Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Οι προβολές KinderDocs συνεχίζονται στο Μουσείο Μπενάκη και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Εκδηλώσεις | Οι προβολές KinderDocs συνεχίζονται στο Μουσείο Μπενάκη και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

18-19/3Το KinderDocs περιλαμβάνει 14 βραβευμένα ντοκιμαντέρ, φτιαγμένα για παιδιά και νέους, στα οποία πρωταγωνιστούν παιδιά και νέοι και είναι κατάλληλα για ηλικίες από 8-17 ετών. Στόχος του KinderDocs είναι ο διάλογος και η διάδραση με αφορμή τις ταινίες και η χρήση του ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο.

Μια Κυριακή αφιερωμένη στη μουσική για όλους! Στη διπλή αυτή προβολή του KinderDocs συνδέονται δύο ταινίες που ανοίγουν ένα νέο κόσμο. Το θέμα είναι η ακοή και η μουσική, ο ήχος, η μουσική για όσους έχουν προβλήματα ακοής, η ειδική μουσική εκπαίδευση, η μουσική ως μέσο επικοινωνίας για όλους.


• Sounds for Mazin, Ingrid Kamerling, 2012, Ολλανδία, 19’

(Στα Ολλανδικά με ελληνικούς υπότιτλους)

Η ζωή του δεκάχρονου Μαζίν πρόκειται να αλλάξει για πάντα. Έχει γεννηθεί κουφός, αλλά σύντομα θα βάλει κοχλιακό εμφύτευμα, και έτσι θα μπορέσει να ακούσει για πρώτη φορά στη ζωή του. Η ταινία παρακολουθεί την αναμονή για την επέμβαση και την προσαρμογή του Μαζίν στον κόσμο των ήχων. Μαζί του ανακαλύπτουμε κι εμείς τους ήχους ξανά, αλλά και βλέπουμε πώς αλλάζουν για τον Μαζίν οι σχέσεις με τους φίλους του.


• Ciera’s Song, André Hörmann, 2016, Γερμανία, 25’

(Στα Αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους)

Η δεκατριάχρονη Σιέρα ζει σε μια φάρμα στην Οκλαχόμα των Η.Π.Α. και αναπνέει με το όνειρο να κατακτήσει το Nashville, τον παράδεισο της country μουσικής, με τα τραγούδια που γράφει και τραγουδάει η ίδια με την κιθάρα της. Η οικογένειά της - τα τρία της αδέλφια είναι επίσης μουσικοί - κάνει ό,τι μπορεί για να την υποστηρίξει. Θα τα καταφέρει στην ακρόαση να βρει δισκογραφική εταιρεία;


Οι ταινίες είναι κατάλληλες για θεατές από 8+ ετών

Η διάδραση με το κοινό με αφορμή τα ντοκιμαντέρ είναι βασικός στόχος του KinderDocs, γι αυτό μετά από κάθε προβολή θα ακολουθεί συζήτηση με το κοινό με εκλεκτούς κάθε φορά καλεσμένους.

Την Κυριακή 19 Mαρτίου μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τα παιδιά και τους μεγάλους με θέμα την ακοή και τη μουσική, τον ήχο, τη μουσική ως μέσο επικοινωνίας για όλους, τη μουσική για τους κωφούς και βαρύκοους και την ειδική μουσική εκπαίδευση, με καλεσμένους τον Θωμά Νικολόπουλο, Καθηγητή ΩΡΛ και τη Βάσια Ηλιάδη, μουσικό, υπεύθυνη τμήματος ειδικής αγωγής στο Ωδείο Αθηνών. Θα υπάρχει παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική με την Άρτεμη Μποτέτσιου, εκπαιδευόμενη του Κέντρου Επικοινωνίας και Τεχνολογίας.

Μετά τη συζήτηση η τζαζ vocalist Τέρη Βακιρτζόγλου, θα μας μυήσει στο διαδραστικό μουσικό παιχνίδι αυτοσχεδιασμού “Circle Singing” για μικρούς και μεγάλους.

