Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Reuters: Η ΠΓΔΜ «έκλεισε» τελείως τα σύνορά της για τους πρόσφυγες

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Reuters: Η ΠΓΔΜ «έκλεισε» τελείως τα σύνορά της για τους πρόσφυγες

Σε κλείσιμο των συνόρων της σε ότι αφορά την διέλευση των προσφύγων προχώρησε και η ΠΓΔΜ μετά την Σλοβενία, την Κροατία και τη Σερβία, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο της Αστυνομίας, Κάτι που σημαίνει ότι η λεγόμενη «βαλκανική οδός» έχει πλέον κλείσει εντελώς.


Χιλιάδες μετανάστες, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο έχουν εγκλωβιστεί στο ελληνικός έδαφος στα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Μάλιστα οι αρχές της ΠΓΔΜ επέτρεπαν τη διέλευση μόνο ενός μικρού αριθμού Συρίων και Ιρακινών προσφύγων. Σύμφωνα με το Reuters όμως στη συνέχεια οι αρχές της ΠΓΔΜ απαγόρεψαν έστω και αυτή τη μικρή διέλευση.


«Έχουμε κλείσει τελείως τα σύνορα» ανέφερε στο Reuters o αξιωματούχος της Αστυνομίας, δίχως να αναφέρει το όνομά του. Μάλιστα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ κανένας πρόσφυγας δεν πέρασε τα σύνορα της χώρας την Τρίτη.


Όπως ανέφερε μάλιστα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, «η ΠΓΔΜ θα ενεργεί σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν και από τις άλλες χώρες της βαλκανικής οδού».


Υπενθυμίζεται ότι από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης η Σερβία επέβαλλε περιορισμούς στην ροή των προσφύγων από τα σύνορά της ανακοινώνοντας, όπως είχε κάνει μερικές ώρες πριν και η Σλοβενία. Το αποτέλεσμα ήταν η λεγόμενη βαλκανική οδός να κλείσει εντελώς.

The Huffington Post

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

ΕΕ: Θα μειωθούν οι μετανάστες με το νέο Σύμφωνο;

12 Απριλίου 2024, 23:36
Μπερντ Ρίγκερτ     Φωτό: Pixabay.com Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νομοθετικό πλαίσιο που θα αυστηροποιήσει το σύστημα ...

Σίδνεϊ: Επίθεση με μαχαίρι - Επτά νεκροί

13 Απριλίου 2024, 20:15
 Eπίθεση με μαχαίρι στο Westfield Bondi Junction: Επτά οι νεκροί ανάμεσά τους και ο ...

Μέση Ανατολή: «Χτύπημα από το Ιράν περιμένει το Ισραήλ εντός 48 ωρών»

12 Απριλίου 2024, 13:55
- Το Ιράν θα χτυπήσει το Ισραήλ; - Ολο και πιο κοντά η περαιτέρω ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Περί Καλλιόπης...

    Ενημερωτικό σημείωμα προς κ. Στέφανο Κασσελάκη, Στρατιώτη Πυροβολικού, Θήβα Αγαπητέ κύριε Κασσελάκη, Ακούγοντας τις πρόσφατες δηλώσεις σας περί της αγγαρείας καθαρισμού της τουαλέτας στο στρατό, της επονομαζόμενης «Καλλιόπης», ονομασία που σπεύσατε να χαρακτηρίσετε ως σεξιστική, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:  Όταν πρωτολειτούργησε ο υπόγειος ηλεκτρικός σταθμός της Ομόνοιας το 1930, ήταν διακοσμημένος με τα αγάλματα των εννέα Μουσών. Ακριβώς έξω από τις τουαλέτες ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0