Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ανοιχτή επιστολή επιβράβευσης αριστευσάντων Ελληνικού Λυκείου Μονάχου 2017

Αρχική | Ομογένεια | Ομογένεια Ευρώπης | Ανοιχτή επιστολή επιβράβευσης αριστευσάντων Ελληνικού Λυκείου Μονάχου 2017

Προς Διεύθυνση Ελληνικού Λυκείου ΜονάχουΜόναχο, 22 Δεκεμβρίου 2017Αξιότιμε Διευθυντά του Ελληνικού Λυκείου Μονάχου κ. Ελευθεριάδη,


σας ευχαριστούμε καταρχάς θερμά για την ανταπόκρισή σας στην πρόθεσή μας να επιβραβεύσουμε τους πρώτους αριστεύσαντες μαθητές του σχολείου σας από το προηγούμενο σχολικό έτος 2016-2017. Σε συνέχεια της αυτής πρωτοβουλίας μας πέρσι σε συνεργασία με τους καθηγητές, την οποία φάνηκε να χάρηκαν όλοι, είμαστε και φέτος σε θέση στο πλαίσιο της καθιερωμένης σχολικής απονομής των επαίνων να αναγνωρίσουμε κι εμείς ως Λέσχη Ελλήνων Επιστημόνων τις επιδόσεις αυτών των Ελληνόπουλων με μια συμβολική επιβράβευση.

Παρότι η αριστεία στις μέρες μας έχει αμφισβητηθεί δυστυχώς έντονα μέσα από ιδεολογικές παρωπίδες, ως ύψιστη αξία ωστόσο καταγράφεται από την εποχή κιόλας των ομηρικών επών και ως τέτοια μας παραδόθηκε ανά τους αιώνες. Και όχι άδικα, αν βέβαια αναρωτηθεί κανείς τι είδους μπροστάρηδες θέλει μια κοινωνία. Για την προαγωγή της πάντως χρειάζονται αν μη τι άλλο άνθρωποι αξιοκρατικά δοκιμασμένοι, με όρεξη για δουλειά, μεράκι και δημιουργικότητα, ο λόγος δηλαδή για τους αρίστους.

Εκφράζοντας στο πρόσωπό τους την ελπίδα για περισσότερους τέτοιους συνανθρώπους μας, θα θέλαμε λοιπόν να συγχαρούμε τα παιδιά αυτά που με κόπο και επιμονή κατάφεραν αυτές τις επιδόσεις. Ευχόμενοι τούτο να αποτελεί κατά τι δικαίωση της μέχρι τώρα προσπάθειάς τους αλλά και κίνητρο για τέτοιου είδους αξιοσημείωτη συνέχεια, διαλέξαμε για το σκοπό αυτό δωροκάρτες γνωστής αλυσίδας βιβλιοπωλείων, οι οποίες μπορούν να εξαργυρωθούν τόσο σε κάποιο από αυτά όσο και στο αντίστοιχο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Επιπροσθέτως, όντας κομμάτι όλοι μας του απόδημου Ελληνισμού και γνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα και τις προκλήσεις με τις οποίες η ιδιότητα αυτή μας θέτει αντιμέτωπους τόσο στα ξένα όσο και πίσω στην πατρίδα, έχουμε ένα λόγο παραπάνω να είμαστε περήφανοι για τις επιτυχίες αυτών των παιδιών. Τα πρόσφατα προβλήματα που σημειώθηκαν άλλωστε σε σχέση με τη στελέχωση των σχολείων της αλλοδαπής κάθε άλλο παρά εφησυχασμό δε δικαιολογούν. Αναλογιζόμενοι, ωστόσο, τα επιτεύγματα της ελληνικής διασποράς στα οποία αυτή έφτανε διαχρονικά κατόπιν γόνιμης ζύμωσης των πολιτισμών, ας παίρνουμε θάρρος για τη δύσκολη αυτή αποστολή.

Η Λέσχη μας πάντως θα εργάζεται με όσες δυνάμεις διαθέτει προς την κατεύθυνση της προαγωγής του ελληνικού Πολιτισμού, χτίζοντας παράλληλα όσο το δυνατόν περισσότερες γέφυρες αλληλοκατανόησης και αλληλογνωριμίας μεταξύ της πατρίδας και της γερμανικής πλευράς. Στο έργο αυτό θα μας είναι τα παιδιά αυτά πάντα ευπρόσδεκτα όποτε η σταδιοδρομία ή η ζωή τους τα φέρει ξανά στο γνώριμο Μόναχο.

Θα σας ήμασταν ευγνώμονες αν τους μεταφέρατε αυτό το μήνυμά μας.


Με εκτίμηση,

Πρόεδρος, Φανή Αθέρα

Α΄ Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Τοπαλτζίκης

Β΄ Αντιπρόεδρος, Θωμάς Διαμαντόπουλος

Ταμίας, Γεώργιος Μεταλληνός

Γραμματέας, Ρήγας Γιώργος Ζαπουνίδης

 

Club Griechischer Akademiker e.V.

c/o F. Atheras, Donnersbergerstr. 15, 80634 München, Deutschland

Tel.: +49 / 89 / 168 86 18

Fax: +49 / 89 / 139 38 226

E-Mail: vorstand@cga-m.de

www.clubgriechischerakademiker.de

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Βούπερταλ: Σοκαριστικό βίντεο από τη βίαιη σύλληψη του Έλληνα μετανάστη – Πέθανε λίγο μετά στα κρατητήρια

09 Νοεμβρίου 2021, 15:02
Το βίντεο σοκ που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει τη βίαιη σύλληψη του Έλληνα ...

Βουλιαράτες: Αλβανοί αστυνομικοί άρπαξαν πανό της οικογένειας Κατσίφα

28 Οκτωβρίου 2019, 21:34
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στο νεκροταφείο των πεσόντων, οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ...

Λονδίνο: Βρέθηκε άγρια δολοφονημένη η 22χρονη ομογενής που είχε εξαφανιστεί

28 Δεκεμβρίου 2017, 22:23
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ   Φωτογραφία: social media   Δολοφονημένη σε πάρκο του βόρειου Λονδίνου βρέθηκε η Iuliana Tudos, ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0