Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

ΙΚΑ Ηρακλείου: Διπλοεισπράττουν επιδόματα για δουλειά που δεν έκαναν ποτέ!

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | ΙΚΑ Ηρακλείου: Διπλοεισπράττουν επιδόματα για δουλειά που δεν έκαναν ποτέ!

Λεφτά υπάρχουν στο ΙΚΑ Ηρακλείου!

 

 


Αποκλειστικό από Cretalive.gr

Βοά το ΙΚΑ Ηρακλείου και οι εργαζόμενοι του από τη φάμπρικα πληρωμών bonus και αποζημιώσεων σε "ημέτερους", συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και... παντελώς άσχετους με τα τμήματα συντάξεων, που παίρνουν ένα σημαντικό βοήθημα στις τσέπες τους, για παροχή εργασίας που όμως ... ουδέποτε προσέφεραν!

Το πρωτοφανές σκάνδαλο που αποκαλύπτει σήμερα το Cretalive.gr δε θέτει μόνο ενώπιον πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών την τοπική διεύθυνση του ΙΚΑ Ηρακλείου, αλλά δημιουργεί και ζήτημα πολιτικής ευθύνης για τη διοίκηση του ΕΦΚΑ κεντρικά, αλλά και στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης!

 

Αυτή είναι η απόφαση - σκάνδαλο με την οποία η διευθύντρια του ΙΚΑ Ηρακλείου κατανέμει τα ποσά που κάθε υπάλληλος παίρνει σύμφωνα με το ποσοστό που υποτίθεται πως ο καθένας εργάστηκε για να διεκπεραιωθεί ο στόχος!

Να πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά και να σας ξεδιπλώσουμε το «πάρτι» που έχει στηθεί στον Εσταυρωμένο:

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η διοίκηση του ΕΦΚΑ, στo πλαίσιo της δημιουργίας κινήτρων στους εργαζόμενους των τμημάτων σύνταξης του Ιδρύματος, ώστε να διεκπεραιώνουν τους φακέλους συνταξιοδοτήσεων με ταχύτερους ρυθμούς, θεσμοθέτησε ένα bonus (που έφτανε για το σύνολο των υποθέσεων που χειριζόταν στο ποσό των 400 ευρώ μηνιαίως) ανά υπάλληλο για τους φακέλους ή τις υποθέσεις που τακτοποιούσε κατά την απογευματινή του απασχόληση και σε συνάρτηση με τους στόχους που η κάθε δομή έβαζε για τις υπό διεκπεραίωση υποθέσεις.

Όπως έχουμε στο παρελθόν αποκαλύψει από το Cretalive.gr, η τοπική Διεύθυνση του καταστήματος δηλώνοντας αδυναμία λόγω έλλειψης προσωπικού, έστελνε και στέλνει μαζικά, σχεδόν όλους τους φακέλους των συντάξεων στη Βόρειο Ελλάδα, προκειμένου να τακτοποιηθούν.

Κι ενώ οι υπάλληλοι σε Γιάννενα, Θεσσαλονίκη και γενικώς Β. Ελλάδα θα εισπράξουν τα bonus για τη διευθέτηση των φακέλων του Ηρακλείου (καθώς κάθε υπόθεση ακολουθεί τον υπάλληλο που τη διευθετεί και μπορεί η κεντρική υπηρεσία να ενημερώνεται άμεσα για το ποιός διευθετεί και τί) έρχεται η Διευθύντρια Ηρακλείου του ΙΚΑ για να δώσει bonus τριών μηνών, για Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2017 και στους εδώ υπαλλήλους για φακέλους που διευθετήθηκαν αλλού! Δηλαδή σε απλά λαϊκά, για μια υπόθεση συνταξιοδότησης το κράτος μας (εμείς δηλαδή τα κορόιδα) παίρνουν bonus κι εδώ (κι ας μην έπαιξαν... πενιά) κι εκείνοι στην υπόλοιπη Ελλάδα, που πράγματι το τακτοποίησαν και το δικαιούνται!

