Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Στο όνομα του λαού - Του Φιλήμονα Σωτηρόπουλου

Αρχική | Τα δικά σας άρθρα | Στο όνομα του λαού - Του Φιλήμονα Σωτηρόπουλου

Συνήθως η περί Διαφθοράς συζήτηση τίθεται υπο του πλήθους των ανθρώπων για την εκάστοτε εξουσία...ότι είναι διεφθαρμένη και χρειάζεται να αλλάζει ,γιατί διαφθείρεται συνεχώς και ακαταπαύστως.

Ομως ο Θεός λέγει ότι ο λαός είναι διεφθαρμένος, δηλαδή η κοινωνία ολόκληρη ,όπως είναι στημένη γηράσκει αεί διαφθειρόμενη...Μεταρρύθμιση λέγουν όλοι δια βοής, χρειάζεται η εξουσία !...αυτή είναι η διεφθαρμένη κομπανία ,αυτή φταίει για όλα...

Οι πολιτικοί συμετέχουν ενεργά στο παίγνιο της εξουσίας και δήθεν εξανίστανται ο εις εναντίον του άλλου καταμαρτυρώντας διαπλοκές διαφθοράς εκατέρωθεν. Όλοι οι πολιτικάντιδες,οι έχοντες την επαγγελματική αρμοδιότητα της εξουσίας θυμίζουν τους σοφιστές που είχαν θεσπίσει την αρμοδιότητα και την σοφία για το κλειστό τους επάγγελμα,παραδίδοντας μαθήματα όχι σοφίας αφού ήσαν αγνωστικιστές αλλά ρητορικής πειθούς για ότι ο καθείς επέλεγε κάθε φορά να αγορεύει.

Όλοι παθιάζονται να αλλάξουν,να μεταρρυθμίσουν την εξουσία,πρεσβεύουν την πολιτική τους διαφορετικότητά,ότι θα πράξουν διόρθωση των κακώς κειμένων που πάντα πράττει ο έτερος και όχι ο ίδιος...αλλά κανένας δεν έχει αντιληφθεί την πραγματική μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη να γίνει και που είναι η μεταρρύθμιση του λαού...δηλ. η προσωπική μεταρρύθμιση του καθενός ατόμου .Είναι ανάγκη τα επι μέρους στοιχεία δομής της κοινωνίας,τα πρόσωπα,τα άτομα να μεταρρυθμισθούν...να αναγεννηθούν δηλαδή,και απο διεφθαρμένα να αλλάξουν νοοτροπία,να γίνουν ηθικά με πνευματικές αξίες.

Για να μεταρρυθμισθεί όμως ο λαός πρέπει να θέλει να αλλάξει ο καθένας μας...Και για να θέλει να αλλάξει, πρέπει πρώτα να έλθει στον εαυτό του σαν τον άσωτο της παραβολής και να πει: μετανοιώνω για το ποιόν μου και κάνω το αναγκαίο come back στον Θεό λέγοντάς Του ήμαρτον εις τον ουρανό και μετά στους συνανθρώπους μου. Κάθε αμαρτία είναι ανομία έναντι των ηθικών νόμων του Θεού και μετά ανομία έναντι του εαυτού μας και του συνανθρώπου μας.Στις μέρες λίγο πριν συμβεί ο κατακλυσμός του Νώε αναφέρεται ότι οι άνθρωποι διεφθάρησαν τόσο πολύ...ώστε ο Θεός μεταννόησε που τους δημιούργησε...Κατεκλύσθη η γη απο την πλημυρίδα διαφθοράς της ανομίας πριν κατακλυσθεί απο τα νερά του κατακλυσμού που ήλθαν και απώλεσαν άπαντες εκτός του Νώε που εφυλλάχθη όγδοος ως δίκαιος εκ πίστεως εις τον Θεό.

Έτυχε και είδα την ταινία με τίτλο Νώε που ήταν η επιτομή της διαστρέβλωσης του σχετικού με τον Νώε κειμένου της Βίβλου...κάποιου προβεβλημένου υπο του κινηματογραφικού μάρκετινγκ σκηνοθέτου , ονόματι Αρωνόφσκι που καλύτερα θάπρεπε να ονομάζεται Αι-ντοντ-νόου-φσκυ...μιάς και η ανεκδιήγητη αγνωσία του κατέστη συνώνυμη της αφηρημένης ατεχνίας του. Εν προκειμένω στη ταινία αυτή έγινε βάναυση αφαίρεση της Βιβλικής αντικειμενικότητας με επεμβατική ανθρώπινη σουρεαλιστική διάθεση που είχε σαν αποτέλεσμα την μετατροπή της ταινίας σε comic λαικής κατανάλωσης με παράλληλη βέβαια αφαίρεση του κρισίμου μηνύματος περι δικαιοκρισίας του Θεού στη σύγχρονη διεφθαρμένη κοινωνία.

