Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Το κόμμα του Βορρά και ο στρατηγός

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Το κόμμα του Βορρά και ο στρατηγός

Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις για νέο κόμμα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας

 

 

Τα όσα έγιναν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για την ονομασία της πΓΔΜ και κυρίως η ομιλία του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου ενισχύουν, όσα είχε αποκαλύψει το Βήμα στις αρχές του 2018, περί των συζητήσεων στο Βορρά για την ανάγκη δημιουργίας ενός κόμματος στα δεξιά της ΝΔ.

Αυτό το καθαρόαιμο δεξιό κόμμα θεωρείται από συγκεκριμένους παράγοντες αναγκαίο στις σημερινές συνθήκες και λόγω της πολιτικής γραμμής που ακολουθεί η ηγετική ομάδα της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η χθεσινή παρουσία και ομιλία του στρατηγού Φράγκου που ήταν ο βασικός ομιλητής του συλλαλητηρίου αναζωπύρωσε τα σχετικά σενάρια και προκάλεσε συζητήσεις για τις εν εξελίξει διεργασίες στο χώρο της δεξιάς.

Αν και πολλοί στη ΝΔ θεωρούν ότι δεν μπορεί να σταθεί κόμμα μόνο για το Σκοπιανό και μιλάνε για προβοκάτσιες εκ μέρους της κυβέρνησης, η συζήτηση στο Βορρά είναι προχωρημένη σε συγκεκριμένα γραφεία. Και μάλιστα με την παρουσία του στρατηγού Φράγκου λένε ότι ο νέος δεξιός πολιτικός σχηματισμός που πρέπει άμεσα να γεννηθεί, απέκτησε φυσικό ηγέτη, από τη στιγμή που άλλα νεωτέρα άφθαρτα πολιτικά στελέχη της ΝΔ με δεξιό προφίλ δεν είναι διατεθειμένα να εμπλακούν.

Ο στρατηγός που διετέλεσε και υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση υπό τον Παναγιώτη Πικραμμένο έδειξε με την παρουσία του ότι είναι έτοιμος, όσο και αν το διαψεύδει, να ηγηθεί του νέου κόμματος. Αρκεί να το αποφασίσει, καθώς ο ίδιος μέχρι στιγμής το αρνείται, αν και θα βρεθεί ενώπιον μεγάλης πίεσης από πολλές πλευρές να είναι αυτός ο αρχηγός του νέου σχήματος. Πάντως η αποκωδικοποίηση της ομιλίας του δείχνει καθαρά και το ιδεολογικό πλαίσιο του νέου κόμματος που εάν τελικά στηθεί θα κινείται στο κλασικό δεξιό δόγμα: πατρίδα, ορθοδοξία, ένοπλες δυνάμεις και οικογένεια.

Την ανάγκη για τη δημιουργία ενός κόμματος στα δεξιά της ΝΔ στηρίζουν ορισμένοι επιχειρηματίες στο Βορρά, αλλά και στην Αθήνα, ενώ ενήμεροι των διεργασιών είναι τουλάχιστον τρεις μητροπολίτες της νεότερης γενιάς με πλούσιο βιογραφικό και απήχηση στο συντηρητικό ακροατήριο που είναι έτοιμοι να δώσουν παρασκηνιακά την...ευλογία τους.

Ακόμα και η προειδοποίηση στο συλλαλητήριο ότι θα μας βρουν απέναντί τους (σ.σ. το πολιτικό σύστημα) είχε σαφή στόχευση πολίτες με απαξίωση στο υφιστάμενο πολιτικό προσωπικό και τα πολιτικά κόμματα. Ο Φρ. Φράγκος έκανε καθαρά πολιτική ομιλία. Μερικές από τις φράσεις του: " Ας φωνάξουμε επιτέλους! Ζήτω ο ελληνικός στρατός! Ζήτω οι ειδικές δυνάμεις"! Σε άλλο σημείο μίλησε για "γυφτοσκοπιανούς", για το δάκρυ της Παναγίας όταν άρχισε να ψιχαλίζει, επιτέθηκε ευθέως στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ως χρηματοδοτούμενο από τον Τζόρτζ Σόρος, μνημόνευσε ευφήμως τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπό Χριστόδουλο), ενώ ήταν και πολύ επιθετικός με τον διαπραγματευτή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς και τους Σκοπιανούς λέγοντας "άμα δεν θέλουμε εμείς, αυτοί (σ.σ.οι Σκοπιανοί) δεν μπαίνουν πουθενά".

