Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Κωνσταντοπούλου: Η συμφωνία είναι προϊόν εκβιασμού

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Κωνσταντοπούλου: Η συμφωνία είναι προϊόν εκβιασμού

Τρίωρη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με αντικείμενο τον απολογισμό του έως τώρα έργου και τον προγραμματισμό του επόμενου διαστήματος στην προεδρία της Βουλής.

Μεταξύ άλλων, παρουσίασε τα συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, ευχαριστώντας τα μέλη της, αλλά και όσους προσήλθαν και κατέθεσαν σε αυτήν, όπως τους κ.κ. Ρουμελιώτη και Ρωμανιά.

Ακόμη, επιτέθηκε στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Επιτροπής για το Χρέος.

Επέμεινε ότι το ελληνικό χρέος είναι παράνομο, επαχθές, επονείδιστο και είπε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να το πληρώσει, ενώ υποστήριξε ότι το πόρισμα της Επιτροπής αποκαλύπτει και το βαθμό ευθύνης της διαπλοκής στη δημιουργία του.

Ερωτηθείσα εάν η εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια ασχοληθεί και με το θέμα της παρούσας συμφωνίας, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε πως η συγκεκριμένη περίπτωση είναι εκβιασμός.

«Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρη. Η σύναψη σύμβασης στο πλαίσιο του εκβιασμού, εκβιασμού ο οποίος είναι αντιδημοκρατικός, αντιθεσμικός, αντικοινοβουλευτικός, αντισυνταγματικός δεν συνιστά συμφωνία. Συμφωνία είναι μια λύση στην οποία καταλήγουν οι πλευρές όταν ενεργούν με αυτό που ονομάζουμε ελευθερία της βουλήσεως. Όταν εκλείπει η ελευθερία της βουλήσεως, αυτό δεν θεωρώ ότι είναι συμφωνία και άρα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μπει στο ίδιο τσουβάλι και στο ίδιο καλάθι με εκείνους που ασμένως συνομολόγησαν σε βάρος της χώρας και του λαού συγκεκριμένα μέτρα απεχθέστατα παράνομα, αντισυνταγματικά» δήλωσε.

Απαντώντας στο εάν η κυβέρνηση έχει δείξει την δέουσα προσοχή στην Επιτροπή αυτή είπε πως ο πρωθυπουργός αναγνώρισε το έργο της, σημείωσε όμως ότι «το πόρισμα δεν έχει τύχει της δέουσας αξιοποίησης» και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει το πόρισμα και δική μου να πιέσω για να αξιοποιηθεί».

Στρέφοντας μάλιστα τα πυρά της κατά του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του για την Επιτροπή «ατυχείς και μη προσήκουσες».

Ακόμη, η κυρία Κωνσταντοπούλου άφησε υπονοούμενα για ανώνυμο «bullying» εντός της Βουλής εις βάρος της ίδιας.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως εξ αρχής ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι αντιδρούσαν στην εκλογή της αλλά και στον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά της και εξέφρασε την έκπληξή της που το Ποτάμι -όπως είπε- ανέλαβε την «υπεράσπιση» των κ.κ. Μάρδα και Πανούση που συχνά την επικρίνουν.

Η ίδια αναφέρθηκε και στις σχέσεις της με τον πρωθυπουργό είπε πως οι δυο τους συνδέονται με σχέση συντροφικότητας, ειλικρίνειας και εκτίμησης.

Πρόσθεσε πως την κυβέρνηση δεν τη ρίχνουν εκείνοι που την υποστηρίζουν να προχωρήσει με το πρόγραμμά της, ενώ αναφερόμενη στο θέμα της Αριστερής Πλατφόρμας είπε πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχουν ταμπελάκια» και υπογράμμισε πως δεν έχει μάθει να ξεχωρίζει τους συναδέλφους της ανάλογα με το σε ποια τάση ανήκουν.

Η ίδια είπε πως κατά τη διάρκεια του εξαμήνου η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας ασχολήθηκε με δύο όπως τόνισε «ενεργά σκάνδαλα» που είναι αυτά της Siemens και της λίστας Λαγκάρντ.

Η ίδια αναφερόμενη σε θέματα κοινοβουλευτικής διπλωματίας αναφέρθηκε εκ νέου σε εκβιασμό της τρόικας στο ελληνικό κοινοβούλιο, ενώ μιλώντας για ειδικές συνεδριάσεις στις οποίες μίλησαν εκπρόσωποι κινημάτων και μεταδόθηκαν από το κανάλι της Βουλής, είπε πως αυτός είναι και ο λόγος που ενοχλεί η λειτουργία του σταθμού.

Η πρόεδρος της Βουλής, αναφέρθηκε και στον εορτασμό της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, που η ίδια οργάνωσε και δεν παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί λέγοντας ότι η επέτειος αυτή «δεν είναι επέτειος δημοσίων σχέσεων».

ΤΑ ΝΕΑ

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης

18 Ιουλίου 2024, 12:27
- Ο Κασσελάκης έχει βάλει το κόμμα σε διαδικασία απο-αριστεροποίησης «Ο κ. Κασσελάκης παρέλαβε ένα ...

Δένδιας προς Τουρκία: Παρέλειψα να «ευχαριστήσω» τις δυνάμεις εισβολής

17 Ιουλίου 2024, 13:22
Με σκωπτικό τρόπο απαντά η Ελλάδα στην προσωπική επίθεση που άσκησε το υπουργείο Άμυνας ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0