Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Κατεστάλη η εξέγερση Αφρικανών μεταναστών στο hotspot της Μόριας - Τραυματίες, 7 αστυνομικοί

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Κατεστάλη η εξέγερση Αφρικανών μεταναστών στο hotspot της Μόριας - Τραυματίες, 7 αστυνομικοί

Φωτογραφία αρχείου

 

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και δύο επιπλέον διμοιρίες των ΜΑΤ που μεταφέρθηκαν ειδικά για το σκοπό αυτό από την Αθήνα, κατέστειλαν το απόγευμα της Τρίτης με τη χρήση χημικών, την εξέγερση Αφρικανών μεταναστών στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέσβου στη Μόρια.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, κατά τα επεισόδια που ξέσπασαν το μεσημέρι, κάηκαν τέσσερα στρέμματα ελαιοκτημάτων γύρω από τον καταυλισμό, τέντες και άλλες υποδομές μέσα στον καταυλισμό, μαζί με άγνωστο αριθμό κάδων απορριμμάτων, ενώ υπέστησαν ζημιές πέντε αυτοκίνητα αστυνομικών και άλλων εργαζομένων που βρίσκονταν έξω από το κέντρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», 38 Αφρικανοί μετανάστες έχουν προσαχθεί εκ των οποίων οι 31 έχουν συλληφθεί, ενώ εις βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε επίσης για προληπτικούς λόγους και ένας μετανάστης με δύσπνοια λόγω της εισπνοής χημικών.

Υπενθυμίζεται πως επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης όταν μετανάστες - κυρίως Αφρικανοί - προχώρησαν για ακόμα μια φορά σε διαμαρτυρία μπροστά στην υπηρεσία ασύλου για τον πολύμηνο εγκλεισμό τους και τη μη εξέταση του αιτήματος ασύλου που έχουν υποβάλει.

Τότε ξεκίνησε και η ένταση με φωτιές σε κάδους και ζημιές σε αυτοκίνητα αστυνομικών αλλά και άλλων εργαζομένων στομ καταυλισμό.

Ο καταυλισμός εκκενώθηκε νωρίτερα εξαιτίας των συγκρούσεων που σημειώθηκαν ανάμεσα σε ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και στις ομάδες διαμαρτυρόμενων μεταναστών. Κυρίως οικογένειες προσφύγων κατέφυγαν σε ελαιώνες κοντά στο χωριό Μόρια.

Το γεγονός είχε σαν αποτέλεσμα να σταματήσει η εξέταση αιτημάτων ασύλου αφού οι ειδικοί υπάλληλοι αποχώρησαν, όπως παγίως πράττουν επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας. Εναντίον αυτού του γεγονότος άρχισαν να διαμαρτύρονται κυρίως Αφγανοί οι οποίοι και θέλουν να εξετάζονται αιτήματα ασύλου και να μην παρακωλύεται από τους Αφρικανούς η όλη διαδικασία.

Παράλληλα -και προφανώς για αντιπερισπασμό- βόρεια και βορειοδυτική πλευρά του καταυλισμού, μπήκαν φωτιές σε ελαιοκτήματα στον εξωτερικό χώρο, οι οποίες πήραν γρήγορα διαστάσεις. Επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής μαζί με πυροσβεστικά αεροπλάνα κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά.


Με πληροφορίες από το ΑΠΕ.

Η Καθημερινή

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης

18 Ιουλίου 2024, 12:27
- Ο Κασσελάκης έχει βάλει το κόμμα σε διαδικασία απο-αριστεροποίησης «Ο κ. Κασσελάκης παρέλαβε ένα ...

Δένδιας προς Τουρκία: Παρέλειψα να «ευχαριστήσω» τις δυνάμεις εισβολής

17 Ιουλίου 2024, 13:22
Με σκωπτικό τρόπο απαντά η Ελλάδα στην προσωπική επίθεση που άσκησε το υπουργείο Άμυνας ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0