Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Νέα πρόκληση από Γιλντιρίμ: Ασαφές σε ποιον ανήκουν 130 βραχονησίδες του Αιγαίου

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Νέα πρόκληση από Γιλντιρίμ: Ασαφές σε ποιον ανήκουν 130 βραχονησίδες του Αιγαίου

Είπε ότι έστειλε επιστολή στον Τσίπρα για τους 8 και δεν έχει λάβει απάντηση

 


Νέα πρόκληση από Γιλντιρίμ: Ασαφές σε ποιον ανήκουν 130 βραχονησίδες του Αιγαίου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΑΠΕ - EPA

 


Προκλητικός εμφανίστηκε ο Τούρκος προθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ σε συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου στην έδρα του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Ο ίδιος έθεσε ως βασική προτεραιότητα για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Ελλάδα, την αναθεώρηση της απόφασης για τη μη έκδοση των 8 Τούρκων πραξικοπηματιών.

Όπως ο ίδιος ανέφερε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους «ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, Πάνος Καμμένος πέταξε με ελικόπτερο, αφήνοντας ένα στεφάνι πάνω από τη βραχονησίδα των Ιμίων, γνωρίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο κλιμακώνει την ένταση. Πώς μπορώ λοιπόν να περιμένω τη βελτίωση των διμερών σχέσεων;».

«Θα πρέπει η Ελλάδα να αντιληφθεί ότι η γεωγραφία των δύο χωρών δεν αλλάζει. Θα πρέπει να προχωρήσουμε λοιπόν με τα υπάρχοντα δεδομένα. Και η Τουρκία δεν είναι σε καμία περίπτωση διαθέσιμη να χαλάσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών. Ωστόσο η αντίθετη πλευρά είναι αυτή που κατά καιρούς υπερβάλλει κι εμείς απαντάμε με χαμόγελο. Ωστόσο δεν θα πρέπει να παρερμηνεύουν τη συμπεριφορά μας», συμπλήρωσε ο Yildirim.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στο θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών και στη δικαστική απόφαση περί μη έκδοσής τους, σημείωσε ότι «είναι μία απόφαση απογοητευτική για την Τουρκία. Έστειλα επιστολή στον κύριο Τσίπρα για το συγκεκριμένο θέμα, ζητώντας να αναθεωρηθεί το περιεχόμεο της απόφασης, εκπληρώνοντας τις προσδοκίες μας για την επιστροφή των πραξικοπηματιών στην Τουρκία. Ωστόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει απαντήσει ακόμα στην επιστολή μου».

Στο ίδιο πλαίσιο τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να φανεί αντάξια των σχέσεων γειτονίας των δύο χωρών και συνέχισε σε ανάλογο τόνο, λέγοντας: «Αυτό περιμένουμε από την Ελλάδα. Μπορούμε να έχουμε συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας, δεν έχει κανένα νόημα να βαδίζουμε στο γκρεμό. Άλλωστε στο Αιγαίο υπάρχουν 130 νησίδες μικρές ή μεγαλύτερες, οι οποίες είναι ασαφές και σε ποιους ανήκουν, καθώς παραμένει αδιευκρίνιστη η ταυτότητά τους. Το πρόβλημα με το Αιγαίο δεν είναι κάτι καινούργιο, είναι μία παγιωμένη κατάσταση. Φέρνοντας διαρκώς όμως τα προβλήματα στο προσκήνιο δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε τις σχέσεις εποικοδομητικής συμφωνίας που επιθυμούμε, γεγονός που αποτελεί σοβαρό εμπόδιο για το κοινό μας μέλλον με την Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση η Τουρκία θα είναι εκεί για να απαντήσει σε κάθε εχθρική πράξη εναντίον της απ’ όπου και αν προέρχεται».

 

Athens Voice

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Πώς θα κινηθούν την Τετάρτη τα Μέσα Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ

16 Απριλίου 2024, 19:09
- Χωρίς μετρό και Ηλεκτρικό θα μείνει η Αττική - Στάση εργασίας στα ταξί, ...

Πασαλιμάνι: Θρήνος για τον 31χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε κτίριο

16 Απριλίου 2024, 17:53
 - Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας - Ο Αγαθάγγελος Παπαδόπουλος υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής ...

Ευρωεκλογές 2024 – Μπελέρης: Μάχη για το πιο ταλαιπωρημένο και αδικημένο κομμάτι του ελληνισμού

15 Απριλίου 2024, 20:09
Ευρωεκλογές 2024 – Φρέντι Μπελέρης: Μάχη για το πιο ταλαιπωρημένο και αδικημένο κομμάτι του ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Περί Καλλιόπης...

    Ενημερωτικό σημείωμα προς κ. Στέφανο Κασσελάκη, Στρατιώτη Πυροβολικού, Θήβα Αγαπητέ κύριε Κασσελάκη, Ακούγοντας τις πρόσφατες δηλώσεις σας περί της αγγαρείας καθαρισμού της τουαλέτας στο στρατό, της επονομαζόμενης «Καλλιόπης», ονομασία που σπεύσατε να χαρακτηρίσετε ως σεξιστική, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:  Όταν πρωτολειτούργησε ο υπόγειος ηλεκτρικός σταθμός της Ομόνοιας το 1930, ήταν διακοσμημένος με τα αγάλματα των εννέα Μουσών. Ακριβώς έξω από τις τουαλέτες ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0