Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Τρόμος στην καρδιά της Ευρώπης: Πολύνεκρες εκρήξεις στις Βρυξέλλες (live)

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Τρόμος στην καρδιά της Ευρώπης: Πολύνεκρες εκρήξεις στις Βρυξέλλες (live)
Σκηνικό τρόμου επικρατεί από το πρωί της Τρίτης στο Βέλγιο μετά τις ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών στο Ζάβεντεμ και στον σταθμό του Μετρό Μαλμπέκ.  

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της βελγικής πυροσβεστικής προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο προσωρινός απολογισμός αναφέρει τουλάχιστον 21 νεκρούς.

Υπάρχουν 11 νεκροί στο αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ και επίσης περίπου δέκα στον σταθμό Μαλμπέκ στη ευρωπαϊκή συνοικία «όπου σημειώθηκε μια πολύ ισχυρή έκρηξη στο μετρό», δήλωσε ο Μέις. «Οι περισσότεροι τραυματίες έχουν ήδη απομακρυνθεί, η κατάσταση είναι αρκετά χαοτική».

Σε 23 ανήλθαν οι νεκροί, εκ των οποίων οι 13 στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και 10 στο Μετρό Μαλμπέκ, ενώ πάνω από 40 είναι οι τραυματισμένοι σοβαρά από τις εκρήξεις.


Ανάμεσα στους τραυματίες. σύμφωνα με την μόνιμη κυπριακή αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες,  είναι και δύο Κύπριοι

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν ταυτόχρονα στις 8 το πρωί (ώρα Βρυξελλών) στο γκισέ των Αμερικανικών Αερογραμμών στην αίθουσα αναχωρήσεων. 


Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου επιβεβαιώνει αναφερόμενος στις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών ότι οφείλονται σε επίθεση αυτοκτονίας, μετέδωσε το δίκτυο RTBF, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Όπως προσθέτει το Belga, πριν τις εκρήξεις, υπήρξαν πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά πριν από τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, μεταδίδει το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων. 


Όπως μεταδίδει η ίδια πηγή, επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών του Βελγίου, το επίπεδο συναγερμού για την ασφάλεια αυξήθηκε σε όλη τη χώρα στην ανώτατη βαθμίδα 4.


Παράλληλα, οι αρχές του αεροδρομίου των Βρυξελλών διέταξαν την αναστολή όλων των προγραμματισμένων πτήσεων και προέβησαν στην εκκένωση της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με τον λογαριασμό twitter του αεροδρομίου.


«Μην έρχεστε στο αεροδρόμιο - το αεροδρόμιο εκκενώνεται. Αποφύγετε την περιοχή του αεροδρομίου. Οι πτήσεις έχουν ματαιωθεί», σημειώνεται στον λογαριασμό στο Twitter. Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών θα μείνει κλειστό έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης.

«Μείνετε εκεί που είστε», συστήνει στον κόσμο το βελγικό κέντρο διαχείρισης των κρίσεων. Λεωφορεία, τραμ, μετρό, τίποτε δεν κυκλοφορεί πια στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση


Και οι κύριοι σιδηροδρομικοί σταθμοί των Βρυξελλών έκλεισαν, σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης των σιδηροδρόμων

Σύμφωνα με το πλάνο έκτακτης ανάγκης με την επονομασία «Πλάνο Καταστροφής», δόθηκε εντολή στους κατοίκους των Βρυξελλών να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Ο βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ προειδοποίησε τους πολίτες να αποφύγουν προς το παρόν τις μετακινήσεις.
«Για την ώρα, ζητάμε από τους πολίτες να αποφύγουν κάθε μετακίνηση», ανέφερε μήνυμα του πρωθυπουργού στο twitter.


Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε στο προσωπικό της να αποφεύγει τις μετακινήσεις και να παραμείνει στο γραφείο ή στο σπίτι μετά τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες.

Εκπρόσωπος των αξιωματούχων που εργάζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο βρίσκεται εκεί κοντά, δήλωσε ότι το Ευρωκοινοβούλιο λειτουργεί κανονικά.


Από τις εκρήξεις έχουν προκληθεί σημαντικές υλικές ζημιές στο εσωτερικό του αεροδρομίου, με πληροφορίες να κάνουν λόγο ακόμη και για κατάρρευση μέρους της οροφής.

Οι πρώτες φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο δείχνουν ανθρώπους να τρέχουν σε πανικό, εκτός του κτιρίου, κάποιοι να κουβαλούν τραυματίες και τζαμαρίες σπασμένες.



Ολα τα αεροδρόμια της Ευρώπης βρίσκονται σε επιφυλακή. Η πρωινή πτήση της Aegean για τις Βρυξέλλες θα προσγειωθεί τελικά στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Μάλιστα ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού μετά τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, σύμφωνα με πηγή του γαλλικού αεροδρομίου, ενώ ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας και στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου.


Ο ολλανδικός στρατός ενίσχυσε την ασφάλεια στα αεροδρόμια και τα σύνορά του μετά τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με μήνυμά του στο Twitter. 

Το πρακτορείο Belga News μετέδωσε ότι στρατός και αστυνομία ενισχύουν την ασφάλεια γύρω από τους πυρηνικούς σταθμούς της χώρας.

Εκρήξεις στο μετρό

Λίγο μετά τις 10 σημειώθηκε έκρηξη στο σταθμό του μετρό Μαλμπέκ, στο κέντρο των Βρυξελλών, πολύ κοντά στο κτίριο της Κομισιόν. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν αναφορά για αρκετούς τραυματίες, ενώ τα βελγικά ΜΜΕ μιλούν για 10 νεκρούς και τουλάχιστον 15 τραυματίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, έγινε και δεύτερη έκρηξη στο σταθμό Σούμαν.







Πολίτες εκκενώνουν το σταθμό του Μετρό μετά την έκρηξη





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...

Ευρωκοινοβούλιο: Επανεκλογή φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν με 401 ψήφους

18 Ιουλίου 2024, 17:28
Την στήριξαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές και το μεγαλύτερο μέρος των Πρασίνων, ...

Τα μοιραία λάθη των μυστικών υπηρεσιών που έβαλαν σε κίνδυνο τον Τραμπ

14 Ιουλίου 2024, 14:41
  - Τι λένε ειδικοί ασφαλείας    Φωτό: Pixabay.com Λανθασμένους χειρισμούς από τους άνδρες των μυστικών υπηρεσιών, ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0