Και δεν είναι το μόνο σκάνδαλο στην υπόθεση! Με τα στοιχεία που έχουμε στην κατοχή μας και μέρος τους δημοσιοποιούμε σήμερα, εμφανίζονται όχι μόνο υπάλληλοι των σχετικών τμημάτων να παίρνουν (κακώς πάντως όπως σας αναφέραμε) το bonus, αλλά και υπάλληλοι που ούτε... απέξω δεν περνούν από τα τμήματα που έχουν επιφορτιστεί την εξυπηρέτηση φακέλων σύνταξης - κι εδώ συναντάμε συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και κορυφαία μέλη του ΔΣ προσωπικού του ΙΚΑ Ανατολικής Κρήτης, που μάλλον μπήκαν στον κατάλογο επειδή έχουν την εύνοια της τοπικής διευθύντριας, που υπογράφει εν γνώσει της - αν και γνωρίζει πως είναι σκαστή παρανομία!

 

Εδώ αποτυπώνεται το σκεπτικό με το οποίο κάθε υπάλληλος κατηγοριοποιείται ανάλογα με τη συμβολή του στην κάθε υπόθεση που χειρίστηκε!

Πληροφορίες μας θέλουν τους υπόλοιπους εργαζόμενους που ενημερώθηκαν ήδη από την περασμένη Παρασκευή για τα ποσά που παίρνουν συνάδελφοι τους, να έχουν ενοχληθεί σφόδρα, καθώς θεωρούν πως κάποιοι έχουν χωρίσει τους εργαζόμενους σε Πατρικίους και Πληβείους, μερικούς να εισπράττουν το "800αρι" κι άλλους απλώς να παρακολουθούν τα όσα συμβαίνουν!

Θα συγκινηθούν κάποιοι από την καταγγελία ή μήπως το τέλος των μνημονίων επαναφέρει τον εφιάλτη του «λεφτά υπάρχουν» αλλά για λίγους και εκλεκτούς;

 

Συνολικά, σε πρώτη φάση 27 υπάλληλοι εισέπραξαν περίπου 18.000 ευρώ.

Cretalive.gr

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Κασσελάκης: Αν η δομή του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε σωστά δεν θα έπρεπε να ήμουν εγώ πρόεδρος

20 Φεβρουαρίου 2024, 02:02
 ΣΥΡΙΖΑ - Ρίχνει το γάντι ο Κασσελάκης από Λονδίνο - «Πώς ένα κόμμα που φοβάται ...

Τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας - «Δεν θα αποκλιμακώσουμε τον αγώνα σήμερα»

20 Φεβρουαρίου 2024, 17:14
- Δείτε βίντεο, φωτογραφίες    Φωτό: Pixabay.com Αφού διέσχισαν τα τρακτέρ την Αγίου Κωνσταντίνου ανάποδα έχουν φτάσει ...

Μητσοτάκης: Συστήνεται επιτροπή για τη βία και παραβατικότητα των ανηλίκων

15 Φεβρουαρίου 2024, 13:45
Με απόφαση Κυριάκου Μητσοτάκη, συστήνεται επιτροπή για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

    image

    27 Ιανουαρίου 1945: Απελευθέρωση του Άουσβιτς - "Ποτέ ξανά!"

     Άουσβιτς. 27 Ιανουαρίου 1945. Όταν τα σοβιετικά στρατεύματα μπήκαν στο στρατόπεδο του Άουσβιτς και είδαν καπνό να βγαίνει από τα φουγάρα και μία περίεργη οσμή – η μυρωδιά της καμμένης σάρκας – γέμισε τα ρουθούνια τους,  δεν μπορούσαν ασφαλώς να φανταστούν τι ακριβώς συνέβαινε, γιατί κανένας υγιής νους δεν ήταν δυνατόν να συλλάβει αυτό που η νοσηρή εφευρετικότητα και ο ...
    Διαβάστε το άρθρο
Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0