Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Πρέπει να γυρίσει 30 εκατ. στους δημιουργούς η ΑΕΠΙ

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Πρέπει να γυρίσει 30 εκατ. στους δημιουργούς η ΑΕΠΙ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΕΠΙ

 

Τελεσίδικη απόφαση μετά από... 21 χρόνια | EUROKINISSI

 

 

Συντάκτης: Δημήτρης Κανελλόπουλος, Αντα Ψαρρά

Μπορεί να άργησε να βγει η απόφαση του Διοικητικού  Εφετείου της Αθήνας (μόλις... 21 χρόνια) αλλά καταδικάζει την ΑΕΠΙ και δικαιώνει τους δημιουργούς. Και καλεί την ΑΕΠΙ, με τελεσίδικη απόφαση, να καταβάλλει αναδρομικά στους συνθέτες και στιχουργούς ένα ποσό που υπολογίζεται αναδρομικά σε πάνω από 30 εκατ. ευρώ.

Την προσφυγή στην επιτροπή ανταγωνισμού έκαναν το μακρινό 1996 οι Σταύρος Ξαρχάκος, Νίκος Κυπουργός, Παναγιώτης Καλατζόπουλος, Νίκος Μαμαγκάκης, Γιώργος  Κουμεντάκης και η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών.

Σύμφωνα με την απόφαση είναι καταχρηστική η προμήθεια πάνω από 18% στα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα (σήμερα είναι 25%) και πάνω από 24% στη δημόσια εκτέλεση (σήμερα είναι 37,5 %). Ετσι η ΑΕΠΙ οφείλει από το 2003 και μετά να επιστρέψει την όποια διαφορά στους δημιουργούς.

Το ακόμα πιο σημαντικό είναι που το δικαστήριο θεωρεί καταχρηστικό το γεγονός πως η ΑΕΠΙ δεν λογοδοτούσε για τα έσοδα και τα έξοδα ανά κατηγορία. Καταχρηστική κρίνεται και η μη συμμετοχή των δημιουργών στη λήψη αποφάσεων σχετικά με το αμοιβολόγιο, τη διανομή των χρημάτων καθώς και την παρακράτηση και διάθεση του 10% για πολιτιστικούς και κοινωνικούς σκοπούς.

Εφημερίδα των Συντακτών

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Stop Bullying - Μην ανέχεσαι το bullying. Μίλα. Μπορείς! (video)

11 Απριλίου 2024, 22:33
Για να σπάσει ο κύκλος της σχολικής βίας, πρέπει να μιλήσεις πρώτα εσύ. Φωτό: ...

Γλυφάδα: Άνδρας χτυπούσε τη γυναίκα του και αυτοπυροβολήθηκε

12 Απριλίου 2024, 19:34
 Γλυφάδα: Αυτοκτόνησε άνδρας - Χτυπούσε τη γυναίκα του και αυτοπυροβολήθηκε όταν έγινε αντιληπτός από ...

«Θρίλερ» στην Ηλιούπολη: Νεκροί μητέρα και γιος μετά από πυροβολισμούς

11 Απριλίου 2024, 01:15
Μίνα Καραμήτρου   Απίστευτη οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (10/4) στην Ηλιούπολη, όπου μία ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Περί Καλλιόπης...

    Ενημερωτικό σημείωμα προς κ. Στέφανο Κασσελάκη, Στρατιώτη Πυροβολικού, Θήβα Αγαπητέ κύριε Κασσελάκη, Ακούγοντας τις πρόσφατες δηλώσεις σας περί της αγγαρείας καθαρισμού της τουαλέτας στο στρατό, της επονομαζόμενης «Καλλιόπης», ονομασία που σπεύσατε να χαρακτηρίσετε ως σεξιστική, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:  Όταν πρωτολειτούργησε ο υπόγειος ηλεκτρικός σταθμός της Ομόνοιας το 1930, ήταν διακοσμημένος με τα αγάλματα των εννέα Μουσών. Ακριβώς έξω από τις τουαλέτες ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0