Ποιοι είναι οι νέοι υπουργοί της υπηρεσιακής κυβέρνησης
Τα μέλη της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ορκίστηκαν τα μέλη της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης, που θα οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές.
Ποιοι είναι όμως οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης.
Αντώνης Μανιτάκης: υπουργός Εσωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης
Ο Αντώνης Μανιτάκης σπούδασε νομικά στη γενέτειρά του τη Θεσσαλονίκη με υποτροφία και έγινε πτυχιούχος Νομικής το 1968 με άριστα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Université Libre de Bruxelles, από όπου έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Διοικητικό Δίκαιο (LL.M.) και διδακτορικό (PhD in Law).
Ήταν εντεταλμένος ερευνητής στο Διαπανεπιστημιακό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου του Βελγίου από το 1971-1975. Εργάστηκε ως έκτακτος γλωσσομαθής νομικός στη Νομική Υπηρεσία του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (1979-1980). Ξεκίνησε την πανεπιστημιακή του σταδιοδρομία ως επιμελητής στην έδρα του Γενικού Δημοσίου Δικαίου στο Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την οποία κατείχε τότε ο καθηγητής Δημήτριος Τσάτσος. Ανακηρύχθηκε υφηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, το 1981 και το 1982 εκλέχτηκε καθηγητής στην έδρα του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. Συνταξιοδοτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 και έγινε ομότιμος καθηγητής το 2012.
Μαθητής του Αριστόβουλου Μάνεση, τον διαδέχθηκε στην έδρα του Συνταγματικού Δικαίου στη Σχολή. Δίδαξε, επί 35 χρόνια, Συνταγματικό Δίκαιο, Πολιτειολογία, Συνταγματικές Ελευθερίες και Δικαστικό Έλεγχο της Συνταγματικότητας των νόμων. Διετέλεσε Κοσμήτορας της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών (1989-1990), διευθυντής του Τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης (1989-1991 και 2007-2009) και διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Νομικής (2004-2011). Επίσης, ήταν επισκέπτης καθηγητής στα πανεπιστήμια Montpellier, 1987 (France), Paris X, 1989,Rome “La Sapienza” (Italy), 1994, Nantes, 2002 και επισκέπτης ερευνητής στο Princeton University, 1998-99.
To 2007 τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το «Βραβείο εξαίρετης πανεπιστημιακής διδασκαλίας» που απονέμεται στη μνήμη «Ξανθόπουλου-Πνευματικού» και τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Ίδρυσε, οργάνωσε και διευθύνει, πάνω από είκοσι χρόνια, το πρόγραμμα μαθημάτων και σεμιναρίων του δεύτερου κύκλου μεταπτυχιακών σπουδών και των υποψηφίων διδακτόρων του Συνταγματικού Δικαίου. Στο πλαίσιο των σεμιναρίων αυτών εισηγούνται υποψήφιοι διδάκτορες και προσκαλούνται για διαλέξεις καθηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Είναι διευθυντής της επιστημονικής εκδοτικής σειράς: «Μελέτες Συνταγματικού Δικαίου και Πολιτειολογίας», στην οποία έχουν εκδοθεί από το 1984 μέχρι σήμερα 18 τόμοι, στους οποίους περιλαμβάνονται διδακτορικές διατριβές και πρωτότυπες μονογραφίες. Ίδρυσε και διευθύνει την ιστοσελίδα του Ομίλου «Μάνεσης». Έχουν εκδοθεί με την επιστημονική του φροντίδα και επιμέλεια 17 (δέκα επτά) συλλογικοί τόμου με μελέτες Συνταγματικού Δικαίου. Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει 16 μονογραφίες και 125 πρωτότυπες μελέτες στην ελληνική και γαλλική γλώσσα.
Διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου. Άσκησε καθήκοντα Αναπληρωτή Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης 1997-1999. Είναι πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από το 2012, πρόεδρος του πανεπιστημιακού ομίλου συνταγματολόγων «Αριστόβουλος Μάνεσης» από την ίδρυση του, από το 2000, μέχρι σήμερα, πρόεδρος του Ομίλου «Φίλοι Βιβλιοθήκης Ν. Πανταζόπουλου», που ιδρύθηκε και λειτουργεί στο Κέντρο Ιστορίας του Βόλου, πρόεδρος της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Ένωση Πολιτών Θεσσαλονίκης για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό».
