Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Πώς έγινε η εξαγορά της Apivita από την ισπανική Puig

Αρχική | Οικονομία | Πώς έγινε η εξαγορά της Apivita από την ισπανική Puig

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΤΙΜΟ 40 ΕΚΑΤ. €

 

 

Παρότι το τελευταίο διάστημα πληροφορίες από την αγορά την έφερναν πολύ κοντά σε εξαγορά της από τον γαλλικό κολοσσό L' Oreal, εντούτοις κατέληξε σε ισπανικά χέρια.

 

Ο λόγος για την ελληνική εταιρεία παραγωγής φυσικών καλλυντικών Apivita, η οποία εξαγοράστηκε από την ισπανική Puig. Η εταιρεία με έδρα τη Βαρκελώνη, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της μόδας, των αρωμάτων και καλλυντικών, απέκτησε πλειοψηφικό πακέτο από τους βασικούς μετόχους της εταιρείας, το ζεύγος Νίκης και Νίκου Κουτσιανά αντί 40 εκατ. ευρώ, αν και το ύψος του τιμήματος δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Η Puig, μια εταιρεία με ιστορία άνω των 100 ετών, με παρουσία σε 150 χώρες και περίπου 4.500 υπαλλήλους στη δύναμή της, εμφάνισε το 2015 τζίρο 1,645 δισ. ευρώ και κέρδη 126 εκατ. ευρώ. Το 1998 εξαγόρασε τον οίκο Nina Ricci. Ακόμη ελέγχει, μεταξύ άλλων, τα σήματα Carolina Herrera, Νina Ricci, Paco Rabanne και Jean Paul Gaultier, ενώ διαχειρίζεται τα brands Comme des Garcons, Prada και Valentino στον τομέα των αρωμάτων.

Η επένδυση της Puig στην Apivita έχει στρατηγικό χαρακτήρα, καθώς εξασφαλίζονται μια σειρά από προϋποθέσεις που εξαρχής ήταν κεφαλαιώδους αξίας για την οικογένεια Κουτσιανά, που διατηρεί την καταστατική μειοψηφία καθώς και το μάνατζμεντ υπό τον Ν. Κουτσιανά από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου.

Κεφαλαιακή επάρκεια

Πιο συγκεκριμένα, εξασφαλίζεται η κεφαλαιακή επάρκεια της Apivita -με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου- ενώ η έδρα και η γραμμή παραγωγής της εταιρείας παραμένουν στην Ελλάδα, με πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ερευνητικού εργαστηρίου και των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων στο Μαρκόπουλο. Παράλληλα, όλες οι υφιστάμενες συνεργασίες της Apivita θα συνεχιστούν δίνοντας την ευκαιρία σε παραγωγούς και καλλιεργητές σε όλη τη χώρα -που εξασφαλίζουν τις πρώτες ύλες για την Apivita- να ενισχυθούν και να αναπτυχθούν περισσότερο.

ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

ΕΘΝΟΣ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

ΑΑΔΕ: Επιχείρηση "Χάρτινος δράκος" κατά της φοροδιαφυγής - Εμπλέκονται 287 κινεζικές επιχειρήσεις

18 Ιουλίου 2024, 16:56
Στην αποκάλυψη ενός διεθνούς και καλά οργανωμένου κυκλώματος φοροδιαφυγής, στο οποίο συμμετείχαν Έλληνες και ...

Σκυλακάκης: Τα 3 μέτρα στήριξης των καταναλωτών για τις αυξήσεις στο ρεύμα

17 Ιουλίου 2024, 12:23
- Τι ισχύει για την επιδότηση τον Αύγουστο     Ο υπουργός ανακοίνωσε έκτακτη επαναφορά του τέλους ...

Μαφία και στα ακίνητα του Δημοσίου – Πώς δρούσε

15 Ιουλίου 2024, 14:51
Στοιχεία για κύκλωμα που λυμαινόταν ακίνητα του Δημοσίου έχει παραδώσει στις αρμόδιες αρχές η ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0