Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Παρασκευόπουλος: Είμαι έτοιμος να υπογράψω την απόφαση του Αρείου Πάγου για τις αποζημιώσεις

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Παρασκευόπουλος: Είμαι έτοιμος να υπογράψω την απόφαση του Αρείου Πάγου για τις αποζημιώσεις

«Είμαι έτοιμος» να υπογράψω θεσμικά την απόφαση του Αρείου Πάγου για αποζημίωση στους Διστομίτες οικείους, των ανθρώπων που σκοτώθηκαν, δήλωσε μέσω του Alpha 989 και στους δημοσιογράφου Δήμο Βερύκιο και Πέτρο Κουσουλό, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παρασκευόπουλος εξήγησε αναλυτικά πως «υπάρχει ελληνική απόφαση, των ελληνικών δικαστηρίων που επικυρώθηκε και από τον Άρειο Πάγο το 2000, η οποία επιδικάζει αποζημίωση στους Διστομίτες οικείους, των ανθρώπων οι οποίοι σκοτώθηκαν.  Αυτή η απόφαση μέχρι σήμερα δεν έχει εκτελεστεί. Για να εκτελεστεί πρέπει να δοθεί άδεια από τον υπουργό Δικαιοσύνης. Οι προηγούμενοι υπουργοί Δικαιοσύνης που ασχολήθηκαν με το θέμα δεν το εκτέλεσαν, εκτιμώντας διάφορα νομικά θέματα και κατά το ελληνικό Δίκαιο και κατά το διεθνές. Προσωπικά πιστεύω ότι το θέμα είναι πολύπλοκο νομικά αλλά είναι απόφαση του Αρείου Πάγου που είναι εκτελεστή και σήμερα. Πιστεύω ότι εκτελεστή η απόφαση κι από θεσμική άποψη είναι έτοιμος να την υπογράψω».

«Η απόφαση του Αρείου Πάγου αναγνωρίζει την υποχρέωση του γερμανικού δημοσίου να αποζημιώσει. Από τη στιγμή που το Γερμανικό δημόσιο δεν αποζημιώσει και προς το παρον δεν δίνει τα χρήματα, δεν μπορεί παρά να προβεί σε αναγκαστική εκτέλεση(…) Μπορούμε να κάνουμε μία κατάσχεση, να πάρουμε ένα περιουσιακό στοιχείο του γερμανικού δημοσίου, ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα, τόνισε.

ΕΚΛΟΓΕΣ TV





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης

18 Ιουλίου 2024, 12:27
- Ο Κασσελάκης έχει βάλει το κόμμα σε διαδικασία απο-αριστεροποίησης «Ο κ. Κασσελάκης παρέλαβε ένα ...

Δένδιας προς Τουρκία: Παρέλειψα να «ευχαριστήσω» τις δυνάμεις εισβολής

17 Ιουλίου 2024, 13:22
Με σκωπτικό τρόπο απαντά η Ελλάδα στην προσωπική επίθεση που άσκησε το υπουργείο Άμυνας ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0