Αντώνης Μακρυδημήτρης: αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Ο Αντώνης Μακρυδημήτρης σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (LLM και Phd) με υποτροφία του ΙΚΥ στο London School of Economics and Political Science και στο University College του Πανεπιστημίου Λονδίνου. Ως υπότροφος του ιδρύματος Fulbright διετέλεσε το 1992 επισκέπτης ερευνητής (Research Fellow) στο Πανεπιστήμιο Princeton των ΗΠΑ και στα Πανεπιστήμια Cambridge και Λονδίνου της Αγγλίας.
Από το 1985 διδάσκει στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών αρχικά ως ειδικός επιστήμων και από το 1998 ως Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης (Επίκουρος Καθηγητής: 1988-92, Αναπληρωτής Καθηγητής: 1992-98). Υπήρξε διευθυντής του Τομέα Διοικητικής Επιστήμης και προΐσταται του Εργαστηρίου Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει αποτελέσει μέλος επιτροπών εμπειρογνωμόνων για θέματα Δημόσιας Διοίκησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Ινστιτούτου Διοικητικών Επιστημών, μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, του Επιστημονικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ινστιτούτου Διοικητικών Επιστημών και της Εκδοτικής Επιτροπής της Διεθνούς Επιθεώρησης Διοικητικών Επιστημών, καθώς και της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη Δημόσια Διοίκηση του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Έχει γράψει μελέτες και άρθρα για ζητήματα διοίκησης και διακυβέρνησης, δημόσιας πολιτικής, πολιτικής και διοικητικής ιστορίας, πολιτικής και κοινωνικής θεωρίας. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα θέματα της μεταρρύθμισης του κράτους, της πολιτικής ηγεσίας και της ηθικής στη δημόσια διοίκηση και την πολιτική.
Αθανάσιος Δημόπουλος: υπουργός Υγείας
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Ιατρικής Μελέτιος- Αθανάσιος Δημόπουλος αναλαμβάνει υπηρεσιακός υπουργός Υγείας, στην κυβέρνηση της Βασιλικής Θάνου. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και έχει πλούσιο ερευνητικό έργο. Έχει ειδίκευση στην παθολογία, την αιματολογία και την παθολογική ογκολογία, ενώ είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών.
Ο κ. Δημόπουλος έχει συγγράψει μέχρι σήμερα 570 επιστημονικά άρθρα σε διεθνή περιοδικά, τα οποία αφορούν κλινικές μελέτες όπου ως κύριος ή συμμετέχων ερευνητής συνέβαλε στην έγκριση, σε παγκόσμιο επίπεδο, νεώτερων φαρμάκων για την βελτίωση της θεραπευτικής αντιμετώπισης και την αύξηση της επιβίωσης των ογκολογικών ασθενών.
Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα: υπουργός Πολιτισμού
Η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα είναι ομότιμη καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου από το 1992.
Γεννήθηκε στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης. Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλασική Αρχαιολογία με θέμα την «Προσωκρατική Φιλοσοφία και Τέχνη».
Με υποτροφία του ΙΚΥ πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές Ιστορίας και Κοινωνιολογίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και το 1973 έλαβε «Κρατικό Διδακτορικό Δίπλωμα» με τίτλο: Ο Μπουρντέλ και η Ελλάδα. Το 1975 εξελέγη παμψηφεί τακτική καθηγήτρια στην έδρα της Ιστορίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Ηταν η πρώτη γυναίκα καθηγήτρια στην ιστορία της ΑΣΚΤ. Δίδαξε ως επισκέπτρια καθηγήτρια σε ξένα πανεπιστήμια της Γαλλίας, των ΗΠΑ και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο. Στη διάκρεια της θητείας της ως προέδρου της Εθνικής Πινακοθήκης, δημιουργήθηκαν νέα παραρτήματα (Κέρκυρα, Ναύπλιο, Γλυπτοθήκη, Γουδή), αποκτήθηκαν 3.000 νέα έργα, μεταξύ των οποίων δυο πίνακες του Θεοτοκόπουλου (El Greco) και διοργανώθηκαν σημαντικές εκθέσεις ξένων και Ελλήνων καλλιτεχνών, τις οποίες απήλαυσαν πέντε εκατομύρια επισκέπτες. Υστερα από πολυετείς προσπάθειες, εκπονήθηκε μελέτη επέκτασης του κτιριακού συγκροτήματος της ΕΠΜΑΣ, που υπερδιπλασιάζει τους χώρους της προσθέτοντας 11.040 τ.μ. και εκσυγχρονίζει μουσειολογικά και αισθητικά τη λειτουργία και τη μορφή της.
