Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Οι Δ.Βερβεσός και Δ.Αναστασόπουλος στον β' γύρο εκλογών

Αρχική | Διάφορα | Νομικά θέματα | Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Οι Δ.Βερβεσός και Δ.Αναστασόπουλος στον β' γύρο εκλογών

Αθρόα η προσέλευση

 

 

Το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί πια στις επαναληπτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την προσεχή Κυριακή 3 και τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


«Κλείδωσε» το δίδυμο που θα αναμετρηθεί στον β' γύρο των εκλογών για τη διεκδίκηση του θώκου του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών: σε ποσοστό 91% των ψήφων, ο Δημήτρης Βερβεσός συγκέντρωσε 25,84 % και ο Δημήτρης Αναστασόπουλος 17,44%. Ακολουθεί τρίτος ο Φώτης Κωτσής με 9,77%, τέταρτος ο Παναγιώτης Περάκης με 8,12% και πέμπτος ο Θέμης Σοφός με 7,83%.

Το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί πια στις επαναληπτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την προσεχή Κυριακή 3 και τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου.

Σε αυτόν τον α’ γύρο των εκλογών του ΔΣΑ ψήφισαν συνολικά 11.633 δικηγόροι, επί 20.990 εγγεγραμμένων, διαμορφώνοντας ποσοστό συμμετοχής 55,42%. Η συμμετοχή το 2014 κινήθηκε στο 57,59%, καθώς επί 21.400 εγγεγραμμένων είχαν ψηφίσει 12.300 δικηγόροι.

Στην αναμέτρηση που θα μείνει στην Ιστορία του δικηγορικού συνδικαλισμού για τον συνωστισμό των υποψηφίων προέδρων της, 12 τον αριθμό, επικρατέστεροι κρίθηκαν ο υποψήφιος από τον ευρύτερο χώρο της δημοκρατικής παράταξης, γνωστός επί μακρόν για τη συνδικαλιστική του δράση, κ. Βερβεσός, και ένας εκ των υποψηφίων του χώρου της Δεξιάς, ο κ. Αναστασόπουλος. Ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος εμφανίσθηκε, και αυτός, κατακερματισμένος, με συνολικά τέσσερις υποψηφίους (ο ένας χωρίς συνδυασμό) να τον εκπροσωπούν.

Η υποψηφιότητα του Δημήτρη Βερβεσού υπήρξε μάλλον ιδιαίτερη, αφού κατέβηκε μεν ως ανεξάρτητος πρόεδρος, είχε όμως τη στήριξη του ακέφαλου «Ενιαίου» ψηφοδελτίου, προσδοκώντας ευρύτερη εκλογική απήχηση. Όπερ και εγένετο.

Τα προγνωστικά και οι μετρήσεις ήθελαν την υποψηφιότητα του κ. Βερβεσού να «περπατάει», ως εκ τούτου το ενδιαφέρον στράφηκε εξαρχής στο δεύτερο όνομα που θα αναδεικνυόταν ως ο βασικός του αντίπαλος στην αναμέτρηση.

Ο 37χρονος Δημήτρης Αναστασόπουλος είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση στα συνδικαλιστικά δρώμενα το 2014, όταν εξελέγη για πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ με τον συνδυασμό «Κοινωνία των Δικηγόρων» του Γιάννη Αδαμόπουλου.

Η εικόνα της σχετικά άνευρης προσέλευσης την Κυριακή άλλαξε πάντως δραματικά τη Δευτέρα, σε βαθμό που οι ιθύνοντες στον ΔΣΑ έκριναν ότι έπρεπε να παραταθεί κατά μιάμιση ώρα η δυνατότητα πρόσβασης στην κάλπη. Κι έτσι από τις 7.00 μμ., οπότε και ήταν προγραμματισμένη να σταματήσει η ψηφοφορία, η κάλπη έκλεισε τελικά στις 8.30 μμ.

Την ίδια στιγμή οριστικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν για 47 από τους 62 δικηγορικούς συλλόγους.

Ελευθερία Κόλλια

in.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Κακούργημα γίνεται και πάλι η αιμομειξία

13 Ιουλίου 2021, 12:42
Ιωάννα Μάνδρου      Αλλαγές που επιβάλλει η συχνότητα των εγκλημάτων σεξουαλικών κακοποιήσεων και ενδοοικογενειακής βίας, προκαλώντας ...

Διαμεσολάβηση: Πώς θα λύνονται αστικές διαφορές στα γραφεία των δικηγόρων

26 Νοεμβρίου 2019, 22:33
Ερωτήσεις και απαντήσεις για τον νέο θεσμό ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ στις ...

GDPR: Επιβλήθηκε το πρώτο πρόστιμο από την ελληνική Αρχή προστασίας δεδομένων

21 Σεπτεμβρίου 2019, 19:27
Πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ στην PWC για παράνοµη επεξεργασία των δεδοµένων προσωπικού χαρακτήρα των ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Περί Καλλιόπης...

    Ενημερωτικό σημείωμα προς κ. Στέφανο Κασσελάκη, Στρατιώτη Πυροβολικού, Θήβα Αγαπητέ κύριε Κασσελάκη, Ακούγοντας τις πρόσφατες δηλώσεις σας περί της αγγαρείας καθαρισμού της τουαλέτας στο στρατό, της επονομαζόμενης «Καλλιόπης», ονομασία που σπεύσατε να χαρακτηρίσετε ως σεξιστική, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:  Όταν πρωτολειτούργησε ο υπόγειος ηλεκτρικός σταθμός της Ομόνοιας το 1930, ήταν διακοσμημένος με τα αγάλματα των εννέα Μουσών. Ακριβώς έξω από τις τουαλέτες ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0