Εισιτήρια: 3€ (παιδιά), 6€ (ενήλικες)

Το πρόγραμμα Kinderdocs προσφέρει και πρωινές προβολές ειδικά για σχολεία. Για λεπτομέρειες δείτε το πρόγραμμα και για ομαδικές κρατήσεις επικοινωνήστε με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Μπενάκη (τηλ: 210 36 71 067-9, Δευτέρα έως Πέμπτη 10:00-14:00)

Μουσείο Μπενάκη

Κτήριο Οδού Πειραιώς

Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, Αθήνα

Τηλ: 210 34 53 111

www.benaki.gr

• Ballet Boys, Kenneth Elvebakk, 2015, Νορβηγία, 75’

(Στα Νορβηγικά με ελληνικούς υπότιτλους)

Τρεις «κολλητοί» έφηβοι από το Όσλο της Νορβηγίας ονειρεύονται να γίνουν χορευτές μπαλέτου. Σαν όλους τους έφηβους, ανακαλύπτουν τη ζωή μέσα από τη φιλία, αναμετριούνται με τους γονείς, χαίρονται, απογοητεύονται, ανακαλύπτουν τα κορίτσια, προσπαθούν να πάρουν καλούς βαθμούς στο σχολείο. Το Ballet Boys παρακολουθεί τους τρεις νέους κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους, που κορυφώνεται στη σημαντική οντισιόν που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα.

Τo Σάββατο 18 Μαρτίου μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τα παιδιά και τους μεγάλους με θέμα το χορό και τους νέους, με καλεσμένους την Άσπα Φούτση, καθηγήτρια χορού-χορογράφο, τον Δημήτρη Σωτηρίου, χορευτή-χορογράφο και τη Σοφία Μάντη, χορογράφο-δασκάλα χορού.

Η ταινία είναι κατάλληλη για παιδιά σε προ-εφηβεία και εφηβεία (9-17 ετών)

Εισιτήρια: 3€ (παιδιά), 6€ (ενήλικες)

Το πρόγραμμα Kinderdocs προσφέρει και πρωινές προβολές ειδικά για σχολεία. Για λεπτομέρειες δείτε το πρόγραμμα και για ομαδικές κρατήσεις επικοινωνήστε με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (τηλ: 2310 240002)


Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Εγνατίας 154 (ΔΕΘ-HELEXPO), Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 240002

www.mmca.org.gr

Infokids.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών: Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

11 Μαρτίου 2024, 10:39
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ    Τη Δευτέρα, 11 Μαρτίου, στις 18.00, θα γίνει «Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα τής Γυναίκας», ...

Τιμητική εκδήλωση για τον Γιάννη Κορίδη

25 Φεβρουαρίου 2024, 00:15
 Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και οι εκδόσεις Ιωλκός σάς προσκαλούν στην τιμητική εκδήλωση της ...

Επίσκεψη στο σπίτι του Ιωάννη Μεταξά

27 Οκτωβρίου 2023, 18:19
Για καθαρά ιστορικούς λόγους, θεωρούμε ενδιαφέρουσα μια επίσκεψη στο σπίτι του Ιωάννη Μεταξά στην ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Περί Καλλιόπης...

    Ενημερωτικό σημείωμα προς κ. Στέφανο Κασσελάκη, Στρατιώτη Πυροβολικού, Θήβα Αγαπητέ κύριε Κασσελάκη, Ακούγοντας τις πρόσφατες δηλώσεις σας περί της αγγαρείας καθαρισμού της τουαλέτας στο στρατό, της επονομαζόμενης «Καλλιόπης», ονομασία που σπεύσατε να χαρακτηρίσετε ως σεξιστική, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:  Όταν πρωτολειτούργησε ο υπόγειος ηλεκτρικός σταθμός της Ομόνοιας το 1930, ήταν διακοσμημένος με τα αγάλματα των εννέα Μουσών. Ακριβώς έξω από τις τουαλέτες ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0