Το κοινό ήταν ενθουσιώδες για τον στρατηγό που αποθεώθηκε με συνθήματα, όπως " είναι τρελός, είναι τρελός ο στρατηγός", ενώ τα υπονοούμενα από άλλους ομιλητές περί " προδοσίας" από τους πολιτικούς θύμισε τις πλατείες των αγανακτισμένων για τα μνημόνια. Ακόμα και διακήρυξη διαβάσανε στο τέλος του συλλαλητηρίου, όπως και επί αγανακτισμένων.

"Ο πατριωτισμός δεν είναι εμπορεύσιμο προϊόν" λένε έμπειρα στελέχη της κεντροδεξιάς που δεν θέλουν να ακούνε ότι συζητείται η δημιουργία κόμματος στα δεξιά της ΝΔ. Και μάλιστα υποστηρίζουν, αρνούμενοι να αποδεχθούν τις πληροφορίες, ότι αυτά είναι σενάρια που διακινούνται από το Μέγαρο Μαξίμου και θα καούν γρήγορα.

Τα δεδομένα όμως στη δεξιά αλλάζουν και η ύπαρξη ενός νέου κόμματος ενδέχεται να οδηγήσει σε συνεργασία υφιστάμενους μικρούς δεξιούς σχηματισμούς. Η συζήτηση προχωρά και απλά η επιτυχία του συλλαλητηρίου την ενδυναμώνει και δεν την σταματά, όπως πιστεύουν αφελώς σε κύκλους της ΝΔ που αγνοούν τους συσχετισμούς και τις διεργασίες και δεν αποκωδικοποιούν τα μηνύματα από τα δεξιά του κόμματος.

Απλά, όπως λένε οι μυημένοι η σκλήρυνση της γραμμής της ΝΔ ενδέχεται να μην επιδράσει και να αποτρέψει φυγόκεντρες δυνάμεις για πολλούς λόγους που δεν συνδέονται αποκλειστικά και μόνο με το Μακεδονικό, που όπως έλεγε έμπειρο στέλεχος χθες βράδυ στη Θεσσαλονίκη, "ζει και βασιλεύει ως ο Μέγας Ακεξανδρος και καίει...καίει πολύ", άλλα συνδέονται ευρύτερα με τη στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές για τις τελικές αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν μετά και το συλλαλητήριο στην Αθήνα την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.

Πάντως, ο ίδιος ο Φρ. Φραγκούλης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ηγηθεί κόμματος και μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, είπε: «αν μου ζητηθεί (...), αν υπάρχει αναγκαιότητα γιατί δεν είμαι ρίψασπις». Βέβαια διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή «δεν είναι στις προτεραιότητες του και συνέχισε ότι αν του ζητηθεί από πολίτες και φορείς να ηγηθεί του κόμματος: «Θα σφυγμομετρήσω την κατάσταση. Θα δω αν υπάρχει αναγκαιότητα. Και ακολούθως θα πρέπει να αποφασίσω. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ρίψασπις, δεν φοβάμαι. Αλλά δεν προτίθεμαι μέχρι του παρόντος να ασχοληθώ».

ΤΟ ΒΗΜΑ

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τσίπρας: Ιδρύει Ινστιτούτο και περιμένει…

04 Δεκεμβρίου 2023, 20:19
 – Τι λέει για τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ     Αντώνης Καρακούσης Ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι η ...

Θεσσαλονίκη: Ρομά αποπειράθηκαν να κλέψουν μεταλλικές βέργες μισού τόνου από το εργοτάξιο του Fly Over

04 Δεκεμβρίου 2023, 15:39
Οι δράστες συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω   Photo: Pixabay.com  Μεταλλικές βέργες, συνολικού βάρους πεντακοσίων κιλών, αποπειράθηκαν να κλέψουν ...

Βουτιά της θερμοκρασίας ως 7 βαθμούς με ισχυρές βροχές

04 Δεκεμβρίου 2023, 15:26
Καιρός – meteo  – Δύσκολη μέρα η Τρίτη   Photo: Pixabay.com Επιδεινώνεται ο καιρός αύριο Τρίτη (5.12.2023) και ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    Ιράν, ανθρώπινα δικαιώματα και ΟΗΕ

    «Σκοπός των Ηνωμένων Εθνών είναι να ενώσουν όλα τα έθνη του κόσμου ώστε να εργαστούν για την ειρήνη και την ανάπτυξη, με βάση τις αρχές της δικαιοσύνης, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ευημερίας όλων των ανθρώπων». Καταστατικός χάρτης ΟΗΕ, 1945 Εμβρόντητοι πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι το Ιράν ήταν προεδρεύουσα χώρα στο διήμερο (2-3 τρέχοντος μηνός) Κοινωνικό Φόρουμ του Συμβουλίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0