Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Συνέχεια στο «Καρανίκας gate» - Διορισμένη και η αδελφή

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Συνέχεια στο «Καρανίκας gate» - Διορισμένη και η αδελφή

Σε κρατική θέση (στον ΟΛΘ) έχει διοριστεί και η αδελφή του συμβούλου του Αλ. Τσίπρα, η οποία έχει διατελέσει και βουλευτής


Νέα διάσταση αποκτά το «Καρανίκας gate», με τη γνωστοποίηση ότι και η αδελφή του Θεσσαλονικιού συριζαίου βολεύτηκε σε κρατική θέση. Ο λόγος για την πρώην βουλευτή Ξανθίππη Καρανίκα, αδερφή του περιβόητου συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Καρανίκα, η οποία έχει προσληφθεί στη θέση της γραμματέως του προέδρου της ΟΛΘ Α.Ε. πολύ πριν διοριστεί ο αδερφός της στο Μέγαρο Μαξίμου!


Η Ξανθίππη Καρανίκα επιλέχτηκε από τον πρώην πρόεδρο του ΟΛΘ και νυν γενικό γραμματέα του υπουργείου παιδείας Γιάννη Παντή, όταν εκείνος για τις νέες αρμοδιότητές του αναζητούσε γραμματέα στο λιμάνι. Αυτό συνέβη τον περασμένο Μάιο και λίγο μετά ο κ. Παντής αποχώρησε από τη θέση του προέδρου της ΟΛΘ Α.Ε., μια θέση που παραμένει άδεια μέχρι σήμερα, καθώς τοποθετήθηκε στη θέση του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Παιδείας.


Και μπορεί ο Γιάννης Παντής να εγκατέλειψε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για την Αθήνα, όμως η κ. Καρανίκα, που στις βουλευτικές εκλογές τον Μάιο του 2012 είχε εκλεγεί βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει στη θέση της γραμματέως του προέδρου. Προσλήφθηκε μέσω εργολαβίας, αφού προσλήψεις στην ΟΛΘ Α.Ε. δεν γίνονται, στο πλαίσιο των λεγόμενων «εργολαβικών προσλήψεων βοηθητικών εργασιών».


Ο μισθός της πάντως είναι σχετικά χαμηλός. Μεικτά φτάνει τα 586 ευρώ, ενώ καθαρά κυμαίνεται στα 540 ευρώ και διαφέρει κατά πολύ από τους παλιότερους μισθούς που καταγράφονταν στη διάρκεια της προηγούμενης διοίκησης του ΟΛΘ και έφταναν τα 1.800 ευρώ μεικτά (1.500 ευρώ καθαρά). Παρ' όλα αυτά υπάρχει ένα ζήτημα που αφορά το γεγονός ότι με διαβατήριο τα κομματικά ένσημα γίνονται διορισμοί οικογενειών!


Η κ. Καρανίκα είχε εκλεγεί βουλευτής Ημαθίας στις εκλογές του 2012 και το 2015 δεν κατέβηκε ως υποψήφια βουλευτής. Εδώ και χρόνια εργαζόταν σε διάφορες εργολαβίες στο ΑΠΘ, ενώ από την ώρα που αποχώρησε ο κ. Παντής από τη θέση του προέδρου του ΟΛΘ συνεχίζει να εργάζεται στη θέση της γραμματέως της διοίκησης.

δημοκρατία

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης

18 Ιουλίου 2024, 12:27
- Ο Κασσελάκης έχει βάλει το κόμμα σε διαδικασία απο-αριστεροποίησης «Ο κ. Κασσελάκης παρέλαβε ένα ...

Δένδιας προς Τουρκία: Παρέλειψα να «ευχαριστήσω» τις δυνάμεις εισβολής

17 Ιουλίου 2024, 13:22
Με σκωπτικό τρόπο απαντά η Ελλάδα στην προσωπική επίθεση που άσκησε το υπουργείο Άμυνας ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0