Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ο Στρατός Ξηράς βράβευσε τον στρατιωτικό σκύλο για τα 43 κουτάβια που γέννησε

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Φιλοζωία | Ο Στρατός Ξηράς βράβευσε τον στρατιωτικό σκύλο για τα 43 κουτάβια που γέννησε

Στο πλαίσιο τελετής αποφοίτησης Σχολείου Εκπαίδευσης Στρατιωτικών Σκύλων, που πραγματοποιήθηκε στο Γ΄ Κτηνιατρικό Νοσοκομείο (Γ΄ ΚΝΟ), βραβεύθηκε για την προσφορά του στο Στρατό Ξηράς, ως πατρογονικός στρατιωτικός σκύλος, ένας θηλυκός Βελγικός Ποιμενικός (Mallinois) 8 ετών που γέννησε 43 κουτάβια.


Ο θηλυκός Βελγικός Ποιμενικός γέννησε μέσα σε 8 χρόνια 43 κουτάβια...

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού στην ανακοίνωση του επισημαίνει ότι «ο σκύλος γεννήθηκε το 2009 και εντάχθηκε στη δύναμη των στρατιωτικών σκύλων του Γ΄ ΚΝΟ, ως σκύλος αναπαραγωγής. Η προσφορά του παραπάνω σκύλου στο Στρατό Ξηράς, ως πατρογονικού, είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού απέδωσε 43 επίλεκτους στρατιωτικούς σκύλους, με μεγάλο οικονομικό όφελος για την Υπηρεσία.


Πλέον θα συνεχίζει να εργάζεται ως σκύλος - φύλακας σε μονάδα.

Αφού ολοκλήρωσε την αναπαραγωγική ζωή, συνεκπαιδεύεται με το νέο συνοδό του, προκειμένου να συνεχίσει με νέα αποστολή ως φύλακας σε Μονάδα» καταλήγει η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού.


Τι ορίζει η νομοθεσία για την εκτροφή σκύλων

To άρθρο 6 του νόμου 4039/2012 για την εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς ορίζει τα εξής «4. Στις εγκαταστάσεις εκτροφής, αναπαραγωγής ή εμπορίας τους πρέπει να τηρούνται όλοι οι κανόνες ευζωίας, ασφάλειας και παροχής κατάλληλης κτηνιατρικής περίθαλψης.

Όταν εκτρέφονται περισσότεροι από δύο θηλυκοί σκύλοι αναπαραγωγής ή σημειώνονται περισσότεροι από δύο τοκετοί ανά έτος σε θηλυκούς σκύλους εκτροφής, απαιτείται υποχρεωτικά η έκδοση άδειας αναπαραγωγής, εκτροφής και εμπορίας ζώων συντροφιάς.

Για κάθε θηλυκό ζώο αναπαραγωγής τηρούνται μητρώα. Θηλυκοί σκύλοι αναπαραγωγής δεν γονιμοποιούνται πριν από το δεύτερο οιστρικό κύκλο και σε καμία περίπτωση πριν από την παρέλευση εννέα μηνών από τον τελευταίο τοκετό. Επίσης απαγορεύεται η αναπαραγωγή μετά το 9ο έτος της ηλικίας του ζώου».

zoosos.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Έχασε τη σκυλίτσα του στην Ελλάδα και τη βρήκε στην Σερβία

17 Απριλίου 2024, 23:00
- Η απίστευτη ιστορία της Ράικα   Φωτό: Facebook/Remy Dargere Μια ιστορία βγαλμένη… από ταινία έζησε ένας ...

Νέα Ιωνία: Πέταξε κουτάβια σε κάδο λίγο πριν περάσει απορριμματοφόρο

13 Απριλίου 2024, 20:51
Της επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 120.000 ευρώ χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό    Φωτό: Pixabay.com Αποτροπιασμός από τη δράση ...

Βοτανικός: Οκτώ χρόνια χωρίς αναστολή στον 33χρονο που σκότωνε γάτες

17 Ιανουαρίου 2024, 21:17
- Δεν έγινε και κάτι, απλώς τα λέγαμε, είπε στην απολογία του - Του ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0