Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Μαξίμου: Δεν είδα, δεν άκουσα τίποτα για τον special one του Πολάκη!

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Μαξίμου: Δεν είδα, δεν άκουσα τίποτα για τον special one του Πολάκη!

Πρόκειται για τον διοικητή του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας με τα τέσσερα πλαστά πτυχία

 


 

Έχουν περάσει τρεις ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι ο διοικητής του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας, Δημήτρης Μπούτος, είχε στην κατοχή του, ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά… τέσσερα πλαστά πτυχία και το Μαξίμου, το υπουργείο Υγείας και η Δικαιοσύνη συνεχίζουν να τηρούν σιγή ασυρμάτου.

Παρά τη δημοσίευση συνταρακτικών στοιχείων, από το πόρισμα του Σώματος Επιθεώρησης Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, για έναν κρατικό λειτουργό ο οποίος κατείχε θέση ευθύνης και εισέπραττε μισθούς και επιδόματα επικαλούμενος πλαστά πτυχία, ο κατά τ’ άλλα λαλίστατος Παύλος Πολάκης δεν έχει βρει ούτε μια λέξη για να σχολιάσει την υπόθεση, ούτε καν μέσω του προσφιλούς του Facebook.

Την ίδια ώρα η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι ο εκλεκτός του υφυπουργού Υγείας είχε αφαιρέσει τα δικά του στοιχεία από το φάκελο στον οποίο είχαν περιληφθεί τα δικαιολογητικά προς έλεγχο των πτυχίων των εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο – όπου υπηρετούσε το 2014 ως διοικητικός διευθυντής.

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα το πρωί, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε ότι «εκ της θέσης του όφειλε να ελέγξει όλους τους υπαλλήλους και τον εαυτό του για τη γνησιότητα των πτυχίων. Ε, ο μάγκας έλεγξε όλους τους υπαλλήλους και τα δικά του στοιχεία φρόντισε να τα αφαιρέσει από τον υπηρεσιακό φάκελο τον οποίο με τις μαρτυρίες των συναδέλφων τον είχε στο γραφείο του πάρα πολύ καιρό που και αυτό είναι αδίκημα. Την ίδια στιγμή τα δήλωνε για να είναι διοικητικός διευθυντής και διοικητής για να παίρνει τα επιδόματα».

Μάλιστα, ο κ. Γιαννάκος σχολίασε το προφανές, δηλαδή πως «η καθαρίστρια πήγε φυλακή για το παραποιημένο απολυτήριο δημοτικού γιατί ο νόμος του 2014 προέβλεπε δίωξη για κακούργημα για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος, ενώ αυτός με τέσσερις πλαστούς τίτλους που έγνε διοικητής και διευθυντής τίποτα;».

«Είναι επιστήμονας απατεώνας. Ο ίδιος όταν γινόταν ο έλεγχος έβγαλε τα πτυχία από το φάκελο και είπε ότι επειδή έπαιρνε περισσότερα λεφτά στο μισθό του, επέστρεψε μερικά πίσω ότι δήθεν δεν είχαν συνάφεια όχι ότι είναι πλαστά τα πτυχία του, γι’ αυτό συνέχισε να τα δηλώνει» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τον έλεγχο δεν βρέθηκαν οι τρεις τίτλοι (Μεταπτυχιακό Οικονομικών Επιστημών, Πτυχίο Μαθηματικών και Πτυχίο Φιλοσοφίας!) του ΕΚΠΑ που ισχυριζόταν ότι κατέχει ο κ. Μπούτος.

Όσον αφορά το… διδακτορικό από το πανεπιστήμιο Λέστερ του Λονδίνου, για το οποίο λάμβανε βαθμολογικές και μισθολογικές προσαυξήσεις δεν υπήρχε “σχετική πράξη ισοτιμίας, ούτε κατατεθειμένη αίτηση με το όνομα Μπούτος Δημήτριος» στα αρχεία του ΔΟΑΤΑΠ.

