Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΕΠΙ: Πλούσιοι οι μέτοχοι ΑΕΠΙ, φτωχοί οι καλλιτέχνες

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΕΠΙ: Πλούσιοι οι μέτοχοι ΑΕΠΙ, φτωχοί οι καλλιτέχνες

Συντάκτης: Δημήτρης Κανελλόπουλος, Αντα Ψαρρά

 

Το πόρισμα του ελέγχου που διεξήχθη στην ΑΕΠΙ για λογαριασμό του Υπουργείου Πολιτισμού από την εταιρεία ΕΡΝΣΤ & ΓΙΑΝΓΚ (ΕΛΛΑΣ) κι έχει στα χέρια της η «Εφ.Συν.», αποδεικνύει πανηγυρικά το πάρτι που είχε στήσει η διοίκηση της Ανώνυμης Εταιρίας, η οποία διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών.

Στην «Εφ.Συν.» έχουμε αναδείξει με σειρά δημοσιευμάτων μας (υπάρχει ειδικός φάκελλος στο efsyn.gr) την κατάσταση που επικρατούσε μέσα στην ΑΕΠΙ. Το πόρισμα ελέγχου έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως τα δημοσιεύματά μας για το πάρτι που γινότανε εκεί.

Ενδεικτικά μερικά στοιχεία τώρα εδώ και περισσότερα αύριο στην έντυπη έκδοσή μας.


 • Η ύπαρξη αρνητικών κεφαλαίων ύψους περίπου € 19,9 εκατ. υποδεικνύει την αδυναμία της ΑΕΠΙ να εξοφλήσει το σύνολο των υποχρεώσεών της.
 • Τα λειτουργικά έξοδα είναι υψηλότερα οε σχέση με τα έσοδα της ΑΕΠΙ με αποτέλεσμα την δημιουργία σημαντικών λειτουργικών ζημιών για την υπό εξέταση περίοδο 2011 - 2014 συνολικού ύψους € 11,3 εκατ.
 • Οι συνολικές αμοιβές των μετόχων της Εταιρείας (Διευθύνων Σύμβουλος, Γενικός Διευθυντής και Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων & Γραμματείας) ανήλθαν συνολικά στο ποσό των € 5 εκατ για τα χρόνια αυτά.
 • Το πληροφοριακό σύστημα που υποστηρίζει την διαδικασία της διανομής δεν μπορεί να εξάγει ανάλυση ουοχέτιοης ειοπραχθέντων τιμολογίων και διανεμηθέντων δικαιωμάτων.
 • Τα αδιανέμητα δικαιώματα σε μέλη / δικαιούχους συνολικού ύψους την 31/12/2014 € 42,5εκατ. δεν έχουν ακόμα διανεμηθεί και αποδοθεί σε μέλη. Δεν κατέστη εφικτό να αναλυθεί η φύση σημαντικού μέρους των αδιανέμητων πνευματικών δικαιωμάτων, ύψους € 36,8εκατ. λόγω μη αντιστοίχιοης τιμολογίων με εισπράξεις στο πληροφοριακό ούστημα της Εταιρείας.


Η Εφημερίδα των Συντακτών

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Απεργία ΓΣΕΕ: Τραβούν χειρόφρενο την Τετάρτη Μετρό, Ηλεκτρικός και Σιδηρόδρομος

15 Απριλίου 2024, 20:51
Στην απεργία της Τετάρτης 17ης Απριλίου,  που προκήρυξε η ΓΣΕΕ,  θα συμμετέχουν Μετρό, Ηλεκτρικός ...

Ενδοοικογενειακή βία: «Safe houses» σε όλη την επικράτεια - H πλατφόρμα για τα θύματα

12 Απριλίου 2024, 17:02
 – Πώς θα λειτουργούν     Φωτό: Pixabay.com Με ανακοίνωση, η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε διευκρινήσεις για τα ...

Stop Bullying - Μην ανέχεσαι το bullying. Μίλα. Μπορείς! (video)

11 Απριλίου 2024, 22:33
Για να σπάσει ο κύκλος της σχολικής βίας, πρέπει να μιλήσεις πρώτα εσύ. Φωτό: ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

  image

  Περί Καλλιόπης...

  Ενημερωτικό σημείωμα προς κ. Στέφανο Κασσελάκη, Στρατιώτη Πυροβολικού, Θήβα Αγαπητέ κύριε Κασσελάκη, Ακούγοντας τις πρόσφατες δηλώσεις σας περί της αγγαρείας καθαρισμού της τουαλέτας στο στρατό, της επονομαζόμενης «Καλλιόπης», ονομασία που σπεύσατε να χαρακτηρίσετε ως σεξιστική, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:  Όταν πρωτολειτούργησε ο υπόγειος ηλεκτρικός σταθμός της Ομόνοιας το 1930, ήταν διακοσμημένος με τα αγάλματα των εννέα Μουσών. Ακριβώς έξω από τις τουαλέτες ...
  Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0