Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Βαυαρός υπουργός: Ο Βαρουφάκης προφανώς δεν είπε την αλήθεια για το βίντεο (video)

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Βαυαρός υπουργός: Ο Βαρουφάκης προφανώς δεν είπε την αλήθεια για το βίντεο (video)

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΕΜΝΗ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ

 

«Εμπιστεύομαι την έρευνα της σύνταξης της εκπομπής του Γκίντερ Γιάουχ. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Βαρουφάκης προφανώς δεν είπε την αλήθεια στην γερμανική τηλεόραση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ, ο οποίος ήταν επίσης καλεσμένος στην εκπομπή του Γκίντερ Γιάουχ κατά την οποία προβλήθηκε βίντεο από ομιλία του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, το οποίο κατήγγειλε ως παραποιημένο.

 

Αυτό είναι πρόβλημα για την αξιοπιστία ολόκληρης της ελληνικής κυβέρνησης, προσθέτει ο κ. Σέντερ μιλώντας στην Handelsblatt και τονίζει ότι «γίνεται κάθε μέρα όλο και δυσκολότερο να δεχθούμε τον κ. Βαρουφάκη ως σοβαρό διαπραγματευτικό εταίρο».

Με την εμφάνιση του κ. Βαρουφάκη στην τηλεόραση, «η αξιοπιστία του κλονίστηκε για μία ακόμη φορά. Ο υπουργός προφανώς δεν έχει αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης. Αυτό το βλέπει κανείς και από το γεγονός ότι με όλο και νέες προτάσεις προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα χρέους της χώρας του, αντί να εφαρμόσει επιτέλους τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο Βαυαρός πολιτικός.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτήρισε προϊόν μοντάζ το βίντεο, στο οποίο φαίνεται να κάνει άσεμνη χειρονομία για τη Γερμανία. Πρόκειται για ένα βίντεο από το 2013, όταν ο Γιάννης Βαρουφάκης ήταν καθηγητής Οικονομικών, από ομιλία του στο Ζάγκρεμπ, στο οποίο αναφέρει ότι "η Ελλάδα πρέπει απλώς να ανακοινώσει ότι χρεoκοπεί και να δείξει το δάκτυλο στη Γερμανία και να πει 'λύστε το πρόβλημα μόνοι σας" και εμφανίζεται να κάνει την άσεμνη χειρονομία.

Η συνέντευξη στην εκπομπή του ARD, με υψηλή τηλεθέαση, κυλούσε σε πολύ καλό κλίμα, μέχρι που ξαφνικά ο παρουσιαστής Γκούντερ Γιάουχ αιφνιδίασε τον Έλληνα υπουργό δείχνοντάς του το βίντεο, μετά την προβολή του οποίου τον ρώτησε: Κ...χτυλο για τη Γερμανία κύριε υπουργέ; Οι Γερμανοί πληρώνουν τα περισσότερα και δέχονται μακράν τη μεγαλύτερη κριτική. Πώς ταιριάζουν αυτά;".

"Αυτό το βίντεο είναι ψεύτικο. Είναι απλό. Αυτό το βίντεο είναι ψεύτικο" απάντησε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε:

"Έχει μονταριστεί έτσι. Δεν έκανα ποτέ κάτι τέτοιο. Ντρέπομαι που θεωρεί κανείς ότι είμαι ικανός για κάτι τέτοιο. Ένα τέτοιο βίντεο. Είμαι σίγουρος ότι δεν το γνωρίζατε. Αλλά αυτό είναι ψεύτικο. Δεν έδειξα ποτέ το δάχτυλο. Είναι ένα ψεύτικο βίντεο. Όπως υπάρχει και ένα άλλο που δείχνουν στην Ελλάδα στο οποίο δήθεν δίνω το χέρι μου σε ξένο πολιτικό και το τραβάω την τελευταία στιγμή πίσω. Σας λέω ότι αυτό δεν συνέβη".

