Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

«Θα μου δώσεις 10 εκατ. ευρώ αλλιώς θα σου διαλύσω το σπίτι»!

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | «Θα μου δώσεις 10 εκατ. ευρώ αλλιώς θα σου διαλύσω το σπίτι»!

«Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Κοίταξε να μάθεις ποιος είμαι και επειδή ξέρω ότι έχεις πολλά λεφτά, θα μου δώσεις 10 εκατ. ευρώ αλλιώς θα σου διαλύσω το σπίτι, τα πάντα και μετά θα με παρακαλάς για να μου τα δώσεις». Αυτό φέρεται να είπε προς τον έγκλειστο πρώην γενικό γραμματέα εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο, ο Γιάννης Σκ., ένας από τους τρεις κατηγορούμενους ως «εγκεφάλους» του κυκλώματος εκβιαστών, που εξάρθρωσε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.


Σύμφωνα με τη δικογραφία του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, που αποκαλύπτει η «Κ», το παραπάνω περιστατικό σημειώθηκε στις 5 το απόγευμα της 20ης Ιανουαρίου 2014 και ενώ ο Σμπώκος εργαζόταν δίπλα στο Αρχιοφυλακείο της Στ' Πτέρυγας.


Λίγες εβδομάδες αργότερα, την 19 Μαρτίου 2014, τον Σμπώκο επισκέφθηκε στο κελί του ο 54χρονος απότακτος αστυνομικών της ΕΚΑΜ, που κατηγορείται για ανάμειξη στην υπόθεση Ξηρού και κρατείτο τότε στον Κορυδαλλό για υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων.


Ο πρώην αστυνομικός είπε στον Σμπώκο ότι ήθελε να του μιλήσει ο Παναγιώτης Β., έτερος κατηγορούμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος.


Ο Σμπώκος δεν ανταποκρίθηκε και λίγο αργότερα ο απότακτος αστυνομικός και συνεργός του Χρ. Ξηρού τον επισκέφθηκε εκ νέου λέγοντάς του: «δεν είναι τίποτα, θέλει να σου δώσει ένα μήνυμα από τον Γιάννη Σ. (σ.σ. τον συγκατηγορούμενό του).


Όπως αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα, «ο Σμπώκος πήγε στην κιγκλίδα του ισογείου της Στ πτέρυγας, όπου τον ανέμενε ο Παναγιώτης Β. καθισμένος μόνος του σε ένα τραπέζι. Ο τελευταίος του είπε ότι έκανε εξυπηρέτηση στον Γιάννη Σκ., ο οποίος του ζήτησε να του μεταφέρει (στο Σμπώκο) ένα μήνυμα, ότι δηλαδή θα έπρεπε να ανταποκριθεί σε αυτό που του 'χε ζητήσει».


Η συνάντηση των δύο επαναλήφθηκε την 23η Μαρτίου. Και τότε, ο Παναγιώτης Β. επανέλαβε μιλώντας στον Σμπώκο ότι «Ο Γιάννης Σ. επιμένει και πρέπει να του δώσεις 2.7 εκατ. ευρώ». Στην άρνηση του Σμπώκου να του δώσει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, ο Παναγιώτης Β. φέρεται να του είπε: «Έχεις αδελφές... Καλό είναι να δώσεις ένα χαρτζιλίκι γιατί αλλιώς θα γίνει ατύχημα».


Τρεις μέρες πριν την πρώτη έκρηξη στην είσοδο του σπιτιού της οικογένειας Σμπώκου στη Νέα Ερυθραία, ο Παναγιώτης Β. σε νέα συνάντησή του με τον πρώην γενικό γραμματέα εξοπλισμών φέρεται να του είπε: «αν δε ανταποκριθείς ο Γιάννης Σκ. θα προχωρήσει. Γνωρίζουν τα πάντα, αδελφές, σπίτια κτλ. Έχουν κάνει μεγάλη έρευνα και θα πάθεις μεγάλη ζημιά».


Άκρως αποκαλυπτική και επιβαρυντική για τα μέλη του κυκλώματος είναι η κατάθεση γυναίκας στην υπόθεση. Η μάρτυρας είπε στους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών ότι «ο πρώτος μηχανισμός, που εξερράγη στην οικία Σμπώκου την 16 Απριλίου 2014, είχε τοποθετηθεί μετά από εντολή του Γιάννη Σκ., αλλά επειδή δεν διέμενε κανείς σε αυτήν ο Σμπώκος δεν φοβήθηκε. Για το λόγο αυτό ο Παναγιώτης Β. έλεγε ότι έπρεπε να τοποθετήσει άλλον εκρηκτικό μηχανισμό στην αδελφή του για να φοβηθεί αυτός και να δώσει τελικά τα χρήματα».


Σύμφωνα με τη μάρτυρα, τις πληροφορίες ότι ο Σμπώκος είχε πολλά χρήματα και θα μπορούσε να δώσει ένα ποσό της τάξης των δύο με τριών εκατ. ευρώ τις έδωσε στον Γιάννη Σκ. ο καταδικασθείς πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος «είχε τον Σμπώκο μεγάλο άχτι».


Στην κατάθεσή της, η μάρτυρας μετέφερε στους αστυνομικούς όσα φέρεται να είχε πει στον Γιάννη Σκ. ο πρώην υπουργός: «Ο Σμπώκος σε άγνωστο χρόνο είχε παραλάβει μια βαλίτσα με δέκα εκατομμύρια ευρώ τα οποία προορίζονταν για ον Τσοχατζόπουλο, αλλά δεν του την έδωσε ποτέ. Για τον λόγο αυτό ο Τσοχατζόπουλος πληροφόρησε τον Γιάννη Σκ. για τα χρήματα που είχε ο Σμπώκος και πιθανόν για τις διευθύνσεις κατοικίας των αδελφών του».


Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι η μάρτυρας μετέφερε διάλογο που είχε η ίδια με την (επίσης κατηγορούμενη) δικηγόρο του Παναγιώτη Β., Αδαμαντία Α. αμέσως μετά την πρώτη έκρηξη βόμβας στο σπίτι της οικογένειας Σμπώκου στη Ν. Ερυθραία. «Αυτός ο Παναγιώτης δεν έχει καθόλου μυαλό» φέρεται να είπε η δικηγόρος στη μάρτυρα. «Τώρα που έχουμε τόσα προβλήματα γύρω μας, κάθεται και ασχολείται να βάζει βόμβες στον Σμπώκο για να 'κονομήσει ο Γιάννης Σκ. λες και θα βάλει τίποτα στην τσέπη του».


Όταν η κατηγορούμενη δικηγόρος ανέφερε τα ίδια απευθείας στον Παναγιώτη Β. ο τελευταίος φέρεται να της απάντησε «Ρε Αδαμαντία, τι θα κάνω όλη μέρα εδώ μέσα, πως θα περάσει η ώρα μου;».

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Η Καθημερινή

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης

18 Ιουλίου 2024, 12:27
- Ο Κασσελάκης έχει βάλει το κόμμα σε διαδικασία απο-αριστεροποίησης «Ο κ. Κασσελάκης παρέλαβε ένα ...

Δένδιας προς Τουρκία: Παρέλειψα να «ευχαριστήσω» τις δυνάμεις εισβολής

17 Ιουλίου 2024, 13:22
Με σκωπτικό τρόπο απαντά η Ελλάδα στην προσωπική επίθεση που άσκησε το υπουργείο Άμυνας ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0