Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Νέο βιβλίο: Δημήτρη Μαυραειδόπουλου, "Αντίδωρο Ιστορίας" - Εκδόσεις Μένανδρος

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Βιβλίο | Νέο βιβλίο: Δημήτρη Μαυραειδόπουλου, "Αντίδωρο Ιστορίας" - Εκδόσεις Μένανδρος

Την 1η Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Ιδρυμα Θεοχαράκη η παρουσίαση του βιβλίου "Αντίδωρο Ιστορίας".

Αφορμή για να γραφτεί αυτό το βιβλίο αποτέλεσε η οικονομική κρίση που διανύουμε, ενώ στόχος του βιβλίου είναι να αναδείξει τις παθογένειες του ελληνικού κράτους, αλλά και τα λάθη και τις αστοχίες μιας γενιάς πολιτικών που κατέστησαν τους Έλληνες σύγχρονους ραγιάδες.

Το βιβλίο διαρθρώνεται σε τέσσερις συνοπτικές ενότητες, ενώ κάθε κεφάλαιο είναι γραμμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να διαβάζεται σε λίγο χρόνο από τον αναγνώστη ακούραστα, δίνοντάς του τα ερεθίσματα να ψάξει σε βάθος  ό,τι τον ενδιαφέρει.

Στην πρώτη ενότητα του βιβλίου γίνεται μια ιστορική αναδρομή είκοσι αιώνων από την ήττα των προγόνων μας από τους Ρωμαίους μέχρι την εθνική παλιγγενεσία (168 π.Χ.-1821 μ.Χ.) και το πώς πορεύτηκε ο ελληνισμός όλα εκείνα τα χρόνια. Συνεχίζει με τα επόμενα εκατόν ενενήντα τέσσερα χρόνια που διανύσαμε με τα θετικά και τα αρνητικά γεγονότα που στιγμάτισαν όλη αυτή την πορεία, φανερώνοντας τις αδυναμίες που μας οδήγησαν στην αποτυχία οικοδόμησης ενός σύγχρονου κράτους.

Η δεύτερη ενότητα αναφέρεται στους πυλώνες του ελληνισμού (αυτοτελή κεφάλαια), όπως τη γλώσσα μας, τη θρησκεία μας, τη μουσική, την παιδεία μας, τους θεσμούς μας κ.λπ.

Η τρίτη ενότητα είναι αφιερωμένη στην ελληνική λαογραφία, όπου ο συγγραφέας παραθέτει γνωμικά και λαϊκές παροιμίες επικεντρωμένα στις παθογένειες, και κλείνει με επικά τραγούδια της παλιγγενεσίας του 1821 ως ένα δείγμα του πώς ο Όμηρος κατάφερε μετά από τέσσερις αιώνες μεσαιωνικής ελληνικής παρακμής να γράψει την Ιλιάδα και την Οδύσσεια.

Το τελευταίο μέρος του βιβλίου περιλαμβάνει δημοσιευμένα άρθρα του συγγραφέα, άλλα με επίκαιρο και άλλα με διαχρονικό χαρακτήρα.

Το βιβλίο διατίθεται από τις εκδόσεις "ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ" (Ιπποκράτους 44 , τηλ.210.3611000), από τα καταστήματα PUBLIC και σε οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο.

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις προορίζονται για αλτρουιστικούς σκοπούς.

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Παρουσίαση βιβλίου: Αντώνη Αντωνάκου, «Ελληνικό Αλφάβητο»

07 Μαρτίου 2024, 22:02
 Παρουσίαση βιβλίου σε μεγάλη εκδήλωση «στον Παρνασσό» "Ελληνικό Αλφάβητο" του καθηγητού κ. Αντώνη Αντωνάκου   Ένα εξαίρετο ...

Ποίηση: Νίκου Παπάνα, "Σας αρέσουν τα σονέτα;" - Εκδόσεις Ιωλκός

26 Ιανουαρίου 2024, 20:29
Η τρίτη συλλογή του Νίκου Παπάνα αποτελείται από 14 σονέτα. Μερικά από αυτά είναι ...

Νίκου Μπατσικανή: "Αντιγόνη" - Πρόσκληση υπογραφής αντιτύπων

11 Σεπτεμβρίου 2023, 19:57
 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΑΝΤΙΤΥΠΩΝ Τρίτη, 12/09/23, 19.30 - 20.30 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου, «Πεδίον τού Άρεως» «Εκδόσεις Νίκας», ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0