Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Εξελίξεις μετά τις 20 Αυγούστου προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Εξελίξεις μετά τις 20 Αυγούστου προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός

Στο τραπέζι ψήφος εμπιστοσύνης και εκλογές

 

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις φέρνει το νέο μνημόνιο καθώς και η εκταμίευση της πρώτης δόσης των 26 δισεκατομμυρίων ευρώ ή μέρους της.


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προτίθεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Σε περίπτωση που δεν την λάβει, τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές. Το ενδεχόμενο αυτό επιβεβαίωσαν την Κυριακή κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.


Όπως ανέφεραν προτεραιότητα επί του παρόντος για την κυβέρνηση είναι η ολοκλήρωση των τεχνικών διαδικασιών και οι ψηφοφορίες στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια για την επικύρωση της σύμβασης, μέχρι την υπογραφή της με τον ESM και την εκταμίευση του ποσού που προβλέπεται.


«Από τις 20 Αυγούστου και μετά θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να καθοριστούν οι περαιτέρω κινήσεις» σχολίαζαν χαρακτηριστικά στελέχη του Μαξίμου.


Σημειώνεται ότι, μετά την απώλεια της δεδηλωμένης κατά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου στη Βουλή, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός κινείται προς την λύση της κατάθεσης αιτήματος για ψήφο εμπιστοσύνης -και όχι προς τη δημιουργία κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας.


Με αυτόν τον τρόπο θέσει το ύστατο δίλημμα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Θα αναλάβουν την ευθύνη να ρίξουν την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς, δεδομένου ότι η αντιπολίτευση θα την καταψηφίσει;


Παρ' όλα αυτά, φαίνεται πως πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα γίνει τελικά με τη δόση.


Σε περίπτωση που η κυβέρνηση ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, ενδέχεται ο κ. Τσίπρας να επιθυμήσει να συγκεντρώσει την στήριξη 151 βουλευτών και όχι 120.


Με δεδομένο, ότι η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη έχει δηλώσει ότι δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση, ο αριθμός αυτός θεωρείται δύσκολο να συγκεντρωθεί.


Σε αυτή την περίπτωση, η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, με πιθανές ημερομηνίες την 20ή ή 27η Σεπτεμβρίου -χωρίς να αποκλείεται και το σενάριο να στηθούν κάλπες στις 13 Σεπτεμβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης

18 Ιουλίου 2024, 12:27
- Ο Κασσελάκης έχει βάλει το κόμμα σε διαδικασία απο-αριστεροποίησης «Ο κ. Κασσελάκης παρέλαβε ένα ...

Δένδιας προς Τουρκία: Παρέλειψα να «ευχαριστήσω» τις δυνάμεις εισβολής

17 Ιουλίου 2024, 13:22
Με σκωπτικό τρόπο απαντά η Ελλάδα στην προσωπική επίθεση που άσκησε το υπουργείο Άμυνας ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0