση του 'Αλεξ Σταμπ στη συνέντευξή του στους Financial Times, θέτει τη Φινλανδία σε πορεία σύγκρουσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει στο επίκεντρο της προεκλογικής του εκστρατείας την πρόταση για μερική διαγραφή του ελληνικού χρέους.


«Θα παραμείνουμε αμετακίνητοι σε αυτή τη θέση μας: Είναι σαφές ότι θα πούμε ένα ηχηρό όχι σε οποιοδήποτε κούρεμα του ελληνικού χρέους» είπε ο κ Στάμπ και ξεκαθάρισε ότι εμείς φυσικά δεν θέλουμε να επηρεάσουμε τις ελληνικές εκλογές. Αλλά νομίζω ότι είναι δίκαιο για τους Έλληνες και τους Φινλανδούς να εκφράσουν φωναχτά ότι ορισμένες από τις δηλώσεις των ελληνικών κομμάτων, οι παρουσιάσεις τους και οι ιδέες σχετικά με τα τρέχοντα προγράμματα είναι απλά απαράδεκτες για τη Φινλανδία.


Ο κ. Σταμπ αρνήθηκε να αναφερθεί σε δηλώσεις Ελλήνων πολιτικών για τις οποίες έχει αντιρρήσεις, προσθέτοντας όμως, ότι η Φινλανδία έχει δείξει «εκτεταμένη αλληλεγγύη στη δύσκολη κατάσταση».


Και συνέχισε: «Θα συνεχίσουμε να δείχνουμε αλληλεγγύη. Αλλά κανείς δεν πρέπει περιμένει ότι θα μπορούσαμε, για παράδειγμα, να διαγράψουμε χρέη ή να σταματήσουμε τα τρέχοντα προγράμματα. Αυτό είναι τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά απλά αδύνατο για μια χώρα όπως η Φινλανδία, που και η ίδια αγωνίζεται την παρούσα στιγμή.»


Ερωτηθείς, εάν αυτή η σκληρή στάση του σχεδιάστηκε για να κερδίσει την εύνοια του φινλανδικού εκλογικού σώματος στις επικείμενες εκλογές, απάντησε: «Ως πρωθυπουργός της Φινλανδίας, έχω μόνο ένα πράγμα στο μυαλό, τα συμφέροντα της Φινλανδίας.».


Είπε επίσης, ότι θα ήθελε η Ελλάδα να αποφύγει μια «βρώμικη έξοδο» από το πακέτο διάσωσης, και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί, για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους, να αποκλείσει το ενδεχόμενο της συνέχισης του προγράμματος, εάν είναι απαραίτητο, προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία.»


Ο ίδιος προειδοποίησε ότι «θα είμαστε σκληροί εάν οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση προκύψει (σ.σ. από τις εκλογές) ζητήσει αλλαγές στους όρους που έχουν τεθεί. Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει επιστροφή για τα δάνεια ή για οποιαδήποτε από τα άλλα προγράμματα. Θα πρέπει να θυμόμαστε ξεκάθαρα ότι έχουν υπάρξει διευκολύνσεις επί των δανείων πολλές διαφορετικές χρονικές στιγμές.»


ΤΟ ΒΗΜΑ

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

ΑΑΔΕ: Επιχείρηση "Χάρτινος δράκος" κατά της φοροδιαφυγής - Εμπλέκονται 287 κινεζικές επιχειρήσεις

18 Ιουλίου 2024, 16:56
Στην αποκάλυψη ενός διεθνούς και καλά οργανωμένου κυκλώματος φοροδιαφυγής, στο οποίο συμμετείχαν Έλληνες και ...

Σκυλακάκης: Τα 3 μέτρα στήριξης των καταναλωτών για τις αυξήσεις στο ρεύμα

17 Ιουλίου 2024, 12:23
- Τι ισχύει για την επιδότηση τον Αύγουστο     Ο υπουργός ανακοίνωσε έκτακτη επαναφορά του τέλους ...

Μαφία και στα ακίνητα του Δημοσίου – Πώς δρούσε

15 Ιουλίου 2024, 14:51
Στοιχεία για κύκλωμα που λυμαινόταν ακίνητα του Δημοσίου έχει παραδώσει στις αρμόδιες αρχές η ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0