Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ανοιχτή επιστολή προς την εφημερίδα Bild - Του Φιλοκτήτη Διακομανώλη

Αρχική | Απόψεις | Ανοιχτή επιστολή προς την εφημερίδα Bild - Του Φιλοκτήτη Διακομανώλη

Αξιότιμε κύριε εκδότα

Οι Έλληνες πολίτες, διαβάσαμε το άρθρο της εφημερίδας σας, γραμμένο, μάλιστα, στα Ελληνικά. Επί τη ευκαιρία,  επαναφέρατε στη μνήμη μας τις προηγηθείσες δημοσιογραφικές αθλιότητες των συμπατριωτών σας του περιοδικού FOCUS, με τους οποίους προφανώς μοιράζεστε τα ίδια ευγενή πολιτισμικά συναισθήματα.

Είναι προφανές, κ. εκδότα, ότι η εφημερίδα σας εζήλωσε την δόξα του γερμανικού περιοδικού FOCUS, το οποίο πριν από μερικά χρόνια, κυκλοφόρησε, τη μία με εξώφυλλο την Ακρόπολη να βυθίζεται, την άλλη με την Αφροδίτη της Μήλου να ασχημονεί ξεδιάντροπα και την παράλλη  με την Αφροδίτη της Μήλου να επαιτεί.

Παρακινούμενος από το ανθελληνικό σας παραλήρημα του τελευταίου καιρού, δεν θα μπω στον κόπο να επιχειρηματολογήσω αναφερόμενος σε κατοχικά δάνεια και σε πολεμικές αποζημιώσεις, ούτε για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η χώρα σας από την διεθνή κοινότητα (των Ελλήνων συμπεριλαμβανομένων), μετά την ήττα της και την καταστροφή της, έχοντας μάλιστα αιματοκυλήσει ολόκληρη την Ευρώπη. Απλά, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω, ή άλλως να σας πληροφορήσω, για γεγονότα που αφορούν στα θεμέλια του Ευρωπαϊκού πολιτισμού. Πιστεύω ότι θα σας είναι απολύτως χρήσιμα, στο επάγγελμα που ασκείτε. Και σας διαβεβαιώνω, ότι δεν πρόκειται για κάποια έκφανση ελληνικής εθνικιστικής κορώνας, αλλά για ένα απλό μάθημα ιστορίας.

Το γεγονός ότι οι σύγχρονες ανθρώπινες κοινωνίες έχουν δομή και οργάνωση, πολιτισμό και παιδεία, τέχνες και λογοτεχνία, επιστήμες και δικαιοσύνη, Δημοκρατία και κοινωνική μεριμνά, ισονομία και ανθρώπινα δικαιώματα, οφείλεται αποκλειστικά στους Έλληνες.

Όλες αυτές τις κοινωνικές αξίες τις δίδαξαν οι Έλληνες. Το Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο στα πρώτα του βήματα και για πολλές εκατονταετηρίδες δεν είχε άλλη γνώση να μεταφέρει στους σπουδαστές του παρά μόνο την κουλτούρα και τον πολιτισμό των Ελλήνων. Η κουλτούρα λοιπόν της Ευρώπης και κατά συνέπεια όλου του λεγόμενου Δυτικού πολιτισμού, δεν είναι τίποτα άλλο από τις διδαχές των Ελλήνων. Ούτε, λοιπόν υπάρχει, ούτε νοείται Ευρώπη χωρίς Ελλάδα.

Πριν λοιπόν κύριε εκδότα της BILD, τόσο εσείς όσο και οι συμπατριώτες σας του FOCUS απολαύσετε τα οικονομικά αποτελέσματα της κακεντρεχούς μαξιμαλιστικής σας υπεροψίας, θα έπρεπε να αναλογισθείτε πρώτα ότι η Ελλάδα που λοιδορείτε αποτελεί την κοιτίδα του δικού σας πολιτισμού. Αυτό που σκωπτικά σχολιάζετε, αποτελεί κόλαφο κατά των δικαιοπαρόχων της ελεύθερης πολιτείας σας. Αν δεν υπήρχαν οι Έλληνες κύριε εκδότα της BILT, ίσως η ελεύθερη δημιουργική και δημοκρατική χώρα σας να αποτελούσε μια Περσική επαρχία. Αν δεν υπήρχαν οι Έλληνες, η γλώσσα σας θα ήταν φτωχότερη κατά 16.500 σημαντικές και απαραίτητες λέξεις, τόσο της καθημερινότητας όσο και όλων των επιστημών. Τι θα χρησιμοποιούσατε άραγε για τις λέξεις Demokratie, Politik, Philosophie, Rhetorik, Architektur, Geographie, Geometrie, Mathematik, Astronomie, Makrookonomie, Therapie, Klinik, Neurologe, Kardiologen, Pathologe, Dermatologen, Neurochirurg, Oekologie Theater Technik, Musik, Problem, Methode, Programm, Elektrisch, Photoelektrischen, System, Klima, Energie, και δεν θα συνεχίσω γιατί θα χρειαστούν πολλές εκδόσεις της εφημερίδας σας για να χωρέσει η λεκτική κληρονομιά που σας παραχωρήσαμε.

