Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Δημοσιογράφος, ο τρίτος τζιχαντιστής στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Δημοσιογράφος, ο τρίτος τζιχαντιστής στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Το παζλ του τρομοκρατικού χτυπήματος των τζιχαντιστών στην καρδιά της Ευρώπης στις Βρυξέλλες συνθέτουν μέρα με τη μέρα οι αρχές του Βελγίου. Σήμερα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τους δράστες που αιματοκύλισαν τις Βρυξέλλες καθώς οι βελγικές αρχές ταυτοποίησαν τον τρίτο δράστη που φέρεται να είναι ο Φειζάλ Σεφού, δημοσιογράφος που εργαζόταν ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος στο Βέλγιο και ο οποίος συνελήφθη χθες.

Ο Σεφού, που είναι σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ γνωστός για την προπαγάνδα του υπέρ του Ισλαμικού Κράτους, φέρεται να είναι ο τρίτος απο τους βομβιστές που εμφανίζεται δεξιά στην φωτογραφία που έχουν βελγικές αρχές απο το αεροδρόμιο των Βρυξελλών με το άσπρο μπουφάν. Ο Σεφού εντοπίστηκε, μετά την αναγνώρισή του από τον οδηγό ταξί που μετέφερε τον τρομοκράτη την Τρίτη το πρωί, την ημέρα των πολύνεκρων βομβιστικών επιθέσεων ανέφερε η εφημερίδα Le Soir, επικαλούμενη έγκυρη πηγή. Αφού συνελήφθη, ο εισαγγελέας του απήγγειλε κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές δολοφονικές επιθέσεις και απόπειρα επιθέσεων.

Ένας δεύτερος ύποπτος, ο Ραμπάχ Ν., συνελήφθη χθες στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται σχετικά με σχέδιο επίθεσης που απετράπη στη Γαλλία αυτή την εβδομάδα. Σε αυτόν επίσης απαγγέλθηκαν κατηγορίες για "συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας", πρόσθεσε η εισαγγελία.

Οι κατηγορίες για "συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας" απαγγέλθηκαν επίσης σε έναν τρίτο άντρα, τον Αμπουμπακάρ Α., ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, αλλά δεν έχει άμεση σχέση με τις επιθέσεις, σημείωσε η εισαγγελία.

Ο Φαϊζάλ Σεφού, ο οποίος μένει στην ευρύτερη περιοχή των Βρυξελλών ενδέχεται να στρατολογεί νεαρούς στο τρομοκρατικό δίκτυο, ενώ ο δήμαρχος της πόλης, Ιβάν Μαγιέρ τον κατηγόρησε για προσπάθεια ένταξης νεαρών μεταναστών και αιτούντων άσυλο στην περιοχή του πάρκου Maximilien σε ριζοσπαστικά κινήματα.

Ο δημοσιογράφος είχε δημοσιοποιήσει ένα βίντεο, στις 15 Ιουλίου του 2014, στο οποίο κατηγορούσε πως σέρβιραν στους Μουσουλμάνους στο κέντρο Steenokkerzeel γεύματα πριν το τέλος του Ραμαζανιού.

Αναβολή της πορείας στις Βρυξέλλες για λόγους ασφαλείας

Αναβάλλεται στο μεταξύ για λόγους ασφαλείας η αυριανή "πορεία ενάντια στον φόβο" που επρόκειτο να γίνει στις Βρυξέλλες για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το Μετρό που στοίχισαν τη ζωή σε 31 ανθρώπους, κατόπιν αιτήματος των αρχών, ανακοίνωσαν σήμερα οι οργανωτές της.

"Η ασφάλεια των πολιτών είναι η απόλυτη προτεραιότητα. Ως εκ τούτου, συντασσόμαστε πλήρως με την πρόταση των αρχών για τη μετάθεση (της κινητοποίησης) σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Ζητούμε επομένως κι εμείς με τη σειρά μας από τους πολίτες να μην έρθουν αυτήν την Κυριακή στις Βρυξέλλες" αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος των Βρυξελλών Ιβάν Μαγιέρ και ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου Γιαν Γιαμπόν είχαν ζητήσει από τους πολίτες να μην συμμετάσχουν στη συγκέντρωση αυτή, επικαλούμενοι "λόγους ασφαλείας".

Η "πορεία ενάντια στον φόβο" θα ξεκινούσε αύριο το απόγευμα από την πλατεία του Χρηματιστηρίου, στην καρδιά των Βρυξελλών. Στόχος της, κατά τους οργανωτές της, ήταν να προάγει την αλληλεγγύη και την ιδέα ότι όλοι μπορούν να ζουν μαζί αρμονικά αλλά και να "να δείξει σε αυτούς που θέλουν να μας γονατίσουν ότι παραμένουμε όρθιοι".

