Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Η κάθοδος των βάσεων

Αρχική | Εκπαίδευση | Πανελλαδικές 2015 | Η κάθοδος των βάσεων

Ο Δεκαπενταύγουστος έφυγε και πλέον βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής των υποψηφίων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.


Οι υποψήφιοι περιμένουν με αγωνία την έκδοση των αποτελεσμάτων από το υπουργείο Παιδείας.


Οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάσεων του υπουργείου βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα της διεύθυνσης εξετάσεων επεξεργάζεται τα δεδομένα των μηχανογραφικών.


Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται η ανακοίνωση των βάσεων να γίνει περί τις 25 Αυγούστου, εφόσον έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των στοιχείων.


Τα βαθμολογικά δεδομένα των επιδόσεων των υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων δεν είναι ενθαρρυντικά για άνοδο ή έστω συγκράτηση των βάσεων εισαγωγής.


Τα δύσκολα θέματα σε αρκετά μαθήματα, όπως τα Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης και τα Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, είναι σημάδια της πτωτικής πορείας που θα ακολουθήσουν οι βάσεις.


Από την πτωτική πορεία δεν φαίνεται να εξαιρείται ούτε η Ιατρική της Αθήνας, η βάση της οποίας μπορεί να πέσει και κάτω από το «ψυχολογικό όριο» των 19.000 μορίων.


Πτωτική αναμένεται να είναι η πορεία και των περιζήτητων Νομικών και Πολυτεχνικών Σχολών.


Λόγω της ρευστής οικονομικής κατάστασης και του επηρεασμού των υποψηφίων από τους κεφαλαιακούς ελέγχους -καθώς τα μηχανογραφικά κατατέθηκαν στις αρχές Ιουλίου, όταν έκλεισαν οι τράπεζες- μπορεί να παρατηρηθεί το φαινόμενο της μεγάλης πτώσης των βάσεων εισαγωγής σε Σχολές και Τμήματα της περιφέρειας, καθώς πολλά νοικοκυριά αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα ενός φοιτητικού σπιτιού.


Αναλυτικά ανά επιστημονικό πεδίο:


1ο πεδίο

Πέφτουν οι Νομικές σχολές, καθώς και οι σχολές των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.


2ο πεδίο

Μεγάλη πτώση, ειδικά στα τμήματα της περιφέρειας.


3ο πεδίο

Σε ιστορικά χαμηλά θα βρεθεί η Ιατρική Αθηνών, συμπαρασύροντας Οδοντιατρική, Νοσηλευτική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική Σχολή.


4ο πεδίο

Ακόμα και πτώση 1.000 μορίων σε πολυτεχνικά τμήματα.


5ο πεδίο

Πτωτική τάση στα οικονομικά τμήματα με αυξομειώσεις.


Νέο σύστημα εγγραφών


Στο μεταξύ, αυτές τις ημέρες η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας κάνει δοκιμαστικές καταχωρήσεις στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά φέτος, για την εγγραφή των υποψηφίων στο τμήμα που πέτυχαν.


Την ίδια ημέρα που θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, το υπουργείο Παιδείας θα θέσει σε εφαρμογή το νέο σύστημα εγγραφής των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.


Έτσι οι επιτυχόντες δεν θα χρειαστεί να μεταβούν στο Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ που πέτυχαν για να εγγραφούν,ούτε να προσκομίσουν δικαιολογητικά.


Θα μπουν στον ιστότοπο που θα ορίσει το υπουργείο Παιδείας με τον προσωπικό τους κωδικό,και στη συνέχεια θα τους αποσταλούν από το σύστημα νέοι κωδικοί για να κάνουν την εγγραφή τους.


Ταυτόχρονα, οι πρωτοετείς φοιτητές θα παραλάβουν και το Δελτίο Ταυτότητας Φοιτητή, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν άμεσα, για να έχουν έκπτωση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Real.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Δείτε τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών 2015

26 Αυγούστου 2015, 11:04
Για να δείτε τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών 2015, πληκτρολογείστε τον οκταψήφιο κωδικό σας και ...

Την Τετάρτη το πρωί ανακοινώνονται οι βάσεις

25 Αυγούστου 2015, 23:57
Την Τετάρτη το πρωί λαμβάνει τέλος η αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους που διεκδικούν μια ...

Η κάθοδος των βάσεων

17 Αυγούστου 2015, 12:23
Ο Δεκαπενταύγουστος έφυγε και πλέον βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των βάσεων ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0