Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Εγκαινιάστηκε το νέο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος»

Αρχική | Υγεία | Εγκαινιάστηκε το νέο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος»

Το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», ένα νέο ιατρικό κέντρο διεθνών προδιαγραφών, άρτια οργανωμένο και εξοπλισμένο, με σκοπό να παρέχει υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου, εγκαινιάστηκε σήμερα από την κ. Μαριάννα Ι. Λάτση. Το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» ανήκει στο νοσοκομείο Αγιος Σάββας, αποτελείται από 6 ορόφους, ισόγειο και 3 υπόγεια, έχει συνολική επιφάνεια 4.000 τ.μ., και δυναμικότητα 46 κλινών.

Έχει ανακατασκευαστεί και εξοπλιστεί βάσει προδιαγραφών που πληρούν τις απαιτήσεις λειτουργίας ενός σύγχρονου Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας, με γνώμονα την αναβάθμιση των κτιριακών συνθηκών νοσηλείας για τους ασθενείς και τη βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με προσωπική χορηγία της κ. Λάτση.

Ετσι, οι παρεχόμενες υπηρεσίες του νοσοκομείου αναβαθμίζονται, καθώς στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» αναμένεται να πραγματοποιούνται ετησίως 30.000 εισαγωγές ασθενών και 3.800 χειρουργικές επεμβάσεις.

Οι ασθενείς θα προσέρχονται το πρωί, θα υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία ή χειρουργική επέμβαση και θα παίρνουν εξιτήριο την ίδια μέρα. Έτσι το Κ.Η.Ν «Νίκος Κούρκουλος» συμβάλλει στην απελευθέρωση κλινών στο κεντρικό κτίριο του «Αγίου Σάββα», ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζονται πιο πολύπλοκα ογκολογικά περιστατικά.

Η κα Μαριάννα Ι. Λάτση ανέφερε σχετικά: «Έζησα έντονα, εκείνα τα 6 χρόνια με τον Νίκο στα νοσοκομεία, τις αγωνίες των ασθενών και των συντρόφων τους, τον πόνο, την προσευχή, την ελπίδα που γεννιέται, σβήνει και ξαναζωντανεύει, το ημίφως των θαλάμων αναμονής, τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών και νοσηλευτών αλλά και την ακαταλληλότητα και την ανεπάρκεια των υποδομών. Όλα αυτά τα βίωσα βαθιά, και αφού ο ίδιος δεν το έβαλε ποτέ κάτω, θέλησα με την δωρεά αυτή – πράξη καθήκοντος, λύτρωσης και αλληλεγγύης θα την χαρακτήριζα εγώ – να συνδράμω όσο μπορώ στην προστασία και τον σεβασμό της αξιοπρέπειας στη ζωή και στην ασθένεια. Νοιώθω ευλογημένη και τυχερή που μέσα από αυτή την πράξη ευθύνης και αγάπης μπορώ να συμβάλλω στην εθνική προσπάθεια για τη βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Παραδίδουμε σήμερα με μεγάλη χαρά και τιμή στο Υπουργείο Υγείας και στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» το Κ. Η. Ν. «Νίκος Κούρκουλος», με την προσδοκία ότι ο χώρος αυτός θα αξιοποιηθεί επ΄ ωφελεία των χιλιάδων συνανθρώπων μας που ταλαιπωρούνται από ογκολογικές παθήσεις, με την πεποίθηση ότι το κέντρο μπορεί να αποτελέσει ένα σύγχρονο χώρο εργασίας και εκπαίδευσης και με την ελπίδα να αποτελέσει ένα παράδειγμα λειτουργίας και ένα νέο μοντέλο ιατρικής περίθαλψης για την Αττική και όλη την Ελλάδα. Η αγάπη, η φροντίδα και η έγνοια με την οποία όλοι περιέβαλλαν αυτήν την προσπάθεια είναι μνημειώδης. Και ίσως περισσότερο από το ίδιο το έργο, αυτό που κερδίζουμε είναι η δύναμη της συμμαχίας και της συμπόρευσης προς μια κοινωνία ενότητας, αλληλεγγύης, συνεργασίας και συμπληρωματικότητας. Πραγματικά πιστεύω ότι αυτή η δωρεά είναι μια δωρεά των πολλών και όχι του ενός».

