Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Μπλακάουτ μετά τα μπλόκα και τις γραβάτες

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Μπλακάουτ μετά τα μπλόκα και τις γραβάτες

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για το νέο Ασφαλιστικό καθώς ολοένα και περισσότεροι κλάδοι μπαίνουν στον χορό των κινητοποιήσεων

 

 

Χθες το βράδυ αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αργολίδας απέκλεισαν την παλαιά Εθνική Οδό Αργους - Κορίνθου. Αύριο οι αγρότες έχουν προγραμματίσει πανελλαδική σύσκεψη όλων των μπλόκων στη Νίκαια για να αποφασίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους

Σε μπλακάουτ οδηγείται η χώρα εξαιτίας των κλιμακούμενων αντιδράσεων από ολοένα και περισσότερους κλάδους για το νέο Ασφαλιστικό. Οι αγρότες, που συνεχίζουν τους καθημερινούς τετράωρους αποκλεισμούς εθνικών οδών, ενισχύοντας ταυτόχρονα τα μπλόκα, γύρισαν προς το παρόν την πλάτη στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Παρά την πρόθεση που εξέφρασε ο Πρωθυπουργός για διάλογο με εκπροσώπους αγροτών, οι ίδιοι αποφάσισαν το Σάββατο πως δεν θα γίνει καμιά συνάντηση τουλάχιστον έως αύριο, οπότε και έχει προγραμματιστεί πανελλαδική σύσκεψη όλων των μπλόκων στη Νίκαια για να αποφασίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους. Ενδεικτικό πάντως του κλίματος που διαμορφώνεται κατά των κυβερνητικών σχεδιασμών είναι και η μαζική ανταπόκριση που έδειξαν εκπρόσωποι φορέων από όλη τη Θεσσαλία - αιρετοί, εκπρόσωποι κοινωνικών κέντρων, κοινωνικών φορέων, συνταξιούχων, φοιτητών, παραγωγικών φορέων.

Οι φορείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των αγροτών και προσήλθαν χθες στο μπλόκο της Νίκαιας, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στα αιτήματά τους και τασσόμενοι υπέρ της δημιουργίας ενός ευρύτερου κοινωνικού μετώπου.

Λάδι στη φωτιά, όμως, έριξαν και οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου. Σχολιάζοντας τις υποσχέσεις που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ στους αγρότες, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας πως αυτές ίσχυαν πριν από τη συμφωνία με τους δανειστές.

«Μετά υπογράψαμε τη συμφωνία» είπε χαρακτηριστικά (στο Mega) και απέκλεισε το ενδεχόμενο απόσυρσης του Ασφαλιστικού. «Αν πάρουμε πίσω τη συμφωνία, υπάρχει ένα θέμα παραμονής της χώρας μας στην ΕΕ, να τα καταλάβουν αυτά» ανέφερε. Πάντως, δεν έλειψαν και επεισόδια εις βάρος κυβερνητικών βουλευτών από αγρότες. Τα πυρά τους δέχθηκε στη Λάρισα ο Νίκος Παπαδόπουλος και στο Κιλκίς ο Θεόδωρος Παραστατίδης.

ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ. Στον χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων ετοιμάζονται να μπουν από τις 4 Φεβρουαρίου - ημέρα  πανεργατικής απεργίας για το Ασφαλιστικό - και οι ιδιοκτήτες των περίπου 32.000 φορτηγών και βυτιοφόρων Δημοσίας Χρήσεως.

Στη γενική συνέλευση που είχαν το περασμένο Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη, οι ιδιοκτήτες των φορτηγών ΔΧ, αποφάσισαν να ξεκινήσουν από σήμερα κινητοποιήσεις σε τοπικό επίπεδο, κυρίως με παρουσία φορτηγών σε μπλόκα των αγροτών και διαμαρτυρίες σε δημόσιες υπηρεσίες (Περιφέρειες κ.λπ.), χωρίς όμως να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία.

Οπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του κλάδου, μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου τα φορτηγά θα… ζεστάνουν τις μηχανές τους ώστε με αφετηρία τη μέρα αυτή να ξεκινήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις για να μην περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια για το Ασφαλιστικό και το νέο φορολογικό.

Στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας το συνδικάτο των αυτοκινητιστών ΔΧ θα έχει επαφές με τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τα νέα μέτρα που σχεδιάζονται και τα οποία, εφόσον ισχύσουν:


* Θα αυξήσουν τουλάχιστον κατά 38% τις ασφαλιστικές εισφορές του κλάδου.

* Το βάρος για τους επαγγελματίες μεταφορείς θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο, εάν στα ασφάλιστρα - όπως τονίζουν - προστεθούν η φορολογία με τους συντελεστές 29% και 33%, η προκαταβολή του φόρου (100%) για το επόμενο έτος και το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ.