Κωστής Μουσουρούλης: αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος
Ο Κωστής Μουσουρούλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963 και κατάγεται από τη Χίο.
Είναι οικονομολόγος (ΑΣΟΕΕ) με μεταπτυχιακές σπουδές στην ευρωπαϊκή οικονομία, τη δημόσια διοίκηση και τις διεθνείς σχέσεις (Πανεπιστήμιο Βρυξελλών-ULB), συγγραφέας δύο βιβλίων και ομιλεί γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά και ιταλικά. Είναι παντρεμένος με την Ευριδίκη Χρηστάκη και πατέρας τριών παιδιών.
Εργάστηκε αρχικά στον ιδιωτικό τομέα και στη συνέχεια ως ανώτερο στέλεχος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για 17 χρόνια (1987-2004): στις Γενικές Διευθύνσεις Οικονομικού Ελέγχου, Έρευνας, Τεχνολογίας & Ανάπτυξης και Περιφερειακής Πολιτικής.
Το 2004 επέστρεψε στην Ελλάδα και ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων & Ανάπτυξης του υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών, με αρμοδιότητες την εθνική αναφορά στις Βρυξέλλες για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα και δράσεις, το συντονισμό των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων δύο περιόδων (Γ’ ΚΠΣ & ΕΣΠΑ), τη διαχείριση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και την εποπτεία των Ιδιωτικών Επενδύσεων (Αναπτυξιακός νόμος).
Στη συνέχεια το 2007 και έως το 2009 ανέλαβε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης, υπεύθυνος για τον τομέα Ενέργειας. Υπήρξε Μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ ΑΕ). Την ίδια περίοδο εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Το 2009 πολιτεύεται για πρώτη φορά και εκλέγεται Βουλευτής Χίου. Επανεκλέγεται το 2012.
Το 2010 εκλέγεται παράλληλα Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Χίου.
Το 2012-2013 ορίζεται Υπουργός Ναυτιλίας & Αιγαίου, με απόφαση του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά.
Το Μάιο του 2014 παρέδωσε τη βουλευτική του έδρα στη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να λάβει μέρος στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο.
Διετέλεσε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και από το 2011 ως το 2014 εκπρόσωπος της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (συνεργασία εθνικών Κοινοβουλίων με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο).
Υπήρξε μέλος των Διαρκών Επιτροπών Παραγωγής & Εμπορίου, Κοινωνικών Υποθέσεων, Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων και ως το Μάιο του 2014 ομόφωνα εκλεγμένος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.
Από τον Ιούνιο του 2014 επέστρεψε και εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το 2014 τιμήθηκε με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος Αριστείας για τη Ναυτιλία, από τη Γαλλική Δημοκρατία (Officier de l’ Ordre du Mérite Maritime, République Française).
Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: υπουργός Δικαιοσύνης
Ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατείχε έως σήμερα τη θέση του υφυπουργού Δικαιοσύνης και προέρχεται από το εισαγγελικό σώμα στο οποίο εισήλθε τον Σεπτέμβριο του 1983.
Ειδικότερα, ο 62χρόνος κ. Παπαγγελόπουλος έχει διατελέσει προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, εποπτεύον εισαγγελέας την δίωξη για το οργανωμένο έγκλημα, προϊστάμενος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, αλλά κατείχε και την θέση του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).
Ακόμη, διετέλεσε εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης και Εκτελέσεως Ποινών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ υπηρέτησε στο προανακριτικό Τμήμα της Εισαγγελίας με αντικείμενο τη διερεύνηση σοβαρών υποθέσεων ευρύτερου ενδιαφέροντος. Υπηρέτησε στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Κορίνθου και Αθήνας, αλλά και στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.
Το 2003 εξελέγη προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, θέση στην οποία παρέμεινε έως και το 2006 όταν, με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, ορίστηκε εποπτεύων εισαγγελέας στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και πρόεδρος του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών (εποπτεύων εισαγγελέας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας - ΔΑΕΕΒ - Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας).
