Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ο «καλός» Νταβούτογλου στον ΟΗΕ

Αρχική | Κύπρος | Ο «καλός» Νταβούτογλου στον ΟΗΕ

Ως ο «καλός» της Άγκυρας εμφανίστηκε στον ΟΗΕ την Πέμπτη ο Αχμέτ Νταβούτογλου, σε σχέση με τον «κακό» Ερντογάν. Είδε τον Μπαν Κι Μουν για πρώτη φορά ως Πρωθυπουργός της Τουρκίας και στη συνέχεια έδωσε συνέντευξη Τύπου.

Είπε ότι ζήτησε από τον ΓΓ να δώσει το δικό του σχέδιο λύσης στο Κυπριακό -αφού ενδεχομένως να ξέρει από τώρα τι θα περιλαμβάνει- και κάλεσε τους Ελληνοκυπρίους «να επανέλθουν» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Αναφερόμενος στα άλλα ζητήματα της περιοχής, υποστήριξε ότι η χώρα του σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και καταπολεμά τους τρομοκράτες. Για τις σχέσεις Τουρκίας-Αιγύπτου επεσήμανε ότι «δεν θα υπάρξει σταθερότητα στη Μέση Ανατολή εάν δεν υπάρξει σταθερότητα στην Αίγυπτο», προσθέτοντας ότι «η Τουρκία δεν θα αναγνωρίσει ποτέ καθεστώτα που έρχονται στην εξουσία με στρατιωτικό πραξικόπημα».

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι «η Τουρκία ήταν η πρώτη χώρα που είχε κατονομάσει το Ισλαμικό Κράτος ως τρομοκρατική οργάνωση». Ήταν φανερό, λοιπόν, ότι ο κ. Νταβούτογλου επιχείρησε να παρουσιάσει μια «άλλη εικόνα» για τη χώρα του.

ΠΑΝ. ΠΑΝ.

Ο Φιλελεύθερος





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Κύπρος: Υφυπουργός Πολιτισμού ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

27 Φεβρουαρίου 2023, 17:46
 - Τι αναφέρουν κυπριακά ΜΜΕ   Έκπληξη στον σχηματισμό υπουργικού συμβουλίου στην Κύπρο, καθώς ο Μιχάλης ...

Κύπρος: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης νέος πρόεδρος

12 Φεβρουαρίου 2023, 22:52
 Επίσημα Πρόεδρος ο Χριστοδουλίδης: Ενωμένοι να κάνουμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε   Εμφανώς συγκινημένος ανέλαβε και επίσημα ...

Κατεχόμενα: Ο Ερντογάν προαναγγέλλει ενίσχυση του τουρκικού στρατού

30 Σεπτεμβρίου 2022, 00:19
 Ο Ερντογάν προαναγγέλλει ότι θα ενισχύσει τον παράνομο τουρκικό Στρατό στην κατεχόμενη Κύπρο   FILE PHOTO: ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0