Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Προειδοποίηση ΓΓ ΝΑΤΟ προς τα Σκόπια: «Συμμορφωθείτε με τις διεθνείς συμβάσεις»

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Προειδοποίηση ΓΓ ΝΑΤΟ προς τα Σκόπια: «Συμμορφωθείτε με τις διεθνείς συμβάσεις»

Σαφή προειδοποίηση απευθυνόμενη στις πολιτικές δυνάμεις των Σκοπίων απηύθυνε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε ανακοίνωσή του.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ προειδοποίησε τις πολιτικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ να συμμορφωθούν με όσα προβλέπονται στις διεθνείς συμβάσεις τις οποίες έχουν υπογράψει.

Η συγκεκριμένη κίνηση γίνεται αντιληπτή ως ένα μέσο πίεσης, προκειμένου να σταματήσουν τα περιστατικά των τελευταίων εβδομάδων στη χώρα, τα οποία εντείνουν την κατάσταση πολιτικής αστάθειας στην οποία βρίσκεται.


Ολόκληρη η ανακοίνωση του  Γενς Στόλτενμπεργκ:

«Στη Σύνοδο της Βαρσοβίας τον Ιούλιο του 2016, το ΝΑΤΟ προέτρεψε όλους τους πολιτικούς ηγέτες στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας να συμμορφωθούν πλήρως με τις δεσμεύσεις που πηγάζουν από τη Συμφωνία Przino, ως ένα πλαίσιο ανοικοδόμησης μίας βιώσιμης λύσης στην πολιτική κρίση.

Οι εκλογές του Δεκεμβρίου του 2016 έγιναν αντιληπτές από τους διεθνείς παρατηρητές ως ένα απαραίτητο βήμα προς την επίλυση της κρίσης. Κρίθηκαν ως σωστά οργανωμένες και προχώρησαν χωρίς σοβαρά περιστατικά. Μετά την πρώτη απόπειρα σχηματισμού κυβέρνησης, ανακοινώθηκε πως, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Προέδρου, έχουν συγκεντρωθεί πλέον αρκετές υπογραφές βουλευτών.

Αναμένω από τις αρχές των Σκοπίων να πραγματοποιήσουν το επόμενο βήμα στη δημοκρατική διαδικασία. Κάνω έκκληση σε όλα τα κόμματα να είναι εγκρατή στις δηλώσεις και τις πράξεις τους, και να λάβουν αποφάσεις για το καλό όλων των πολιτών.

Το NATO παραμένει πιστό στη δέσμευσή του απέναντι στη συμμετοχή της ΠΓΔΜ στη Συμμαχία, σύμφωνα με την απόφαση της Συνόδου του Βουκουρεστίου το 2008 και τις σχετικές διακηρύξεις σε επόμενες συνόδους του ΝΑΤΟ».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ

Η Καθημερινή

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Επίθεση Ιράν σε Ισραήλ: Με κομμένη ανάσα ο πλανήτης

14 Απριλίου 2024, 13:05
- Νετανιάχου για ιρανική επίθεση: «Αναχαιτίσαμε, μαζί θα κερδίσουμε»     Εκρήξεις σημειώνονται στον ουρανό της πρωτεύουσας, ...

ΕΕ: Θα μειωθούν οι μετανάστες με το νέο Σύμφωνο;

12 Απριλίου 2024, 23:36
Μπερντ Ρίγκερτ     Φωτό: Pixabay.com Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νομοθετικό πλαίσιο που θα αυστηροποιήσει το σύστημα ...

Σίδνεϊ: Επίθεση με μαχαίρι - Επτά νεκροί

13 Απριλίου 2024, 20:15
 Eπίθεση με μαχαίρι στο Westfield Bondi Junction: Επτά οι νεκροί ανάμεσά τους και ο ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Περί Καλλιόπης...

    Ενημερωτικό σημείωμα προς κ. Στέφανο Κασσελάκη, Στρατιώτη Πυροβολικού, Θήβα Αγαπητέ κύριε Κασσελάκη, Ακούγοντας τις πρόσφατες δηλώσεις σας περί της αγγαρείας καθαρισμού της τουαλέτας στο στρατό, της επονομαζόμενης «Καλλιόπης», ονομασία που σπεύσατε να χαρακτηρίσετε ως σεξιστική, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:  Όταν πρωτολειτούργησε ο υπόγειος ηλεκτρικός σταθμός της Ομόνοιας το 1930, ήταν διακοσμημένος με τα αγάλματα των εννέα Μουσών. Ακριβώς έξω από τις τουαλέτες ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0