Τον Ιούλιο του 2009 ανέλαβε διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, θέση στην οποία έμεινε έως και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.
Τον περασμένο Μάρτιο τοποθετήθηκε τέταρτος γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ τον περασμένο Μάιο ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Δικαιοσύνης.
Σήμερα,αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Δικαιοσύνης της υπηρεσιακή Κυβέρνησης της Βασιλικής Θάνου- Χριστοφίλου.
Τέλος, ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Δημήτρης Μελάς: αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλατεία Βάθη επιστρέφει, ως αναπληρωτής υπουργός αυτή τη φορά, ο κ. Δημήτρης Μελάς, ο οποίος είχε υπηρετήσει στο υπουργείο και σε εποπτευόμενους οργανισμούς από διάφορες θέσεις τα τελευταία χρόνια.
Ο κ. Μελάς είναι απόφοιτος της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε Τεχνικός Υπεύθυνος εργαστηρίου στο Ινστιτούτο Υγιεινής Τροφίμων του υπουργείου, κατ' αναπλήρωση Προϊστάμενος Τμήματος στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, Γενικός Διευθυντής Εκπαίδευσης στον Οργανισμό «Δήμητρα», Γενικός Διευθυντής και Πρόεδρος του Οργανισμού Πληρωμών Κοινοτικών Ενισχύσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).
Από τον Ιούλιο του 2009 έως τον ίδιο μήνα του 2012, αποσπάσθηκε στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες ως Προϊστάμενος της Οργανικής Μονάδας του Αγροτικού Τομέα.
Το 2012 τοποθετήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων.
Ιωάννης Γκόλιας: υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Ο Ιωάννης Γκόλιας είναι Πολιτικός Μηχανικός απόφοιτος του ΕΜΠ με εξειδίκευση στα Συγκοινωνιακά στο Imperial College. Είναι καθηγητής στον Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής της σχολής Πολιτικών Μηχανικών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Κυκλοφοριακής Τεχνικής, με τριακονταετή περίπου ακαδημαϊκή καριέρα και με πλούσιο επιστημονικό έργο που έχει δημοσιευτεί σε περισσότερες από 160 επιστημονικές εργασίες με ευρεία διεθνή αναγνώριση.
Από το 2009 ήταν Πρόεδρος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών και από το 2013 Κοσμήτορας της ίδιας σχολής. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων.
ΣΠΟΥΔΕΣ:
Δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού, ΕΜΠ, 1977.
Master of Science (M. Sc.) και Diploma of Imperial College στα Συγκοινωνιακά, Imperial College, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου,1978.
Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D.) στα Συγκοινωνιακά, University College London, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, 1981.
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ:
Αγγλικά (πολύ καλά) – Γαλλικά (μέτρια)
ΜΕΛΟΣ:
Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος
Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων
American Society of Civil Engineers
World Conference on Transport Research Society
Οδική Ομοσπονδία της Ελλάδος
ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ:
1986 – 91 Λέκτορας στον Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π.
1991 – 95 Επίκουρος Καθηγητής στον παραπάνω Τομέα του ΕΜΠ.
1995 – 02 Αναπληρωτής Καθηγητής στον παραπάνω Τομέα του ΕΜΠ.
2002 – Καθηγητής στον παραπάνω Τομέα του ΕΜΠ., Δ/ντής Εργαστηρίου Κυκλοφοριακής Τεχνικής.
2009 – 11 Πρόεδρος Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, πρώτη θητεία.
2011 – 13 Πρόεδρος Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, δεύτερη θητεία.
2012 Μέλος της Επιτροπής για την αξιολόγηση των Σχολών Πολιτικών Μηχανικών των Πανεπιστημίων Osijek και Zagreb, Εθνική Επιτροπή Κροατίας για την Επιστήμη και την Ανώτερη Εκπαίδευση.
2013 – Κοσμήτορας Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ.
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
1998 – 01 Αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Αθηναίων.
1999 – 01 Αντιπρόεδρος της Επιχείρησης Εκμετάλλευσης Χώρων Στάθμευσης Αυτοκινήτων του Δήμου Αθηναίων.
1999 – 02 Μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας.
2000 – 02 Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Οργανισμού Αθήνας.
2004 – 06 Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Δείτε καρέ-καρέ τη σφαγή στο Κοντομαρί Χανίων από τους Γερμανούς - Η ιστορία του Franz Peter Weixler
- Δημοφιλέστερα