Στις συναντήσεις που θα έχουν οι εκπρόσωποι των φορτηγών με τα υπουργεία, εάν διαπιστωθεί ότι δεν ικανοποιούνται τα αιτήματά τους, η απόφαση του κλάδου είναι «δυναμική κλιμάκωση των κινητοποιήσεων».

«Πλέον δεν έχουμε άλλη επιλογή. Θα πρέπει ή να φοροδιαφεύγουμε ή να πεθάνουμε ή να πάμε στο εξωτερικό» λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Βορείου Ελλάδος Δημήτρης Παντελίδης.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι ο κλάδος οδηγείται σε ολοκληρωτική καταστροφή, ενώ και οι περίπου 30.000 συνταξιούχοι που προέρχονται απ' αυτόν κινδυνεύουν να περιέλθουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.


ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ. Κλιμακώνονται όμως οι αντιδράσεις και στους εκπαιδευτικούς και για πρώτη φορά μπαίνουν σε αυτές και τα φροντιστήρια. Οπως ανακοίνωσαν, αν ψηφιστεί, πολλά θα οδηγηθούν σε κατάρρευση και συντονίζονται με τη ΓΣΕΒΕΕ «προκειμένου να αποτραπεί μια ρύθμιση που θα αποτελέσει "ταφόπλακα" για τον κλάδο μας». Οι δάσκαλοι και καθηγητές αποφάσισαν κλιμάκωση των απεργιών με την κατάθεση του νομοσχεδίου και αποκλεισμό της Βουλής.


ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν στο μεταξύ σήμερα στις 11.30 οι γιατροί της Αττικής, κλάδοι εργαστηριακών και φυσικοθεραπευτές και έχουν προγραμματίσει στη συνέχεια πορεία στη Βουλή. Από τις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ έχουν προκηρύξει στάση εργασίας.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με τους κλαδικούς φορείς, όπου θα αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους, εξετάζοντας και άλλες μορφές κινητοποιήσεων, όπως για παράδειγμα να μην υπογράφουν παραπεμπτικά ή να μην εκδίδουν πιστοποιητικά υγείας.


ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ. Την αποχή τους από όλες τις επιτροπές του Δημοσίου συνεχίζουν και οι μηχανικοί που απασχολούνται σε αυτό, οι οποίοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι την Παρασκευή.

Παράλληλα, το λουκέτο παραμένει και στα δικαστήρια, καθώς για άλλη μια εβδομάδα θα απέχουν οι δικηγόροι, ενώ ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών θα προχωρήσει την ερχόμενη Πέμπτη και σε αποκλεισμό του Πρωτοδικείου Αθηνών.


ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. Σε κατάληψη των δημαρχείων καθώς και άλλων δομών των δήμων (ΚΑΠΗ, παιδικοί σταθμοί κ.ά.) προχωρούν την ερχόμενη Πέμπτη από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και οι δημοτικοί υπάλληλοι.


ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ. Δεμένα θα είναι επίσης και αυτή την Τετάρτη και Πέμπτη τα πλοία, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για νέα 48ωρη απεργία. Τις ίδιες ημέρες θα απεργήσουν και οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ.

Σε κλίμα κινητοποιήσεων, όμως, οδεύουν και οι ένστολοι. Μάλιστα, για πρώτη φορά όλες μαζί οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας έκαναν σαφές ότι θα προχωρήσουν σε διάφορες μορφές κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΤΑ ΝΕΑ

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Επιδείνωση του καιρού την Κυριακή

02 Δεκεμβρίου 2023, 13:21
 – Έρχονται ισχυρές βροχές, κεραυνοί και χαλάζι Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές και ...

Ενέδρα θανάτου στο Παλαιό Φάληρο

01 Δεκεμβρίου 2023, 13:01
 – Ποιος ήταν ο 60χρονος που δολοφονήθηκε Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπουν οι αστυνομικοί που ερευνούν την ...

Δημοσκόπηση Metron: Κυριαρχία ΝΔ-Μητσοτάκη, προβάδισμα 22,9 μονάδων

30 Νοεμβρίου 2023, 21:17
 -Στο 15,3% το ΠΑΣΟΚ, μάχη ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ για την τρίτη θέση   Φωτό: Pixabay.com Την άνετη πρωτιά της ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ιράν, ανθρώπινα δικαιώματα και ΟΗΕ

    «Σκοπός των Ηνωμένων Εθνών είναι να ενώσουν όλα τα έθνη του κόσμου ώστε να εργαστούν για την ειρήνη και την ανάπτυξη, με βάση τις αρχές της δικαιοσύνης, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ευημερίας όλων των ανθρώπων». Καταστατικός χάρτης ΟΗΕ, 1945 Εμβρόντητοι πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι το Ιράν ήταν προεδρεύουσα χώρα στο διήμερο (2-3 τρέχοντος μηνός) Κοινωνικό Φόρουμ του Συμβουλίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0