Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Απίστευτη κομπίνα φοροδιαφυγής στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Απίστευτη κομπίνα φοροδιαφυγής στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού

Αποκλειστικό: Το υπουργείο Πολιτισμού... κλέβει την Εφορία!

Τι άλλο;...

Ένα απίστευτο όργιο φοροδιαφυγής αποκάλυψαν οι ελεγκτές της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (αντίστοιχη του ΣΔΟΕ) την Τετάρτη στο κατάστημα (Πωλητήριο) που βρίσκεται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και ανήκει στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων του υπουργείου Πολιτισμού. Κοινώς, οι ελεγκτές ανακάλυψαν εμβρόντητοι ότι το υπουργείο Πολιτισμού κλέβει την Εφορία, ή ακόμη πιο απλά, ότι το κράτος κλέβει... το κράτος.


Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας οι υπάλληλοι του καταστήματος (δηλαδή, οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού) δεν έκοψαν ούτε μία απόδειξη ταμειακής μηχανής. Όμως, ακόμη κι εάν έκοβαν ουδεμία διαφορά θα υπήρχε διότι, όπως αποκαλύφθηκε στο τέλος του ελέγχου, η ταμειακή μηχανή δεν ήταν... δηλωμένη στην Εφορία.

Αναλυτικά, η - πραγματικά απίστευτη - ιστορία έχει ως εξής:

Κλιμάκιο της υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών δέχθηκε καταγγελίες τουριστών ότι κατά την αγορά αναμνηστικών από το κατάστημα του Μουσείου της Κνωσού δεν τους δόθηκαν αποδείξεις. Οι ελεγκτές πήγαν, λοιπόν, επί τόπου, εμφανίστηκαν ως τουρίστες, έκοψαν εισιτήρια εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο και επί ώρες παρακολουθούσαν και κατέγραφαν τις συναλλαγές και τις πωλήσεις που γίνονταν από τους 8 υπαλλήλους του καταστήματος. Σε όλη την διάρκεια της παραμονής τους εκεί, δεν κόπηκε ούτε μία απόδειξη.

Οι υπάλληλοι, κάθε φορά που εισέπρατταν χρήματα από μια πώληση σημείωναν απλώς ένα ποσό σε κάποιο κοινό βιβλίο. Όταν οι ελεγκτές αποκάλυψαν την ταυτότητά τους, οι υπάλληλοι υποστήριξαν ότι δεν κόβουν αποδείξεις διότι έχουν μεγάλο... φόρτο εργασίας και δεν προλαβαίνουν.

Όταν, δε, τους ζητήθηκε να χτυπήσουν απόδειξη στην ταμειακή μηχανή, αρχικά υποστήριξαν ότι η μηχανή είναι χαλασμένη. Οι ελεγκτές όμως διαπίστωσαν οι ίδιοι ότι η ταμειακή μηχανή λειτουργούσε κανονικά. Όταν, ωστόσο, επιχείρησαν να διασταυρώσουν τα στοιχεία της μέσω του TAXIS ανακάλυψαν ότι η μηχανή δεν είχε δηλωθεί ποτέ στην Εφορία και, συνεπώς, ήταν παράνομη!

Στις συνεχείς ερωτήσεις των εφοριακών, οι υπάλληλοι του καταστήματος επαναλάμβαναν ότι ακολουθούν αυτή την πρακτική της μη έκδοσης αποδείξεων «με εντολή άνωθεν» χωρίς όμως να προσδιορίζουν ποιά ακριβώς ήταν η εντολή και ποιός το «άνωθεν»...

Κατόπιν αυτών, οι ελεγκτές καταλόγισαν συνολικά 534 παραβάσεις (για μη έκδοση αποδείξεων μόνον μέσα σε μία ημέρα) και συνεχίζουν την έρευνα της υπόθεσης για τον εντοπισμό και ενδεχόμενων άλλων φορολογικών παραβάσεων.

Σε έναν πρώτο έλεγχο που έκαναν, διαπίστωσαν ότι για όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, από τους οποίους περνούν και κάνουν αγορές εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, το υπουργείο Πολιτισμού διαθέτει μόνον... 2 ταμειακές μηχανές δηλωμένες στην Εφορία!

Οι εισπράξεις από τις πωλήσεις που γίνονται στα καταστήματα των αρχαιολογικών χώρων αποστέλλονται στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, χωρίς όμως επίσημα παραστατικά (θεωρημένες αποδείξεις και τιμολόγια) που να αποδεικνύουν την ακρίβεια των συναλλαγών και των αναφερόμενων και αποδιδόμενων ποσών.

Στο ερώτημα των εφοριακών για το πώς ελέγχονται οι υπάλληλοι, η απάντησε που δόθηκε ήταν ότι η αποτίμηση των πωλήσεων και η απόδοση λογαριασμού γίνεται με βάση το ποια και πόσα προϊόντα έχει προμηθευτεί το κατάστημα. Στην αμέσως επόμενη ερώτηση, όμως, για το εάν γίνεται απογραφή προκειμένου, όντως, να εξακριβωθεί η αντιστοιχία προμηθειών και πωλήσεων, οι υπάλληλοι απάντησαν ότι... απογραφή δεν γίνεται.

Η τελευταία έκπληξη περίμενε τους ελεγκτές στην είσοδο του καταστήματος του Μουσείου, πάντοτε εντός του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού. Εκεί υπάρχουν δύο αυτόματοι πωλητές αναμνηστικών ειδών (αντιγράφων νομισμάτων), που επίσης δεν έδιναν καμία απόδειξη. Κανείς όμως, αρμόδιος και μη, δεν γνώριζε να απαντήσει σε ποιόν ανήκουν οι αυτόματοι πωλητές και ποιος έχει την επιχειρηματική τους εκμετάλλευση. Η αποστομωτική απάντηση, δε, στο σχετικό ερώτημα ήταν πως τους πωλητές εκμεταλλεύεται «κάποιος Αθηναίος»...

Τί λέει η πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων

Το tvxs.gr επικοινώνησε με την πρόεδρο του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ) κυρία Ασπασία Λούβη - Κίζη, η οποία αποσαφήνισε ότι το ΤΑΠ αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και, ουσιαστικά, είναι ο εισπρακτικός μηχανισμός του υπουργείου Πολιτισμού.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Κνωσού, η κυρία Λούβη, η οποία ανέλαβε τη διοίκηση του Ταμείου πριν από 4 μήνες, τόνισε:

«Θεωρώ ότι το ΣΔΟΕ με την έρευνα αυτή μας βοηθά στη δουλειά μας για να βάλουμε μια τάξη στα πράγματα. Η υπόθεση, όπως είναι αυτονόητο, θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και εμείς, ως Ταμείο και υπουργείο, θα πράξουμε όσα πρέπει σε ό,τι αφορά τις ευθύνες αυτών που εμπλέκονται».

TVXS.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης

18 Ιουλίου 2024, 12:27
- Ο Κασσελάκης έχει βάλει το κόμμα σε διαδικασία απο-αριστεροποίησης «Ο κ. Κασσελάκης παρέλαβε ένα ...

Δένδιας προς Τουρκία: Παρέλειψα να «ευχαριστήσω» τις δυνάμεις εισβολής

17 Ιουλίου 2024, 13:22
Με σκωπτικό τρόπο απαντά η Ελλάδα στην προσωπική επίθεση που άσκησε το υπουργείο Άμυνας ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0