Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Στη φυλακή παραμένει η Ηριάννα - Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Στη φυλακή παραμένει η Ηριάννα - Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Οι δύο δικαστές φέρεται να ζήτησαν την αποφυλάκιση υπό όρους, ενώ οι άλλοι τρεις επέμειναν στον εγκλεισμό

 

 

Το Πενταμελές Εφετείο απέρριψε κατά πλειοψηφία την αίτηση αναστολής της ποινής της Ηριάννας Β.Λ., σύμφωνα με πληροφορίες, και η 29χρονη πρόκειται να επιστρέψει στη φυλακή.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ύστερα από σχετική πρόταση του εισαγγελέα, το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση. Οι δύο δικαστές φέρεται να ζήτησαν την αποφυλάκιση υπό όρους, ενώ οι άλλοι τρεις επέμειναν στον εγκλεισμό στη φυλακή.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας τάχθηκε κατά της αναστολής της ποινής, κρίνοντας πως δεν στοιχειοθετείται η υπέρμετρη ανεπανόρθωτη βλάβη κατά τη φυλάκισή της ενώ κρίνεται, σύμφωνα με τον ίδιο, πιθανή η τέλεση νέων παρόμοιων αδικημάτων.

«Η μισή μου ζωή είναι η ακαδημαϊκή μου καριέρα και η άλλη μισή η εργασία μου. Διδάσκω και στο διδασκαλείο και στους πρόσφυγες. Εργάζομαι για το e-learning, ενώ είμαι εκπαιδεύτρια σε ξένους φοιτητές για εξ αποστάσεως εκμάθηση ελληνικών. Ήμουν έτοιμη να συνεχίσω να κατακτώ πράγματα, ώσπου όλα κόπηκαν. Λίγο πριν από την καταδίκη μου ήμουν έτοιμη να καταθέσω ένα πρόγραμμα για παιδιά. Ένα όνειρο που είχα από 19 χρόνων», τόνισε μιλώντας στο δικαστήριο η Ηριάννα.

«Την 1η Ιουνίου μου στερήθηκε η ακαδημαϊκή μου διαδρομή, η εργασία μου, οι φίλοι μου, η οικογένεια. Η απουσία μου από αυτήν την τάξη είναι σαν να μου στερούν 6 χρόνια μεταπτυχιακά. Είχα βεβαιότητα για την αθώωση μου, ήξερα ποια είναι η αλήθεια, και ξαφνικά όλα χάθηκαν. Αισθάνθηκα προσβεβλημένη», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως η Ηριάννα καταδικάστηκε πρωτόδικα σε δεκατρία χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 187Α για την τρομοκρατία. Είχε ζητήσει την αναστολή εκτέλεσης της πρωτόδικης ποινής, που την οδήγησε στη φυλακή, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Η 29χρονη Ηριάννα, υποψήφια διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, είχε συλληφθεί με την κατηγορία για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς» καθώς διατηρούσε σχέσεις με νεαρό που είχε συλληφθεί ως εμπλεκόμενος με την οργάνωση. Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο αθώωσε τον σύντροφό της, η ίδια με αφορμή τη σχέση της μαζί του και με μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο ένα δείγμα DNA, που έχει αμφισβητηθεί ακόμα και από ιατροδικαστή της ΕΛ.ΑΣ, καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό.

Πηγή: www.lifo.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης

18 Ιουλίου 2024, 12:27
- Ο Κασσελάκης έχει βάλει το κόμμα σε διαδικασία απο-αριστεροποίησης «Ο κ. Κασσελάκης παρέλαβε ένα ...

Δένδιας προς Τουρκία: Παρέλειψα να «ευχαριστήσω» τις δυνάμεις εισβολής

17 Ιουλίου 2024, 13:22
Με σκωπτικό τρόπο απαντά η Ελλάδα στην προσωπική επίθεση που άσκησε το υπουργείο Άμυνας ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0