Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Κατασκοπευτικό θρίλερ στην Αθήνα! Συνελήφθη Κινέζος που αγόραζε απόρρητο στρατιωτικό υλικό

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Κατασκοπευτικό θρίλερ στην Αθήνα! Συνελήφθη Κινέζος που αγόραζε απόρρητο στρατιωτικό υλικό

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

 


- Θρίλερ στο κέντρο της πρωτεύουσας με μυστικές υπηρεσίες και μια αγορά κεραίας παρακολούθησης που έμεινε στη μέση

- Συνεργασία ελληνικής αστυνομίας και αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για τη σύλληψη

- Εκ μέρους ποιου ενεργούσε ο 52χρονος Κινέζος που συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές

- Ζήτησαν την έκδοσή του οι ΗΠΑ, άμεσα αναμένεται να προχωρήσει το αίτημα

 

Ένα απίστευτο κατασκοπευτικό θρίλερ εξελίχθηκε στην καρδιά της Αθήνας την περασμένη εβδομάδα, με την συμμετοχή Ελληνικών αλλά και Αμερικανικών Υπηρεσιών.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, συνελήφθη σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών ένας 52χρονος Κινέζος, οποίος καταζητούνταν στης ΗΠΑ με την κατηγορία της αγοράς διαβαθμισμένου στρατιωτικού υλικού.

Οι έμπειροι Έλληνες αστυνομικοί του Οργανωμένου Εγκλήματος, συνεργάστηκαν σε πληροφοριακό επίπεδο με συναδέλφους τους από την Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, προκειμένου να εντοπίσουν και να παρακολουθήσουν τον 52χρονο Κινέζο, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Αμερική, φέρεται να χρησιμοποιεί ως “βιτρίνα” για τις κινήσεις του νόμιμη ναυτιλιακή Εταιρεία της χώρας του.

Η αιτία που στήθηκε το κατασκοπευτικό θρίλερ στην “καρδιά” της Αθήνας, ήταν η αγορά απόρρητου στρατιωτικού υλικού από την πλευρά του Κινέζου και συγκεκριμένα μιας εξελιγμένης κεραίας - “αντένα” - με τα παρελκόμενα της, η οποία έχει την δυνατότητα να υποκλέπτει διαβαθμισμένα στρατιωτικά μηνύματα, ακόμα και κωδικοποιημένα και στην συνέχεια να τα παρέχει με αποκωδικοποιήση στο χρήστη της και μάλιστα με όλα τα χαρακτηριστικά της πηγής από την οποία προέρχεται το διαβαθμισμένο, απόρρητο δηλαδή, σήμα.


Η επιχείρηση

Ο 52χρονος Κινέζος, για τον οποίο υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως δεν λειτουργούσε για λογαριασμό ναυτιλιακής εταιρείας αλλά για Μυστική Υπηρεσία, εντόπισε το υλικό που τον ενδιέφερε στις ΗΠΑ και αμέσως ήλθε σε επαφή με τους κατάλληλους ανθρώπους, χωρίς οι Αρχές να έχουν δώσει επιπλέον ενημέρωση για τα πρόσωπα με τα οποία ήλθε σε επαφή ο κατηγορούμενος.

Η αγορά του υλικού, εν προκειμένω της κεραίας παρακολούθησης, κλείστηκε με αντίτιμο μερικές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα ο Κινέζος ζήτησε από τον άνθρωπο που του εξασφάλισε το αντικείμενο, να συναντηθούν συγκεκριμένη ημερομηνία σε συγκεκριμένο πολυτελές ξενοδοχείο των Αθηνών, αρχικά για να του δείξει το υλικό και στην συνέχεια, αφού τα χρήματα πιστωθούν σε τραπεζικό λογαριασμό, να του το παραδώσει σε άγνωστο μέχρι στιγμής σημείο.

Οι Αμερικάνικες Υπηρεσίες και κυρίως η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, γνώριζαν τις κινήσεις του Κινέζου αγοραστή και όταν αντελήφθησαν το που θα γίνει η συνάντηση για την οριστική συμφωνία ενημέρωσαν αμέσως τις Ελληνικές Υπηρεσίες και συγκεκριμένα την Ασφάλεια Αττικής, με αποτέλεσμα να αναλάβει την υπόθεση η Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος, λόγω εμπειρίας στο χειρισμό “ειδικών” υποθέσεων.

Οι έμπειροι αστυνομικοί, από την πρώτη στιγμή που έλαβαν τις πληροφορίες από τους συνδέσμους της Αμερικάνικης Πρεσβείας και βέβαια από το κλιμάκιο πρακτόρων που είχε φθάσει στην Ελλάδα, άμεσα εντόπισαν των 52χρονο Κινέζο και τον έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση.

Την περασμένη Πέμπτη, οι αστυνομικοί του Οργανωμένου Εγκλήματος, ακολούθησαν τον Κινέζο μέχρι και το πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο των Αθηνών, όπου είχε κλείσει το ραντεβού προκειμένου να δει το υλικό και να το εγκρίνει. Όταν πια βγήκε από το ξενοδοχείο και αφού είχε τελικά εγκριθεί η αγορά της κεραίας, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και του πέρασαν χειροπέδες. Την αμέσως επόμενη ημέρα οι Αμερικάνικες Αρχές κατέθεσαν αίτημα έκδοσης του Κινέζου στην χώρα τους και με δεδομένο το γεγονός πως ο 52χρονος δεν είχε προβεί στην Ελλάδα σε κάποιο αδίκημα, η έκδοση του μάλλον θα είναι άμεση.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

NewsIt.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Απεργία ΓΣΕΕ: Τραβούν χειρόφρενο την Τετάρτη Μετρό, Ηλεκτρικός και Σιδηρόδρομος

15 Απριλίου 2024, 20:51
Στην απεργία της Τετάρτης 17ης Απριλίου,  που προκήρυξε η ΓΣΕΕ,  θα συμμετέχουν Μετρό, Ηλεκτρικός ...

Ενδοοικογενειακή βία: «Safe houses» σε όλη την επικράτεια - H πλατφόρμα για τα θύματα

12 Απριλίου 2024, 17:02
 – Πώς θα λειτουργούν     Φωτό: Pixabay.com Με ανακοίνωση, η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε διευκρινήσεις για τα ...

Stop Bullying - Μην ανέχεσαι το bullying. Μίλα. Μπορείς! (video)

11 Απριλίου 2024, 22:33
Για να σπάσει ο κύκλος της σχολικής βίας, πρέπει να μιλήσεις πρώτα εσύ. Φωτό: ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Περί Καλλιόπης...

    Ενημερωτικό σημείωμα προς κ. Στέφανο Κασσελάκη, Στρατιώτη Πυροβολικού, Θήβα Αγαπητέ κύριε Κασσελάκη, Ακούγοντας τις πρόσφατες δηλώσεις σας περί της αγγαρείας καθαρισμού της τουαλέτας στο στρατό, της επονομαζόμενης «Καλλιόπης», ονομασία που σπεύσατε να χαρακτηρίσετε ως σεξιστική, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:  Όταν πρωτολειτούργησε ο υπόγειος ηλεκτρικός σταθμός της Ομόνοιας το 1930, ήταν διακοσμημένος με τα αγάλματα των εννέα Μουσών. Ακριβώς έξω από τις τουαλέτες ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0