Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

«yεnεές»: «Δίκτυο Καλλιτεχνών για καλό σκοπό» - Εγκαίνια Έκθεσης

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Εκδηλώσεις | «yεnεές»: «Δίκτυο Καλλιτεχνών για καλό σκοπό» - Εγκαίνια Έκθεσης

Το Artanc Project έχει την χαρά να εγκαινιάσει την έκθεση «yεnεές» με την συμμετοχή 13 καλλιτεχνών διαφόρετικών «γενεών» οι οποίοι συναντιούνται στον ίδιο χώρο με σκοπό να διηγηθούν μέσα από τα έργα τους, τις εμπειρίες, τα βιώματα και τα ερεθίσματά τους.

Κάθε «γενεά» καλλιτεχνών δίνει το δικό της στίγμα στο χρόνο, αφήνοντας τα μηνύματα της στις επόμενες γενεές, αποτυπώνοντας τις σκέψεις, σε κάθε είδους υλικό, τεχνική και μέσο απόδοσης της τέχνης τους.

Η έκθεση έχει φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς θα χρηματοδοτήσει την πραγματοποίηση σεμιναρίων, διαλέξεων, εικαστικών εκθέσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σε συνεργασία με πιστοποιημένους φορείς εκπαίδευσης της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Μια εναλλακτική οπτική, μέσα στο οποίο συνυπάρχουν, η ιδιαιτερότητα της τέχνης του Βλάση Κανιάρη, που μεταμορφώνει το τυχαίο αντικείμενο σε σημαντικό. Οι προσωπικές αναμνήσεις του Γιάννη Αντωνόπουλου, οι οποίες συνομιλούν με την αφήγηση του φαντασιακού λεξικού των καθημερνών βιωμάτων και των παιδικών αναμνήσεων της Μαριλίας Κολυμπίρη και συναντούν τις αναμνήσεις της Κατερίνας Βέλλιου. Οι αποθηκευμένες νοσταλγικές αναμνήσεις του Χρήστου Γάκα έρχονται σε αντίθεση με τη φωτογραφική αποτύπωση και κατάδυση στην ίδια την πόλη, της Κατερίνας Γεωργοπούλου.

Μια κατάδυση στο γλυπτικό και χαρακτικά φωτεινό μικρόκοσμο της Ειρήνης Γεωργοπούλου που έρχεται να δεθούν τον μικρόκοσμο αφηγήσεων του Πάνου Φαμέλη.  Τη νεανική οπτική αποτύπωση, των σύγχρονων γεγονότων της Καλλιόπης Παυλίδη, που τείνουν σε μια πύκνωση γεγονότων αλλά και συναισθημάτων, όπως οι στρώσεις καπνού επάνω σε χαρτί του Πάνου Κομπή, που έρχονται να εξαχνωθούν στη χρήση των οπτικών στοιχείων του George Eynaud. Στοιχείων που αναζητούν μια ανάσα, ένα γιγάντιο ατσάλινο χέρι βοηθείας του Alberto Bourdeth που αναζητά να καρπωθεί, την εξερεύνηση της πρωτόγονης επαφής του ανθρώπου της Σοφίας Θεοφυλακτίδου.

Το Artanc Project, αποτελεί μια δραστηριότητα της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Δράσις», που στόχο έχει την ενίσχυση νέων καλλιτεχνών στο χώρο της τέχνης, μέσα από τη συνεργασία με εδραιωμένους στο χώρο καλλιτέχνες, δημιουργώντας σχέσεις μεταξύ διαφορετικών γενεών.


Εγκαίνια

17 Μαϊου | 20.30 | Μητροπόλεως 62, Αθήνα


Ωράριο λειτουργίας | Δευτέρα- Κυριακή 12:00- 21:00


Συμμετέχοντες καλλιτέχνες

Βλάσης Κανιάρης, Γιάννης Αντωνόπουλος, Κατερίνα Βέλλιου, Χρήστος Γάκας, Πάνος Φαμέλης Ειρήνη Γεωργοπούλου, Alberto Bourdeth, Πάνος Κομπής, George Eynaud, Κατερίνα Γεωργοπούλου, Σοφία Θεοφυλακτίδου, Μαριλία Κολυμπίρη, Καλλιόπη Παυλίδη

Επιμέλεια

Πέτρος Κοσμάς

Επιμέλεια videos

Σοφία Θεοφυλακτίδου

Μουσική Επιμέλεια

Ρουμπίνη Σταγκουράκη

Διοργάνωση και Συντονισμός

Νότα Καλάγια | Director Artanc Project

Επικοινωνία

info@artanc.co.uk

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Μίκης Θεοδωράκης στο... Αλιβέρι

05 Μαϊου 2024, 15:04
 Μια πολύ ενδιαφέρουσα πολιτιστική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αλιβέρι από την καταξιωμένη μουσική ομάδα ...

Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών: Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

11 Μαρτίου 2024, 10:39
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ    Τη Δευτέρα, 11 Μαρτίου, στις 18.00, θα γίνει «Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα τής Γυναίκας», ...

Τιμητική εκδήλωση για τον Γιάννη Κορίδη

25 Φεβρουαρίου 2024, 00:15
 Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και οι εκδόσεις Ιωλκός σάς προσκαλούν στην τιμητική εκδήλωση της ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0