Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Υπόθεση οπλοστασίου στο τζαμί στην Ξάνθη: Ακραίοι κύκλοι εξυφαίνουν σενάρια σκευωρίας

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Υπόθεση οπλοστασίου στο τζαμί στην Ξάνθη: Ακραίοι κύκλοι εξυφαίνουν σενάρια σκευωρίας

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ Ο ΙΜΑΜΗΣ

 

Οι ανακριτικές Aρχές καλούνται να ρίξουν φως στην υπόθεση των όπλων που βρέθηκαν στον περίβολο του παλιού τζαμιού στην Ηλιόπετρα Ξάνθης.

 

Φωτο: Μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο Ξάνθης για να συμπαρασταθούν στον ιμάμη Εμίν Σαμπρί Κεχαγιά

Χθες ο εισαγγελέας της Ξάνθης, όπου οδηγήθηκε ο ιμάμης Εμίν Σαμπρί Κεχαγιά, μαζί με τη δικογραφία που σχημάτισαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, αποφάσισε στη φάση αυτή να αφεθεί ελεύθερος και ζήτησε να γίνει προκαταρκτική εξέταση-έρευνα, μετά το πέρας της οποίας θα κριθεί αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη ή όχι κατά του ιμάμη και τυχόν άλλων ατόμων - αν υπάρξουν στοιχεία ότι εμπλέκονται στην υπόθεση.

Την ίδια ώρα κύκλοι της μειονότητας -που διατηρούν προνομιακές σχέσεις με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής- έκαναν λόγο αόριστα περί «σκευωρίας», επιχειρώντας να συνδέσουν την υπόθεση από... τη φωτιά της περασμένης εβδομάδας στο τέμενος Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο, μέχρι κάποια άλλα περιστατικά το τελευταίο διάστημα. Εκείνο πάντως που δήλωναν κατηγορηματικά είναι ότι το περιστατικό με τα όπλα στην Ηλιόπετρα δεν πρέπει να συνδεθεί με οποιονδήποτε τρόπο με υποθέσεις περί τρομοκρατίας κ.λπ.

Στην κατάθεσή του, ως ύποπτος για οπλοκατοχή, στις προανακριτικές Αρχές ο 47χρονος Εμίν Σαμπρί Κεχαγιά υποστήριξε ότι δεν είχε καμία σχέση με τα δύο όπλα, ένα πιστόλι 38 χιλιοστών με σιγαστήρα και ένα 22 χιλιοστών, που βρέθηκαν κρυμμένα πρόχειρα κάτω από τον σιδερένιο μιναρέ, στον περίβολο του παλιού τζαμιού, μαζί και με 30 σφαίρες. Οπως είπε, ο χώρος αυτός είναι προσβάσιμος στον καθένα, ενώ δίπλα στο νέο υπό κατασκευή τζαμί υπήρχαν καθημερινά εργάτες. Οσο για το αεροβόλο φλόμπερ που βρέθηκε στην κατοικία του, δίπλα ακριβώς στο τζαμί, υποστήριξε ότι το είχε αποκτήσει πριν από 23 χρόνια και τότε η άδεια για την κατοχή του δεν ήταν απαραίτητη.

Από το πρωί έξω από το δικαστικό μέγαρο της Ξάνθης είχαν συγκεντρωθεί μερικές δεκάδες άτομα και ανάμεσά τους ο «ψευτομουφτής» της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ. Ο ίδιος ο ιμάμης της Ηλιόπετρας κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια περιορίστηκε να δηλώσει ότι η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

 

Εκπληξη

Ο Τζελαϊδίν Χασάν, τοπικός σύμβουλος της Κοινότητας Ηλιόπετρας και μέλος της επιτροπής διαχείρισης του τζαμιού, μιλώντας στο «Εθνος», δεν έκρυψε την έκπληξή του. «Ολοι παραξενευτήκαμε. Δεν περιμέναμε ποτέ να κρυφτούν όπλα στο τζαμί σε σημείο μάλιστα που φαίνεται. Ο ιμάμης είναι πάνω από 20 χρόνια στο χωριό, ήρθε από ένα ορεινό χωριό, έκανε οικογένεια με δύο παιδιά και δεν δημιούργησε ποτέ προβλήματα». Είπε ακόμη ότι μέχρι χθες το μεσημέρι, 24 ώρες μετά το γεγονός, δεν είχε κληθεί από την Αστυνομία για κατάθεση, ούτε ο ίδιος ούτε το δεύτερο μέλος της επιτροπής. Επίσης δεν επιβεβαίωσε πληροφορίες ότι πρόσφατα είχε ξεσπάσει διαμάχη στο χωριό αναφορικά με τον χώρο που κατέλαβε το νέο τζαμί.

ΧΡIΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ

ΕΘΝΟΣ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης

18 Ιουλίου 2024, 12:27
- Ο Κασσελάκης έχει βάλει το κόμμα σε διαδικασία απο-αριστεροποίησης «Ο κ. Κασσελάκης παρέλαβε ένα ...

Δένδιας προς Τουρκία: Παρέλειψα να «ευχαριστήσω» τις δυνάμεις εισβολής

17 Ιουλίου 2024, 13:22
Με σκωπτικό τρόπο απαντά η Ελλάδα στην προσωπική επίθεση που άσκησε το υπουργείο Άμυνας ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0