Ο θεσμός της ημερήσιας νοσηλείας είναι ευρύτατα διαδεδομένος στις περισσότερες χώρες. Βάσει της διεθνούς εμπειρίας, η λειτουργία κέντρων ημερήσιας νοσηλείας αναβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και αποτελεί μια από τις αποτελεσματικότερες πρακτικές εξορθολογισμού των δαπανών και της σωστής αξιοποίησης των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού στον χώρο της υγείας.

«Τα εγκαίνια του Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» αποτελούν μια ξεχωριστή στιγμή για το Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και φυσικά την κοινωνία μας. Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο το οποίο τίθεται στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του καρκίνου. Οι πολίτες πλέον έχουν στη διάθεσή τους μία υπερσύγχρονη δομή που ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις ενάμισι χρόνο, χάρη στη σπουδαία δωρεά της κας Μαριάννας Ι. Λάτση. Ο πόνος της οποίας, έγινε δύναμη και οδήγησε στην εξαιρετική αυτή προσφορά για την οποία την ευχαριστούμε. Η ημερήσια νοσηλεία είναι ένα σύγχρονο εργαλείο που χρησιμοποιούν παγκοσμίως τα ανεπτυγμένα συστήματα υγείας προκειμένου να προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας στους πολίτες. Παράλληλα, βελτιώνουν τις εκροές υγείας και συγκρατούν τις δαπάνες. Είμαι βέβαιος ότι το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», με το νευραλγικό ρόλο που θα διαδραματίσει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, πρόκειται να αποτελέσει πρότυπο για ανάλογες προσπάθειες αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς όφελος του πολίτη και της κοινωνίας», τόνισε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης στην τελετή των εγκαινίων.

Ο Διοικητής του Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας» κ. Νίκος Φαλδαμής καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους στο Κ.Η.Ν «Νίκος Κούρκουλος» το χαρακτήρισε ως στολίδι και τόνισε ότι η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή, γιατί παραλαμβάνεται ένα τόσο σημαντικό έργο. Θέλοντας να τονίσει την ουσιαστική αξία του έργου για τους πολίτες, ανέφερε ότι «ο Άγιος Σάββας για κάποιους είναι γνωστό ως το μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας, για κάποιους άλλους ίσως κατέχει κάποια πιο σημαντική και συναισθηματική θέση στην καρδιά τους, στη ζωή, και κάποιοι ακόμα το αποκαλούν «σπίτι τους». Το Κ.Η.Ν «Νίκος Κούρκουλος» είναι ένα πρότυπο κέντρο ανακατασκευασμένο, ανακαινισμένο και εξοπλισμένο από το μηδέν, στηριζόμενο στις προδιαγραφές ενός σύγχρονου Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας, με σκοπό όχι απλά την περιστολή του κόστους, αλλά προπαντός την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και την ψυχολογική αποφόρτιση των ασθενών».

ΤΑ ΝΕΑ

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

«Καμπανάκι» Τσιόδρα: Η αμφισβήτηση των εμβολιασμών έχει συνέπειες

07 Μαρτίου 2024, 19:15
 - Δεν δικαιολογούμαστε να έχουμε επιδημίες ιλαράς το 2024     Φωτό: Pixabay.com Στην Ελλάδα, από την αρχή ...

Χειροπέδες σε γιατρό Κέντρου Υγείας - Έδινε ψεύτικες βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

02 Μαρτίου 2024, 18:34
 Ηλεία   Ο γιατρός είχε συνάψει συμφωνία με "ιατρικούς επισκέπτες" συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας, για να συνταγογραφεί ...

Δωρεάν απογευματινά χειρουργεία για 50.000 ασθενείς

26 Φεβρουαρίου 2024, 21:45
Φωτό: Pixabay.com Καϊτανίδου Μάρθα Την αξιοποίηση 60 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μην ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0