Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ανακαλύφθηκε αντίσωμα που μειώνει την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων

Αρχική | Τέχνες - Επιστήμες | Επιστήμη | Ανακαλύφθηκε αντίσωμα που μειώνει την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων

Στοχεύει με ακρίβεια τα Τ-κύτταρα

 

 

Βοστόνη, Μασαχουσέτη

Αμερικανοί ερευνητές που μελετούσαν τα αίτια της πολλαπλής σκλήρυνσης ανακάλυψαν ένα αντίσωμα που μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Science Immunology.

Επιστημονική ομάδα του Νοσοκομείου «Brigham and Women's Hospital» της Βοστόνης, με επικεφαλής τον Δρ Χαουαρντ Γουέινερ, ανακάλυψε ένα αντίσωμα που μπορεί να στοχεύσει με ακρίβεια τα ρυθμιστικά Τ-κύτταρα, τα οποία με τη σειρά τους ωθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να εξαπολύσει επίθεση κατά των καρκινικών κυττάρων.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το αντίσωμα περιόρισε την ανάπτυξη του όγκου σε μοντέλα μελανώματος, γλοιοβλαστώματος και ορθοκολικού καρκινώματος.

«Ως νευρολόγος, ποτέ δεν περίμενα να δημοσιεύσω μια εργασία για την θεραπεία του καρκίνου, αλλά καθώς μελετούσαμε με τους συνεργάτες μου ένα υπο-πληθυσμό Τ-κυττάρων που υποτίθεται ότι προλαμβάνουν την πολλαπλή σκλήρυνση σκεφτήκαμε το εξής: αν ο καρκίνος είναι το αντίθετο μιας αυτοάνοσης πάθησης, τότε θα μπορούσαμε να σκεφτούμε πώς να αποκαταστήσουμε την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να εμποδίσει την ανάπτυξη του καρκίνου», εξηγεί ο Δρ Γουέινερ.

Τα Τ-κύτταρα που βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να διατηρεί την ανοχή του «εαυτού» του, μπορούν αντιθέτως να προάγουν την καρκινική ανάπτυξη εμποδίζοντας το ανοσοποιητικό να ανιχνεύσει και να επιτεθεί στα καρκινικά κύτταρα.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι μπορούν να στοχεύσουμε ακρίβεια τα Τ-κύτταρα με αντίσωμα anti-LAP που κλειδώνει πάνω σε ένα μοριακό σύμπλεγμα το οποίο εκφράζεται μόνον στην κυτταρική επιφάνεια των Τ-κυττάρων.

Σε προκλινικά μοντέλα δοκίμασαν την λειτουργικότητα των anti-LAP αντισωμάτων στην εμπλοκή σημαντικών μηχανισμών των Τ-κυττάρων και στην αποκατάσταση της ικανότητας του ανοσοποιητικού συστήματος να καταπολεμά τον καρκίνο. Και όντως διαπίστωσαν ότι τα anti-LAP επιδρούν σε πολλαπλούς κυτταρικούς πληθυσμούς για να προάγουν την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να καταπολεμά τον καρκίνο, περιλαμβανομένης της αύξησης της ικανότητας συγκεκριμένων τύπων των Τ-κυττάρων και ενίσχυσης της μνήμης του ανοσοποιητικού.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

H κρυονική υπόσχεται "ζωή μετά θάνατον"

05 Ιουνίου 2024, 18:10
Ιρένα Γκίτελ, dpa   Φωτό: Wikipedia - Alcor Η λεγόμενη κρυονική, η επιστήμη που υπόσχεται «ανάσταση», ψύχει τους ...

Αντίγραφα των ανθρώπινων οργάνων φέρνουν επανάσταση στα χειρουργεία

18 Μαϊου 2024, 18:26
– Πότε θα «πιάσουν δουλειά» Εφιαλτικά ερωτήματα όπως έαν ένα φάρμακο θα είναι πιο αποτελεσματικό ...

Oι 11 προγραμματισμένες για το 2024 κλινικές δοκιμές που ίσως αλλάξουν ριζικά «το τοπίο» στην Ιατρική

08 Δεκεμβρίου 2023, 20:43
Περαιτέρω δοκιμές για τον καρκίνο που αναδεικνύονται από το «Nature Medicine» περιλαμβάνουν την έρευνα ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0