Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

«Οχι» από Καρανίκα σε ακύρωση πλειστηριασμού

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | «Οχι» από Καρανίκα σε ακύρωση πλειστηριασμού

Την έντονη αντίδραση του συμβούλου επικοινωνιακού σχεδιασμού της κυβέρνησης κ. Νίκου Καρανίκα προκάλεσε η καθιερωμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη των μελών του Συντονιστικού Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Για την 1η Φεβρουαρίου είχε προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός διαμερίσματος 75 τ.μ. σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης, που ανήκει στην οικογένεια πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος σήμερα ζει στις Βρυξέλλες. Τον εκπλειστηριασμό του διαμερίσματος απαιτεί ιδιωτική μη συστημική τράπεζα. Παρότι ως γνωστόν οι συμβολαιογράφοι απέχουν από τα καθήκοντά τους σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, τα μέλη των συλλογικοτήτων δίνουν το «παρών» κάθε Τετάρτη στα δικαστήρια, προκειμένου να αποτρέψουν τη διαδικασία. Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί ο πλειστηριασμός άλλης κατοικίας, στον οποίον οι συγκεντρωμένοι δεν είχαν εναντιωθεί, καθώς αφορούσε διαφορά μεταξύ δύο ιδιωτών.

«Εσωσαν οι αριστεριστές των αδιεξόδων άλλο ένα σπίτι πλούσιου», σχολίασε στο Facebook ο κ. Καρανίκας. «Ο συγκεκριμένος ζει Βρυξέλλες και έτσι δεν κατάφερε ο καημένος να είναι στο ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης, στο οποίο όμως πρόλαβαν οι αριστεριστές, τα μέλη της ομάδας ΑΝΤΑΡΣΥΑ και έτσι έσωσαν το σπίτι του νεοδημοκράτη βουλευτή του οποίου το όνομα είχε εμπλακεί και στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων. Μπράβο στο “κίνημα” για το κούνημα και σε ανώτερα». Οπως σημειώνει, τα μέλη των συλλογικοτήτων γνώριζαν την ταυτότητα του ιδιοκτήτη, παρ’ όλα αυτά εναντιώθηκαν στον πλειστηριασμό του σπιτιού του.

Πάντως, σε ισχύ βρίσκεται ρύθμιση που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας έως το τέλος του 2017 με βάση συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια. «Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση προστατεύεται από εδώ και πέρα το 95% των πρώτων κατοικιών, σε αντίθεση με τα χρόνια Σαμαρά και πριν που δεν προστατευόταν καμία!», γράφει ο κ. Καρανίκας, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να... εναντιωθούν στους πλειστηριασμούς του υπόλοιπου 5% των κατοικιών. «Για το 5% πρέπει να υπάρχει κίνημα και κινητοποίηση του κόσμου για να διεκδικεί και να εμποδίζει όσα η κυβέρνηση με τον αγώνα της δεν κατάφερε να εξασφαλίσει». Εκτός βέβαια αν είναι νεοδημοκράτες.

ΛΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

Έντυπη

Η Καθημερινή

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

ΣΥΡΙΖΑ: Διπλός «πονοκέφαλος» για βάπτιση Κασσελάκη και δηλώσεις Παπανώτα

18 Απριλίου 2024, 12:39
Η ανάγνωση της αντίδρασης του Γιώργου Τσίπρα και οι «γκρίνιες» 50 ημέρες πριν την ...

Πώς θα κινηθούν την Τετάρτη τα Μέσα Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ

16 Απριλίου 2024, 19:09
- Χωρίς μετρό και Ηλεκτρικό θα μείνει η Αττική - Στάση εργασίας στα ταξί, ...

Πασαλιμάνι: Θρήνος για τον 31χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε κτίριο

16 Απριλίου 2024, 17:53
 - Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας - Ο Αγαθάγγελος Παπαδόπουλος υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ποιος θυμάται την Ασπασία;

    «Σκοτώνω την κόρη μας για να μη γίνει σαν και εσένα. Κανονικά θα έπρεπε να σκοτώσω εσένα, αλλά επειδή θα ζήσεις, όσο ζήσεις, με το βάρος του θανάτου της, θα είναι καλύτερα». Φωτoγραφίες: Σπυριδούλα Φατούρου/facebookΜε αποδέκτη την εν διαστάσει σύζυγό του, Σπυριδούλα Φατούρου, άφησε αυτό το σημείωμα που ξεχειλίζει χολή και κακία ο 47χρονος πατέρας της Ασπασίας πριν αυτοκτονήσει, αφού είχε ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0