Ο εξέχων διανοητής του 19ου αιώνα ,ο δανός φιλόσοφος και χριστιανός Soren Kierkegaard αναφέρει "Η εξέλιξη του πολιτισμού,η εμφάνιση των μεγαλουπόλεων,η αστικοποίηση και εκείνο που συνέβαλε σε όλα τούτα,ο τύπος,ως το κατεξοχήν μέσο επικοινωνίας,έχουν δώσει στην ύπαρξη εντελώς λανθασμένη κατεύθυνση.Η προσωπική ζωή έπαψε να υπάρχει… κάθε μεταρρύθμιση που συνέβαινε αφορούσε τον τρόπο διακυβέρνησης.Όμως κανείς δεν σκέφτηκε να μεταρρυθμίσει το "πλήθος"...όμως αυτό ακριβώς σημαίνει μεταρρύθμιση.Και το πλήθος αφέθηκε στην τύχη του.Ο τύπος το εκμεταλλεύτηκε για να μεταρρυθμίσει την εξουσία,κατόπιν το παράτησε βαρύ και άψυχο πάνω στο σώμα της πολιτικής.Στο πλήθος δεν ανήκει μόνο το κοινό,ανήκει και το προλεταριάτο"…Σαπάκι δηλαδή ο λαουτζίκος στο βασίλειο της Δανιμαρκίας και όχι μόνο!

Τούτο σημαίνει ότι όλες οι λαικές κοματικοποιήσεις-παρατάξεις...οι κοινωνικά συστημικές παρατάξεις παράγουν παρατεταγμένα συστημικά παπαγαλάκια που δεν μπορούν να αρθρώσουν προσωπικό ελεύθερο λογισμό-αλλά κατευθυνόμενο και χειραγωγούμενο δουλικά απο την διεφθαρμένη δεξαμενή του πλήθους

Ο λαός δεν δέχεται κατηγορία εναντίον του, είναι στο απυρόβλητο,περίπου εξαγιασμένος ...πάντοτε επιπλέει αμέριμνος εις τον βάλτο της διαφθοράς που ο ίδιος επέλεξε να κρύψει ...την βούλησή του,έχοντας παραδώσει την απόλυτη εξουσιοδότησή του.Οι επαγγελματίες πολιτικοί αναμασούν την ίδια γλοιώδη καραμέλλα που δεν τελειώνει ποτέ,πως"ο λαός είναι κυρίαρχος"...αυτή δεν εξαυλώνεται με το τίποτα,αλλά συντηρεί την ονείρωξη και εξάπτει την φαντασία των αφελών...καθόσον όλοι αναγάγουν τον λαό ως κράτιστο αγιώτατο ,αλαθητώτατο...Έτσι προβάλεται η λαική κυριαρχία ως το απόλυτο άλλοθι όλων των εποφθαλμιζόντων καρεκλάτων εξουσιαστών ...και γι'αυτό όλα τελικά επαφίονται στον πατριωτισμό του λαού...

Ο Διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος Γιόζ.Σουμπέτερερ (1883-1950) αμφισβήτησε ριζικά την ιδέα της λαικής κυριαρχίας... Όντως εμπειρικά αποδεικνύεται ότι ο λαός,αυτός ο μέγιστος υμνολογούμενος "θεός" δεν διαθέτει καμία βούληση, ούτε κανένα θέλημα,ούτε γνωρίζει τι και πως...αποτελεί το άψυχο κλωτσοσκούφι των αρμόδιων πολιτικών που τον αντιπροσωπεύουν πλήρως και απολύτως.Αυτοί οι επαγγελματίες πολιτικοί γνωρίζουν και αποφασίζουν οτιδήποτε στο όνομα , του κατα άλλα κυρίαρχου λαού...Άγεται και φέρεται ο άβουλος "κυρίαρχος" λαός απο τους αγαπημένους του πραιτωριανούς διότι έτσι επιτάσει ο κανόνας διεξαγωγής του στημένου-διαφθοροποιημένου παιγνίου!

Σε τελευταία ανάλυση οι συναρπακτικοί πολιτικοί ξέρετε ποιό είναι το τέλειο όπλο για να εξαπατούν..η επιταγή του κυρίαρχου λαού...αυτού του κυρίαρχου διαφθείροντος και διαφθειρομένου λαού!

Φιλήμων Σωτηρόπουλος

www.maranatha.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μια Αλφαβήτα ο δρόμος του Κορωνοϊού - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

18 Ιουλίου 2021, 13:24
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

200 χρόνια ελευθερίας 1821-2021 - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

07 Απριλίου 2021, 23:51
 Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

Ένα δάκρυ για τον Ντιέγκο - Του Δημήτρη Σουλιώτη

06 Δεκεμβρίου 2020, 05:10
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή… Ακούγοντας την είδηση του θανάτου του ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ποιος θυμάται την Ασπασία;

    «Σκοτώνω την κόρη μας για να μη γίνει σαν και εσένα. Κανονικά θα έπρεπε να σκοτώσω εσένα, αλλά επειδή θα ζήσεις, όσο ζήσεις, με το βάρος του θανάτου της, θα είναι καλύτερα». Φωτoγραφίες: Σπυριδούλα Φατούρου/facebookΜε αποδέκτη την εν διαστάσει σύζυγό του, Σπυριδούλα Φατούρου, άφησε αυτό το σημείωμα που ξεχειλίζει χολή και κακία ο 47χρονος πατέρας της Ασπασίας πριν αυτοκτονήσει, αφού είχε ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0