Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Φίλης, Ξυδάκης, Δουζίνας ζήτησαν από τον Καμμένο να ακυρώσει τις συμφωνίες με τους σαουδάραβες

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Φίλης, Ξυδάκης, Δουζίνας ζήτησαν από τον Καμμένο να ακυρώσει τις συμφωνίες με τους σαουδάραβες

Τι είπαν στο καφενείο της Βουλής – Θετικός για το σκέλος των βλημάτων, επιφυλακτικός για τις βόμβες, ο ΥΠΕΘΑ

 

 

 

Στην Βουλή εμφανίστηκε ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος για να υποστηρίξει τροπολογία αρμοδιότητάς του σχετικά με το μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων. Η παρουσία του στην αίθουσα της Ολομέλειας, ωστόσο, δεν πυροδότησε κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αντιθέτως η εμφάνισή του στο καφενείο της Βουλής συγκέντρωσε τα βλέμματα των θαμώνων, κυρίως των συριζαίων βουλευτών που βλέπουν την ιστορία με την πώληση αμυντικού υλικού στους σαουδάραβες με ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία.

Μεταξύ αυτών ήταν ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξυδάκης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής Κ. Δουζίνας, οι οποίοι κέρασαν καφεδάκι τον κ. Καμμένο και του έθεσαν ευθέως το θέμα των ψηφισμάτων του ευρωκοινοβουλίου για το εμπάργκο στην πώληση πολεμικού υλικού στην Σαουδική Αραβία λόγω της εμπλοκής της στην ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη με θύματα χιλιάδες αμάχους μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.

Οι βουλευτές ζήτησαν να μην προχωρήσει η συμφωνία πώλησης βλημάτων, που ούτως ή άλλως έχει πρακτικά «παγώσει», αλλά επιπλέον έθεσαν και το θέμα να μην προχωρήσει η συμφωνία για την διάθεση βομβών στην Σαουδική Αραβία. Ο υπουργός Άμυνας τους άκουσε προσεκτικά και φέρεται να μην ήταν αρνητικός τουλάχιστον για το σκέλος των βλημάτων, για το οποίο τους είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ουσιαστικά έχει τελειώσει, όμως για τις βόμβες εμφανίστηκε επιφυλακτικός ζητώντας τους να τον αφήσουν να το δει. Υπενθυμίζεται ότι στην Ολομέλεια, όταν συζητείτο η επερώτηση της ΝΔ για το θέμα της διακρατικής συμφωνίας με την Σαουδική Αραβία, ο κ. Καμμένος είχε πει απαντώντας στο σχετικό ζήτημα που έθεσε ο κ. Φίλης: «Εγώ αντιλαμβάνομαι αυτά που λέει και αν υπάρχει πολιτική συμφωνία να μην πουλήσουμε στη Σαουδική Αραβία, να μην πουλήσουμε».

Σταυρόπουλος Λάμπρος

ΤΟ ΒΗΜΑ

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης

18 Ιουλίου 2024, 12:27
- Ο Κασσελάκης έχει βάλει το κόμμα σε διαδικασία απο-αριστεροποίησης «Ο κ. Κασσελάκης παρέλαβε ένα ...

Δένδιας προς Τουρκία: Παρέλειψα να «ευχαριστήσω» τις δυνάμεις εισβολής

17 Ιουλίου 2024, 13:22
Με σκωπτικό τρόπο απαντά η Ελλάδα στην προσωπική επίθεση που άσκησε το υπουργείο Άμυνας ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0