Μάλιστα, όταν του ζητήθηκε η προσκόμιση των ανωτέρων πτυχίων, έσπευσε να υποβάλει την παραίτησή του, την οποία ο κ. Πολάκης έκανε δεκτή την παραμονή των Χριστουγέννων.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει φέρει στο φως ακόμα μία σοβαρή υπόθεση που αφορά το ίδιο πρόσωπο. Αναφέρει τα εξής: «Ως Διοικητής του Νοσοκομείου της Νίκαιας έκανε πολλά. Πλαστογράφησε την υπογραφή της Προϊσταμένης του τμήματος Ποιότητας σε εισήγηση για να αναθέσει με 19.000 ευρώ σε συγκεκριμένη εταιρεία το πρόγραμμα επιμόρφωσης των φυλάκων του Νοσοκομείου διάρκειας πέντε ημερών!!! Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην εισαγγελία από την συνάδελφο. Γνωστοποιήθηκε επίσης στο Υπουργείο, τη Διοίκηση της ΥΠΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Νίκαιας οι οποίοι κάλυψαν κατ’ επανάληψη τον Διοικητή. Ο τέως Διοικητής απειλούσε συνεχώς με πειθαρχική δίωξη την Προϊσταμένη εάν δεν σωπάσει. Παρέτεινε τη μίσθωση του κυλικείου με ανάθεση στον ίδιο επιχειρηματία έως το 2036 αν και η σύμβαση έληγε το 2020. Ο εν λόγω επιχειρηματίας χρωστάει στο Νοσοκομείο 350.000 ευρώ από μισθώματα τα οποία συμφώνησε με μία δωρεά 50.000 να συμψηφίσει. Στο πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αναφέρονται παρατυπίες και στο συνεργείο καθαρισμού. Ο Αν. Υπουργός Υγείας ψήφισε διάταξη Νόμου (Ν. 4461/28-3-2017 ΦΕΚ 38/ Τεύχος Α΄ άρθρο 34) για τους Διοικητές όταν παύονται των καθηκόντων τους να επιστρέφουν στη Διευθυντική θέση που κατείχαν. Ανήκουστο όλοι γνωρίζουν ότι ήταν φωτογραφία για τον εν λόγω Διοικητή».


Τι απαντά ο ίδιος για τις κατηγορίες

«Έχω πτυχία που δικαιολογούν την εξέλιξή μου», απάντησε ο Δημήτρης Μπούτος κάνοντας λόγο για «παραπληροφόρηση» και προτάσσοντας ως δυνατό του χαρτί, το γεγονός ότι οι τίτλοι σπουδών του είχαν ελεγχθεί το 2011. «Ό, τι ειχα δηλώσει το 2011 η υπηρεσία τα είχε επιβεβαιώσει. Και το 2015 τα είχε επιβεβαιώσει. Θα έπρεπε να είχε γίνει ο έλεγχος τότε» υποστηρίζοντας ότι δεν έχει δηλώσει αυτούς τους τίτλους στο σύστημα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου του Σκάι «ποιος καταχώρησε τους τίτλους;» ο κ. Μπούτος απάντησε «όταν βγει το πόρισμα θα απαντηθεί αυτό το θέμα. Δεν το ξέρω ποιοι το καταχώρησαν. Εγινε έλεγχος το 2015. Όλα θα τα δείξει η έρευνα». Στην ερώτηση, δε, αν ίσχυει ότι κρατούσε το φάκελο στο γραφείο του, ο ίδιος φανερά αμήχανος, απάντησε «γιατί να μην μπω στην εφαρμογή να τα διαγράψω; Όλους τους κωδικούς τους χρεώνεται ο διευθυντής και τους παραχωρεί στα τμήματα».

Όσον αφορά στην καθυστέρηση της απάντησής του, είπε πως είχε «πολύ δουλειά στο νοσοκομείο και άργησα να απαντήσω», ενώ όσον αφορά τον Π. Πολάκη ισχυρίστηκε πως τον γνώρισε αφού έγινε διοικητής στο νοσοκομείο και πως οι σχέσεις τους ήταν καθαρά υπηρεσιακές.