Σκότωσαν φρουρό πυρηνικων εγκαταστάσεων στο Βέλγιο

Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης ένας φρουρός ασφαλείας πυρηνικών εγκαταστάσεων δολοφονήθηκε, ενώ του έκλεψαν το πάσο του στην Charleroi, αναφέρει η Βελγική εφημερίδα La Derniere Heure.

Η δολοφονία ήρθε στο φως της δημοσιότητας μόλις σήμερα και ανησυχεί ιδιαίτερα τις αρχές καθώς το πάσο που κλάπηκε παρέχει πρόσβαση σε πυρηνικές εγκαταστάσεις. Ελήφθησαν άμεσα μέτρα ώστε να απενεργοποιηθεί το πάσο. Η βελγική αστυνομία διεξάγει έρευνες για να διαπιστώσει αν το κίνητρο για τη δολοφονία ήταν το πάσο του φρουρού ασφαλείας.

Πρόκειται για μια δύσκολη και ευαίσθητη έρευνα για τις βελγικές αρχές καθώς, όπως αποκαλύφθηκε μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών στις 22 Μαρτίου, οι δράστες ετοίμαζαν χτύπημα σε πυρηνικούς σταθμούς στην Ευρώπη.

Όπως είχε αναφέρει η Derniere Heure τρομοκράτες παρακολουθούσαν τον επικεφαλής του προγράμματος πυρηνικής έρευνας και ανάπτυξης.

Την ίδια ώρα ο συντονιστής της  Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, Gilles de Kerchove, σε συνέντευξή του στη La Libre Belgique  εκτιμά πως μέσα στην επόμενη πενταετία υπάρχει πιθανότητα οι τζιχαντιστές να αποκτήσουν τον έλεγχο ενός πυρηνικού σταθμού.

Ο κ. de Kerchove δήλωσε πως δεν θα εκπλαγεί «εάν πριν παρέλθουν πέντε χρόνια γίνουν απόπειρες να χρησιμοποιηθεί το ίντερνετ για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών, με την απόκτηση μεταξύ άλλων του ελέγχου κέντρου διαχείρισης ενός πυρηνικού σταθμού, ενός κέντρου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας ή της αλλαγής πορείας των σιδηροδρομικών γραμμών».

Ο κ. de Kerchove δήλωσε πως «Η αυξημένη γνώση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο πεδίο των βιοτεχνολογιών αποτελεί πραγματική απειλή για το μέλλον». Ο συντονιστής της  Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας δήλωσε πως το επίπεδο γνώσης των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους είναι όλο και πιο εξιδεικευμένο, ενώ πρόσθεσε πως δεν αποκλείεται να υπάρχει μεταξύ τους κάποιος με διδακτορικό στην τεχνολογία πληροφοριών.

Επίσης, ο κ. de Kerchove εκτιμά πως ένα αποδυναμωμένο Ισλαμικό Κράτος αυξάνει τον κίνδυνο για περισσότερες επιθέσεις και πρόσθεσε πως πρέπει να ληφθούν πιο πολλά μέτρα το συντομότερο δυνατόν.

Τέλος, ο κ. de Kerchove τόνισε πως η Ευρώπη πρέπει να συνεργαστεί πιο στενά, με ένα αποτελεσματικότερο δίκτυο πληροφοριών και να οικοδομήσει στενότερες σχέσεις με τις χώρες της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Liberal.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

ΕΕ: Θα μειωθούν οι μετανάστες με το νέο Σύμφωνο;

12 Απριλίου 2024, 23:36
Μπερντ Ρίγκερτ     Φωτό: Pixabay.com Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νομοθετικό πλαίσιο που θα αυστηροποιήσει το σύστημα ...

Σίδνεϊ: Επίθεση με μαχαίρι - Επτά νεκροί

13 Απριλίου 2024, 20:15
 Eπίθεση με μαχαίρι στο Westfield Bondi Junction: Επτά οι νεκροί ανάμεσά τους και ο ...

Μέση Ανατολή: «Χτύπημα από το Ιράν περιμένει το Ισραήλ εντός 48 ωρών»

12 Απριλίου 2024, 13:55
- Το Ιράν θα χτυπήσει το Ισραήλ; - Ολο και πιο κοντά η περαιτέρω ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Περί Καλλιόπης...

    Ενημερωτικό σημείωμα προς κ. Στέφανο Κασσελάκη, Στρατιώτη Πυροβολικού, Θήβα Αγαπητέ κύριε Κασσελάκη, Ακούγοντας τις πρόσφατες δηλώσεις σας περί της αγγαρείας καθαρισμού της τουαλέτας στο στρατό, της επονομαζόμενης «Καλλιόπης», ονομασία που σπεύσατε να χαρακτηρίσετε ως σεξιστική, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:  Όταν πρωτολειτούργησε ο υπόγειος ηλεκτρικός σταθμός της Ομόνοιας το 1930, ήταν διακοσμημένος με τα αγάλματα των εννέα Μουσών. Ακριβώς έξω από τις τουαλέτες ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0