Αξίζει όμως να σας παραπέμψω σε ένα εδάφιο του βιβλίου των Αμερικανών καθηγητών Hanson και Heath «Ποιος σκότωσε τον Όμηρο». Εκεί θα διαπιστώσετε ότι ο εκπολιτισμός της Ευρώπης πραγματοποιήθηκε με την μεταφορά του προηγμένου ελληνικού πνεύματος, που αποτέλεσε τη σπορά του δυτικού πολιτισμού μας.

«Σε τελευταία ανάλυση, οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι ήταν Νοτιοευρωπαίοι που, όταν αναχαιτίστηκαν από τα ανατολικά και τα νότια κινήθηκαν βόρεια για να ενσωματώσουν ανθρωποφάγους, να εκπολιτίσουν γαλανομάτηδες κτηνώδεις ληστές με σώματα γεμάτα τατουάζ, που φορούσαν κέρατα αγελάδας και μαγικά φυλαχτά, και να δώσουν νόμους και λογική σε λευκούς, γυμνόστηθους ανθρώπους που λάτρευαν τα κωνοφόρα δέντρα. Με λίγα λόγια, οι γαλανομάτηδες και με λευκό δέρμα Βορειοευρωπαίοι πρόγονοι των συγγραφέων, ήταν μάλλον φριχτοί τύποι μέχρι που το ρεύμα –όσο φονικό κι αν ήταν- του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού τράβηξε προς τα βόρεια.»

Στον αντίποδα τώρα της εξέλιξης προς τη δύση και τον Ευρωπαϊκό βορά, εδώ και χιλιάδες χρόνια ο πολιτισμός στα ανατολικά της Ελλάδας παραμένει σαφώς υποδεέστερος, όπως υποδεέστερος παραμένει και ο εξελικτικός μηχανισμός που δεν εμπεριέχει το μπόλιασμα με τα ελληνικά πολιτιστικά και πολιτισμικά στοιχεία.

Μπαίνω πάλι στον πειρασμό να παραθέσω το αντίστοιχο σχετικό τεμάχιο των καθηγητών Hanson και Heath.

«Δεν είναι μειωτικό ούτε παράλογο να ρωτήσουμε γιατί άραγε ακόμα και ο ποιο κραυγαλέος ακαδημαϊκός επικριτής της Δύσης θα προτιμούσε να πετάξει με την Swiss Air, να εισαχθεί στην κλινική Mayo, να βλαστημάει στην Times Squair, να περάσει με κόκκινο στην Όμαχα, να κολυμπίσει με το κορίτσι του στην παραλία της Σάντα Κρουζ ή να ζει δίπλα σε μια στρατιωτική βάση στο Τέξας – αντί να επιβιβαστεί σε ένα αεροπλάνο των Αερογραμμών του Κογκό, να αφήσει τη σκωληκοειδή του απόφυση στο Γενικό Νοσοκομείο της Μανάγκουα, να χρησιμοποιήσει το όνομα του Αλάχ «επί ματαίω» στο κέντρο της Τζέντα, να καβαλήσει ένα πεζοδρόμιο στη Σιγκαπούρη, να φορέσει μπικίνι στο Ιράν, ή να κάνει τις διακοπές του κοντά στο αρχηγείο της Εθνοφρουράς της Κορέας. Γιατί; Λόγω των Ελλήνων.»

Το ερώτημα που θα ήθελα να σας θέσω κ. εκδότα της BILD, είναι:

Τα δίδακτρα του πολιτισμού σας δεν θα έπρεπε κάποτε να τα καταβάλλετε?

Ήρθε λοιπόν η ώρα να προσφέρετε ένα ελάχιστο αντίδωρο της κουλτούρας και του πολιτισμού σας. Πάρτε το κι’ έτσι!


Φιλοκτήτης Διακομανώλης

Συγγραφέας


Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ποιος θυμάται την Ασπασία;

19 Απριλίου 2024, 21:50
«Σκοτώνω την κόρη μας για να μη γίνει σαν και εσένα. Κανονικά θα έπρεπε ...

Γιατί δεν μπορεί να αλλάξει η Αστυνομία; - Του Χαρίδημου Τσούκα

17 Απριλίου 2024, 14:48
Στους Αγίους Αναργύρους φάνηκε πάλι ένα Σώμα που λειτουργεί ως δημοσιοϋπαλληλικό παράρτημα του υπουργείου, ...

Περί Καλλιόπης...

23 Μαρτίου 2024, 19:33
Ενημερωτικό σημείωμα προς κ. Στέφανο Κασσελάκη, Στρατιώτη Πυροβολικού, Θήβα Αγαπητέ κύριε Κασσελάκη, Ακούγοντας τις πρόσφατες δηλώσεις σας ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ποιος θυμάται την Ασπασία;

    «Σκοτώνω την κόρη μας για να μη γίνει σαν και εσένα. Κανονικά θα έπρεπε να σκοτώσω εσένα, αλλά επειδή θα ζήσεις, όσο ζήσεις, με το βάρος του θανάτου της, θα είναι καλύτερα». Φωτoγραφίες: Σπυριδούλα Φατούρου/facebookΜε αποδέκτη την εν διαστάσει σύζυγό του, Σπυριδούλα Φατούρου, άφησε αυτό το σημείωμα που ξεχειλίζει χολή και κακία ο 47χρονος πατέρας της Ασπασίας πριν αυτοκτονήσει, αφού είχε ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0