Ερώτηση στη Βουλή έντεκα βουλευτών της ΝΔ

Ερώτηση για το θέμα προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό κατέθεσαν στη Βουλή έντεκα βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι αναφέρουν πως «το ηθικό πλεονέκτημα μεταλλάχθηκε πλέον σε ωμή και αμοραλιστική διακυβέρνηση, όπου παρατηρούμε ότι καταρρέει κάθε όριο χρηστής διοίκησης» και εκφράζουν τον φόβο πως η περίπτωση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας «όχι μόνο δεν είναι η μοναδική στην δημόσια διοίκηση, αλλά ότι αποτελεί δυστυχώς την κορυφή του παγόβουνου».

Οι βουλευτές καλούν τον κ. Ξανθό να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

1. Πότε περιήλθε σε γνώση σας το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ για τον εν λόγω Διοικητή και ποιες οι σχετικές σας ενέργειες;

2. Ποιες ενέργειες έχουν γίνει από εσάς στη διάρκεια της θητείας σας προς την κατεύθυνση του ελέγχου γνησιότητας των πιστοποιητικών των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και των μετακλητών στελεχών του Υπουργείου Υγείας, αλλά και οποιασδήποτε άλλης μορφής αξιολόγησης και ελέγχου του προσωπικού;


Δεν του έφθανε το ένα πτυχίο…

Έναν ολόκληρο τοίχο φαίνεται πως χρειαζόταν ο εκλεκτός του Παύλου Πολάκη για να κρεμά τις… περγαμηνές του. Ο άνθρωπος που ο υφυπουργός Υγείας διόρισε στη θέση του διοικητή ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, φέρεται να είχε στην κατοχή του τέσσερα πλαστά πτυχία.

Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ κουρέλιασε για άλλη μια φορά το δήθεν «ηθικό πλεονέκτημα» της «Πρώτης φοράς Αριστεράς» και στον χώρο της υγείας. Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι στο Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου εργαζόταν επί σειρά ετών ο Παύλος Πολάκης και τελεί υπό την υψηλή προστασία του δεν θα μπορούσε να οριστεί Διοικητής που δεν θα ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης του.

Οι καταγγελίες δεν σταματούν εδώ, σύμφωνα πάντα με την ΠΕΟΔΗΝ ο πρώην διοικητής πλαστογράφησε την υπογραφή της Προϊσταμένης του τμήματος Ποιότητας σε εισήγηση για να αναθέσει με 19.000 ευρώ σε συγκεκριμένη εταιρεία το πρόγραμμα επιμόρφωσης των φυλάκων του Νοσοκομείου διάρκειας πέντε ημερών.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην εισαγγελία από την προϊσταμένη, ενώ γνωστοποιήθηκε στο Υπουργείο, τη Διοίκηση της ΥΠΕ και το Διοικητικό Συμβούλιο, οι οποίοι κάλυψαν κατ’ επανάληψη τον Διοικητή. Μάλιστα, όπως τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ ο τέως Διοικητής απειλούσε συνεχώς με πειθαρχική δίωξη την Προϊσταμένη αν δεν σωπούσε.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Νέα αυστηρά μέτρα για την ενδοοικογενειακή βία: Ποινές χωρίς αναστολή, σύντομες δίκες, βραχιολάκι

20 Ιουνίου 2024, 12:38
  - Όλες οι αλλαγές   Φωτό: Pixabay.com Νέα σοβαρότατα μέτρα για την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής ...

Συνελήφθησαν 5 δράστες για την άγρια επίθεση στους δύο εθελοντές στην Πάρνηθα

21 Ιουνίου 2024, 12:56
- Πρόκειται για νεαρούς 22 και 23 ετών –Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ...

Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στην Πάτρα: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε γη και αέρα

09 Ιουλίου 2024, 16:28
Σε εξέλιξη αλλά με βελτιωμένη εικόνα βρίσκεται σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά που ...


Σχολιάστε το άρθρο:συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0