Για παραποίηση μιλά ο κ. Βαρουφάκης και σε σημερινές του δηλώσεις του στο "Spiegel", όπου αφήνει να εννοηθεί ότι πρόκειται για προσπάθεια να τον σαμποτάρουν. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Το βίντεο αναμφισβήτητα παραποιήθηκε. Eίναι η πιο θλιβερή προσπάθεια να τορπιλίσουν ένα τηλεοπτικό σώου, στο οποίο προσπάθησα να τείνω χείρα φιλίας στο γερμανικό κοινό. Είναι αδιανόητο ότι δεν γνώριζαν ότι το βίντεο ήταν παραποιημένο".

Το βίντεο, πάντως, έγινε αφορμή ώστε να ξεκινήσει ένα μπαράζ επιθέσεων από τα γερμανικά μέσα στον Έλληνα υπουργό. Η "Bild", κινούμενη στο γνωστό ανθελληνικό της κλίμα, επιχειρεί να διαψεύσει τον Γιάννη Βαρουφάκη. Στο δημοσίευμά της με τίτλο "Είπε ο Βαρουφάκης ψέματα στην εκπομπή του Γιάουχ;" και υπότιτλο "Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ισχυρίζεται ότι το βίντεο είναι παραποιημένο. Ειδικοί αμφιβάλλουν", έβαλε μέχρι και ειδικούς να αποδείξουν πως το βίντεο είναι αυθεντικό.

Η γερμανική εφημερίδα επικαλείται τον ειδικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης "Conflict Reporter", ο οποίος -όπως αναφέρει- "αναλύει στο Twitter κυρίως βίντεο από τη σύρραξη στην Ουκρανία και την Συρία και λέει στη Bild: "Eίδα το αυθεντικό βίντεο τμηματικά και άφησα τη σκηνή να παίξει περίπου 40 φορές. Δεν βλέπω κάτι που να παραπέμπει σε παραποίηση. Οι σκιές, η εκφορά και πρωτίστως η κίνηση του πουκάμισου στο κάτω μέρος, καθώς ο Βαρουφάκης σηκώνει το χέρι για να δείξει το δάχτυλο, όλα ταιριάζουν".

Στο... επίμαχο ερώτημα πήρε θέση και ο Αλεσάντρο ντελ Πρετε, ο άνθρωπος που ανέβασε το απόσπασμα από την εκδήλωση στο Ζάγκρεμπ, σημειώνοντας σε ανάρτησή του στο twitter: "Σε καμία περίπτωση ψεύτικο. Έκοψα 6 λεπτά από την 57λεπτη παρουσίαση που έγινε στις 15/5/2013 στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας".

"Σάλος για το βίντεο με το δάκτυλο - Ο Βαρουφάκης κάνει λόγο για παραποίηση" ειναι ο τίτλος του "Focus", ενώ η "Zeit" γράφει "Ο όρκος για το δάκτυλο".

Με τον αιχμηρό τίτλο "Πάρα πολλές κενολογίες", η Sueddeutsche Zeitung αναφέρεται σε αντιφατικές δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών και σημειώνει: "Όταν κάποιος μιλά συνεχώς για το πώς και τι θα επιβάλλει εναντίον κάποιου, τότε τροφοδοτεί τις υποψίες ότι η δύναμή του έγκειται λιγότερο στις πράξεις και περισσότερο στα λόγια. Όσο πιο συχνά επαναλαμβάνεται η χρήση του λόγου, τόσο περισσότερο προσεγγίζεται η φλυαρία. Γι' αυτό υπάρχει στα γερμανικά και ο ωραίος όρος της ανούσιας φλυαρίας."

Μέτωπο, όμως, έχει ανοίξει ο Γιάννης Βαρουφάκης και με το γαλλικό περιοδικό "Paris Match", μετά τη φωτογράφιση που έκανε με τη σύζυγό του στο σπίτι τους, με φόντο την Ακρόπολη.

ΕΘΝΟΣ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης

18 Ιουλίου 2024, 12:27
- Ο Κασσελάκης έχει βάλει το κόμμα σε διαδικασία απο-αριστεροποίησης «Ο κ. Κασσελάκης παρέλαβε ένα ...

Δένδιας προς Τουρκία: Παρέλειψα να «ευχαριστήσω» τις δυνάμεις εισβολής

17 Ιουλίου 2024, 13:22
Με σκωπτικό τρόπο απαντά η Ελλάδα στην προσωπική επίθεση που άσκησε το υπουργείο Άμυνας ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0