Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Μνημόνιο στα οικονομικά της Νέας Δημοκρατίας

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Μνημόνιο στα οικονομικά της Νέας Δημοκρατίας

Του Δημήτρη Γκάτσιου

 

 

Με κεντρικό σύνθημα "Βάζουμε τάξη στο σπίτι μας", ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσίασε πριν λίγη ώρα και σε ειδική εκδήλωση, το πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. "Επιλέξαμε το συγκεκριμένο σύνθημα, γιατί μόνιμα, στην προεκλογική περίοδο, δεχόμουν ερωτήσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα οικονομικά προβλήματα του κόμματος. Με ρωτούσαν οι πολίτες πώς θα εξυγιάνετε τα οικονομικά του κόμματος, για να διεκδικήσετε το δικαίωμα να εξυγιάνετε τα οικονομικά της χώρας", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές του προγράμματος, επεσήμανε πως αυτό θα εκτείνεται προς τρεις κατευθύνσεις:

-Τη διαφάνεια.

-Το σεβασμό στο φορολογούμενο και

-Στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, για τους οποίος σημείωσε πως θα καταθέσει σχετική πρόταση στο 10 Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που θα στοχεύει στην απαγόρευση των κομμάτων να δανείζονται.

Αναλύοντας την παρούσα οικονομική κατάσταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως το χρέος ανέρχεται στο ύψος των 214 εκατομμυρίων ευρώ. "Η συντριπτική πλειοψηφία είναι χρέη προς τράπεζες. Τα ετήσια έσοδα είναι 2,5 εκατομμύρια ευρώ και οι ετήσιες δαπάνες 8,2 εκατομμύρια ευρώ.  Δεν έχει νόημα να συζητήσουμε τα αίτια. Θα πω μόνο μία πραγματικότητα. Το 2009 το ύψος κρατικής επιχορήγησης. Ήταν 26,3 εκατομμύρια. Το 2016 θα είναι 4,2 εκατομμύρια ευρώ", είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που όρισε ως έναν από τους στόχους να πέσει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια το ύψος των τακτικών δαπανών από τα 8,2 εκατομμύρια ευρώ, στα 2,5 εκατομμύρια.

"Η Νέα Δημοκρατία μετακομίζει και από 95.000 ευρώ ενοίκιο θα πληρώνει 9.800 ευρώ. Αυτό θα γίνει στα μέσα Μαΐου. Παράλληλα, πραγματοποιούνται γενικές περικοπές δαπανών σε όλα τα επίπεδα. Περικοπές σε προσωπικό και μισθοδοσία. Με απόλυτο σεβασμό στην εργατική νομοθεσία", τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έθεσε ως μείζον στοίχημα το επιθετικό πρόγραμμα ιδιωτικής χρηματοδότησης.

"Το νέο μοντέλο θα στηρίζεται σε μέλη και φίλους της Νέας Δημοκρατίας. Η ιδιωτική χρηματοδότηση θα είναι επώνυμη (με ΑΦΜ) θα είναι μέχρι 20.000 ευρώ σε ετήσια βάση και θα εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα του πολίτη. Θέλουμε να πάρουμε λίγα από πολλούς. Να μπορούν οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας να συνεισφέρουν μικρά πόσα, ώστε όλα συγκεντρωμένα να κάνουν τη διαφορά. Στόχος το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης να οδεύει προς την αποπληρωμή των χρεών", επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της λεωφόρου Συγγρού:

-Όλες οι δαπάνες της Νέας Δημοκρατίας θα δημοσιεύονται στη διαύγεια της παράταξης. Αυτό θα γίνεται ανά τρίμηνο και θα ξεκινήσει στα τέλη Μαρτίου.

-Θα υπάρχει ένας ενάρετος κύκλος: Τα μέλη και οι φίλοι θα χρηματοδοτούν το κόμμα. Θα ζητείται η άποψή τους για τις πολιτικές αποφάσεις. Θα χαράσσεται η πολιτική με διαφάνεια και τα μέλη και οι φίλοι θα αξιολογούν αυτές τις πολιτικές.

"Δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό. Το πλαίσιο της ιδιωτικής χρηματοδότησης των κομμάτων υφίσταται και λειτουργεί σε όλες τις δυτικές δημοκρατίες. Δεν πρέπει να φοβόμαστε τις ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις, όσο αυτές γίνονται με διαφάνεια. Έχουμε υποχρέωση να βάλουμε σε τάξη τα οικονομικά μας και να μην επιβαρύνουμε το Έλληνα φορολογούμενο…Εύχομαι το παράδειγμά μας να το ακολουθήσουν και άλλα κόμματα. Η απαξίωση των πολιτικών κομμάτων υπονομεύει την ίδια την ποιότητα της Δημοκρατίας. Είμαι σίγουρος πως τα μέλη θα ανταποκριθούν στην πρόσκλησή μας", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Capital.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης

18 Ιουλίου 2024, 12:27
- Ο Κασσελάκης έχει βάλει το κόμμα σε διαδικασία απο-αριστεροποίησης «Ο κ. Κασσελάκης παρέλαβε ένα ...

Δένδιας προς Τουρκία: Παρέλειψα να «ευχαριστήσω» τις δυνάμεις εισβολής

17 Ιουλίου 2024, 13:22
Με σκωπτικό τρόπο απαντά η Ελλάδα στην προσωπική επίθεση που άσκησε το υπουργείο Άμυνας ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0