Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Υπόθεση Παπασταύρου: Προκαταρκτική εξέταση για ψευδορκία διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Υπόθεση Παπασταύρου: Προκαταρκτική εξέταση για ψευδορκία διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας

Το δημοσίευμα της La Stampa και τα δεδομένα για την κατάθεση των 5.397.000 ευρώ στη λίστα Λαγκάρντ

 

Ο πρώην σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, κ. Σταύρος Παπασταύρου (δεξιά)

 

Προκαταρκτική εξέταση για το αν ο πρώην σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, κ. Σταύρος Παπασταύρου έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας στην διάρκεια της κατάθεσής του στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ έχει διατάξει ο οικονομικός εισαγγελέας, κ. Γαληνός Μπρης. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Προέκυψε μετά από καταγγελία που κρίθηκε σοβαρή.

Η αποκάλυψη αυτή του «Βήματος» έρχεται να προστεθεί σε ένα πλέγμα πληροφοριών για τους ελέγχους που πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ σε βάρος του άλλοτε ισχυρού άνδρα του μεγάρου Μαξίμου με κορυφή του παγόβουνου την κατάθεση των 5.397.000 ευρώ στη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαιώνεται εν μέρει και η αποκάλυψη της εφημερίδας La Stampa περί διαφωνίας ελεγκτή του ΣΔΟΕ για την υπόθεση ελέγχου του κ. Παπασταύρου για την υπόθεση φοροδιαφυγής. Η αλήθεια για την υπόθεση Παπασταύρου είναι η εξής:

Πράγματι ο πρώην σύμβουλος ερευνάται, όπως πρώτο αποκάλυψε «Το Βήμα», από τις φορολογικές αρχές για τη συγκεκριμένη κατάθεση. Παραμονές εκλογών ο δεύτερος ελεγκτής του ΣΔΟΕ διετύπωσε επιφύλαξη όταν ο πρώτος ελεγκτής του ζήτησε να συνυπογράψει την έκθεση να τεθεί στο αρχείο η έρευνα για τον Παπασταύρου. Η αλήθεια είναι ότι ο προϊστάμενος των δύο πήρε θέση να συνεχιστεί η έλεγχος. Το ίδιο και ο οικονομικός εισαγγελέας.

Για την ουσία της υπόθεσης ο ίδιος ο Σταύρος Παπασταύρου ισχυρίζεται ότι τα χρήματα δεν ήταν δικά του αλλά επιχειρηματία από το Ισραήλ ο οποίος επίσης έχει κατάθεση στη λίστα. Το ίδιο και για την ιδιοκτησία της υπεράκτιας Sabri ltd με έδρα τα Virgin Islands όπου εμφανιζόταν ως δικαιούχος της κατάθεσης. Ο κ. Παπασταύρου σε εμφάνισή του στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου είχε πει ότι λειτουργούσε ως auterney πληρεξούσιος του επιχειρηματία. Μάλιστα είχε προκαλέσει εντύπωση ότι ως δεύτερος πληρεξούσιος εμφανίζονταν ο πατέρας του και ως τρίτη πληρεξούσιος η μητέρα του. Πληροφορίες πάντως από την πλευρά της διεθνούς δημοσιογραφικής έρευνας για τη λίστα αναφέρουν ότι άλλα έγγραφα αποδεικνύουν ότι είναι ο beneficiarie owner, ο δικαιούχος δηλαδή της υπεράκτιας.

Ο ίδιος ο κ. Παπασταύρου επιμένει ότι τα χρήματα του τα εμπιστεύθηκε ο επιχειρηματίας διότι ήταν άρρωστος και συνέταξαν εμπίστευμα στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες των αρμοδίων αρχών τα έγγραφα που ζητήθηκαν δεν έχουν ακόμα προσκομιστεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αναμένονται και δικαστικές συνδρομές στις εμπλεκόμενες χώρες στην υπόθεση Παπασταύρου.

Γιάννα Παπαδάκου

ΤΟ ΒΗΜΑ

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Stop Bullying - Μην ανέχεσαι το bullying. Μίλα. Μπορείς! (video)

11 Απριλίου 2024, 22:33
Για να σπάσει ο κύκλος της σχολικής βίας, πρέπει να μιλήσεις πρώτα εσύ. Φωτό: ...

Γλυφάδα: Άνδρας χτυπούσε τη γυναίκα του και αυτοπυροβολήθηκε

12 Απριλίου 2024, 19:34
 Γλυφάδα: Αυτοκτόνησε άνδρας - Χτυπούσε τη γυναίκα του και αυτοπυροβολήθηκε όταν έγινε αντιληπτός από ...

«Θρίλερ» στην Ηλιούπολη: Νεκροί μητέρα και γιος μετά από πυροβολισμούς

11 Απριλίου 2024, 01:15
Μίνα Καραμήτρου   Απίστευτη οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (10/4) στην Ηλιούπολη, όπου μία ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Περί Καλλιόπης...

    Ενημερωτικό σημείωμα προς κ. Στέφανο Κασσελάκη, Στρατιώτη Πυροβολικού, Θήβα Αγαπητέ κύριε Κασσελάκη, Ακούγοντας τις πρόσφατες δηλώσεις σας περί της αγγαρείας καθαρισμού της τουαλέτας στο στρατό, της επονομαζόμενης «Καλλιόπης», ονομασία που σπεύσατε να χαρακτηρίσετε ως σεξιστική, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:  Όταν πρωτολειτούργησε ο υπόγειος ηλεκτρικός σταθμός της Ομόνοιας το 1930, ήταν διακοσμημένος με τα αγάλματα των εννέα Μουσών. Ακριβώς έξω από τις τουαλέτες ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0